Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 06:49

17
دی
تغذیه ماه به ماه در دوران بارداری

تغذیه ماه به ماه در دوران بارداری

تغذیه دوران بارداری از آن جهت اهمیت دارد که آنچه زنان در ماه به ماه دوران بارداری خود می‌خورند یا می‌نوشند، منبع تغذیه‌ی کودک نیز محسوب می‌شود. برنامه غذایی دوران بارداری باید شامل تمام مواد غذایی و معدنی مورد نیاز بدن مادر و جنین باشد.

تغذیه دوران بارداری از آن جهت اهمیت دارد که آنچه زنان در ماه به ماه دوران بارداری خود می‌خورند یا می‌نوشند، منبع تغذیه‌ی کودک نیز محسوب می‌شود. برنامه غذایی دوران بارداری باید شامل تمام مواد غذایی و معدنی مورد نیاز بدن مادر و جنین باشد. بطوری که با رعایت آن مراقبت از مادر باردار و جنین کامل انجام شود.

به طور کلی رژیم غذایی این دوران مانند برنامه غذایی در حالت عادی است و تفاوتش در میزان ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی است که در این دوران باید به میزان بیشتری دریافت شود. خانم‌های باردار به دلیل وضعیت خاص خود بهتر است تحت نظر پزشک رژیم غذایی ویژه‌ای را دنبال کنند ولی با اطلاع از برخی نکات می توانید از  سلامت رژیم بارداری خود مطمئن شوید.

 

هر خانم باردار احتیاجات غذایی خود را باید از این 5 گروه مواد غذایی فراهم کند:

1- نان، غلات و حبوبات

2- سبزیجات

3- میوه ها

4- گوشت مرغ ، ماهی، تخم مرغ.

5- شیر و ماست و پنیر

 

اگر مواد لازم از گروه های غذایی (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) را دریافت نکنید، بدن به خوبی کار نمی کند. هدف این است که در طول بارداری انواع مختلفی از غذاهای سالم را بخورید. غذاهای بی ارزش فرآوری شده را با غذاهای طبیعی و کم چرب جایگزین کنید. برای مثال چیپس و نوشابه هیچ ارزش غذایی ندارند. میوه تازه، سبزیجات و پروتئین های کم چرب مانند مرغ، ماهی، لوبیا یا عدس را بیشتر استفاده کنید. این بدان معنا نیست که در طول بارداری از تمام غذاهای مورد علاقه خود پرهیز کنید اما باید با غذاهای مغذی رژیم خود را متعادل کنید تا هیچگونه ویتامین و مواد معدنی مهمی را از دست ندهید. اضافه کردن روزانه مواد مغذی که در ادامه می آید، کمک می کند نیاز خود به مواد مغذی را در طول بارداری تامین کنید.

 

تغذیه دوران بارداری,تغذیه در دوران بارداری

 

تغذیه در دوران بارداری ؛ ماه اول بارداری

ماه اول بارداری آغاز فعالیت قلب است.

انار خون ساز است، اگر در فصلی بودیم که انار نبود غذاهای خون ساز دیگر استفاده کنید.

خرما قند طبیعی دارد که سوخت مغز است .

مصرف لبنیات در شب مثل شیر با خرما و پنیر با گردو

نخود

انجیر و مغزها به صورت خام

مصرف سبزیجات که هم خون تازه برویاند و هم از یبوست پیشگیری نماید.

غذاهای فیبردار از یبوست پیشگیری می‌نماید.

 

تغذیه دوران بارداری ؛ ماه دوم بارداری

ماه دوم ، شکل گیری چهره

بادام منبع کلسیم است وبهتراست پودر شده و باشربت عسل معجون شود و میل شود میزان کلسیم سازی آن که مغز استخوان را پر میکند و مغز استخوان خون تازه تولید میکندبالا می باشد.

 

تغذیه در بارداری ؛ ماه سوم بارداری

در این ماه تارهای صوتی و اعضاء حسی شکل می گیرد.

