ایسنا : مراقبت بارداری پیش از بارداری باید انجام شود، خانمی که تصمیم به بارداری گرفته است حتما باید با متخصص زنان مشاوره داشته باشد که از نظر بدنی معاینه شده و در عین حال سوابق بیماریاش پرس و جو شود؛ زیرا برخی بیماریها لازم است پیش از اقدام به بارداری با دارو کنترل شود. تعیین گروه خونی، برخی آزمایشات خونی، چکاپ کلیهها و... از دیگر اقدامات مهم پیش از بارداری است تا در صورت مساعد بودن همه شرایط، اجازه اقدام به بارداری داده شود.
مصرف قرص فولیک اسید باید از همین دوران آغاز شود تا جلوی برخی ناهنجاریهای لوله عصبی را بگیرد. با آغاز بارداری مراقبتهای جدی آغاز میشود و خانم با انجام اولین آزمایش و احراز بارداری باید به دکتر زنان مراجعه کند. بارداری را به سه بخش سه ماهه تقسیم میکنیم که در هر سه ماه برخی اقدامات باید صورت گیرد. در سه ماهه اول باید چک کنیم بارداری خارج از رحم رخ نداده باشد و مراقب باشیم تا جنین سقط نشود. در اواخر سه ماهه اول غربالگری جنین باید انجام شود. در سه ماهه دوم نیز غربالگری دوم، سونوگرافی سلامت و چکاپ دهانه رحم انجام میشود و در سه ماهه سوم مواردی همچون جفت سر راهی، خونریزیهای احتمالی، وزن گیری جنین و... بررسی میشود.
بیشتر بخوانید:
عصبانیت ناشی از بارداری و مدیریت آن
مصرف کافئین در حاملگی
نکته مهم این است که حتی با انجام زایمان نیز مراقبت بارداری به اتمام نمیرسد و تا ۶ هفته بعد از زایمان هم باید مراقبتها ادامه داشته باشد. کنترل فشارخون، بررسی زخم برای جلوگیری از بروز عفونت و... از موارد مهم مراقبت پس از بارداری است.
فاصلهگذاری کافی بین دو بارداری یکی از اقدامات پزشک، مشاوره است؛ زیرا فاصله زمانی بین دو بارداری باید مناسب باشد. فاصله زمانی مناسب بین دو بارداری ۱۸ ماه و بالاتر است.
اصلاح سبک زندگی، بهبود تغذیه، ترک سیگار، قلیان و الکل، انجام ورزش مناسب و... از نکات بسیار مهم در مراقبت بارداری است که خود فرد باید رعایت کند.
تصور اینکه مصرف هر نوع گیاه دارویی برای دوره بارداری مناسب است، درست نیست. مثلا گیاه شیرین بیان سبب افزایش فشارخون میشود که در دوره بارداری ما سعی میکنیم این موضوع را کنترل کنیم بنابراین؛ پیش از مصرف موارد این چنینی بهتر است با پزشک مشورت کنند.
بیشتربخوانید:
بهترین غذاها برای بارداری
میان وعدههای مفید برای خانمهای باردار
تغذیه ماه به ماه در دوران بارداری