گندم ویتامین ای دارد و بصورت جوانه یاحلیم(گوشت باگندم پخته میشود)استفاده میشود ویتامین ای در زیبائی مؤثر است .گوشت در صورتیکه نر باشد وکباب هم بشود بالاترین خون سازی و ویتامین ب را دارد.سیب درختی وغذاهای گرم سبب بالارفتن حرارت معده ودرنتیجه هضم غذا و از طرفی کاهش تهوع ناشی ازویارو…میشوند.شیر در صورتیکه شبها با عسل یا خرما استفاده شود متعادل میگردد و کلسیم سازاست

 

شام گوشت یا شیر و صبحانه کره محلی ، جگر، عسل ، تخم مرغ غذاهای صرفاحاوی ویتامین ب 12 می باشند.

 

تغذیه بارداری ؛ ماه چهارم بارداری

در این ماه رویش موی کودک شروع می شود.

مصرف ناشتا مواد زیر :

سیب درختی شیرین

انار

عسل

روزانه ۲ عدد انجیر (گرم و خشگ) : انجیر کلسیم بالا دارد، در نتیجه خون ساز است.

 

تغذیه بارداری ؛ ماه پنجم بارداری

ماه حرکت

تخم مرغ بالاترین ویتامین ب را دارد و داروی اعصاب محسوب میشود ب12دارد

 

تغذیه دوران بارداری ؛ ماه ششم بارداری

مصرف انجیر و زیتون بعد از صبحانه

زیتون برای تقویت اعصاب مفید است. این دو ماده برای ماه بعد که آغاز فعالیت اعصاب است ضروری می باشد.

 

تغذیه دوران بارداری ؛ ماه هفتم بارداری

ماه سیستم اعصاب

مصرف ناشتا انار و بادام روزانه

در فصل تابستان مصرف خربزه که گرم و تر است مفید است.

خوردن به کودک را زیبا می‌کند.

مصرف کدو مسمائی و حلوائی کودک را خوش خلق می‌کند.

 

تغذیه دوران بارداری,تغذیه در دوران بارداری

 

 

تغذیه بارداری ؛ ماه هشتم بارداری

ماه زیبایی جنین است.

عسل – سرکه سیب هفته ای یک مرتبه- انارشیرین صبح

عسل 9ویتامین دارد و در زیبایی جنین و بدن مادر و صاف شدن پوست بخصوص صورت و کاهش اضافه وزن فیزیولوژیک مؤثراست

سرکه گرم است وحرارت بدن را بالا مییرد و مقوم اعصاب است.

باتوجه به عدم اطمینان به سرکه های موجود در بازار چون ممکن حاوی موادشیمیائی باشند لیموترش تازه شاید جهت تصفیه خون جایگزین مناسبی باشد اما سرد و تر است که باید با شربت عسل نوشید.

 

تغذیه دوران بارداری ؛ ماه نهم بارداری

ماه تولد کودک است.

برای مادران با طبع سرد مصرف کباب گوشت شتر

 برای مادران با طبع  سرد و خشک، کباب ماهی

برای مادران با طبع دموی ، گوشت شتر تا سردی و خشکی آن را میزان نماید.

مصرف خرما با شیر در شب

 

برای زیبایی جنین چه چیز هایی بخوریم؟

بادام، شیر، شیر زعفران، رازیانه و بادام، روغن زیتون، پرتقال، آناناس، به، هلو، توت فرنگی، انار شیرین، سیب، قبل از بارداری، پدران گلابی بخورند.

 

اگر فرزندی زیبا می خواهید پس غذا های زیر را کنار بگذارید:

داشتن فرزندی زیبا فقط با مصرف یک سری مواد غذایی امکان پذیر نیست و حتما باید یک سری پرهیز هایی را هم در این راه انجام دهید که عبارتند از:

غذا های مانده، زیرا موجب تیرگی رنگ فرزندتان می شود.

ادویه های تندی مثل فلفل دارچین و نعناع و خردل، خصوصا زیاد آنها

فست فود؛ سوسیس، کالباس، پیتزا و …

نوشابه و انواع سس ها

کنسرو های آماده

زیاد خوردن گوجه فرنگی زیرا خطر ناقص الخلقه شدن نوزاد را به همراه دارد

مصرف بیش از حد نمک و خوراکی های شور مثل خیارشور، خصوصا در ۳ ماه آخر حاملگی

همچنین تند غذا خوردن هم مضر است زیرا می تواند باعث بروز لک هایی در پوست نوزاد بشود.

 

منبع : بیتوته

برچسب ها: حاملگی، دوران بارداری، تغذیه در دوران بارداری، تغذیه بارداری، رشد جنین، اضافه وزن در بارداری تعداد بازديد: 930 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز