Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:27

3
آبان
در دوران بارداری چقدر آب بخوریم؟

در دوران بارداری چقدر آب بخوریم؟

نوشیدن آب برای بانو های باردار امری واجب و ضروری است، نوشیدن آب باید طبق برنامه ریزی روزانه انجام شود.

نوشیدن آب برای بانو های باردار امری واجب و ضروری است، نوشیدن آب باید طبق برنامه ریزی روزانه انجام شود تا بدن مادر و کودک از آب تامین شوند. آبستن شدن باعث شده میل‌تان برای آب خوردن بیشتر شود؟ اگر تا حالا هم این رخداد نیفتاده, از اینجا به بعد باید خیلی بیشتر مراقب دریافت آب و مایعات در برنامه روزانه خوراکی‌تان باشید. می‌پرسید چرا؟

 

آب مواد مغذی ضروری رابه جنین میرساند

هرروز نگران رسیدن ویتامین و موادمعدنی ضروری به جنین‌تان هستید و مدام حواس تان به چیزهایی که می خورید هست تا برترین مواد خوراکی به بدن او برسد؟ خب, دقیقا بهمین خاطر هم هست که در بارداری باید بیشتر آب بخورید زیرا آب است که باعث التیام جذب این ویتامین‌ها و موادمعدنی, انتقال آن ها به سلول و سپس ورودشان به سلول‎های خونی میشود و این سلول‌های خونی غنی از مواد مغذی هستند که قرار است از جفت عبور کنند ودر انتها به جنین برسند – همه ی‎اش هم با کمک H2O!

 

بیشتربخوانید:

این ۳ اصل مهم در تغذیه دوران بارداری را فراموش نکنید

 

نیاز به آب در زمان بارداری بیشتر است

تا پایان بارداری شما به آب بیشتری احتیاج دارید چون سیستم‌های مختلف بدن باید بتوانند بجای دو نفر کار کنند. برای این که بتوانید به مقدار آب توصیه شده در طی زمان بارداری برسید, سعی کنید بجای مصرف یکباره آب کم کم ودر طی روز مایعات بخورید تا یک دفعه دچار احساس سنگینی و پری زیاد نشوید.
درضمن اگر دراین زمان ورزش میکنید, یادتان باشد که حتماً قبل, بعد ودر حین ورزش آب بخورید به خصوص اگر در هوای گرم فعالیت میکنید. این مضمون کلیدی را نیز هیچگاه فراموش نکنید که وقتی احساس تشنگی می کنید, یعنی بدن شما در میانه راه کم آب شدن است و باید فورا آب رابه سلول‌ها برسانید.

 

از کجا بفهمیم که آب کافی خورده ‌ایم یا نه؟

رنگ ادرار برترین راه برای بازرسی میزان آب بدن است. ادرار تیره رنگ نیاز بدن به آب بیشتر را نشان می دهد و ادرار بی رنگ نشان از کافی بودن میزان آب دریافتی بدن است.در صورتی که زن حامله نمیتواند مزه آب را تحمل کند, بهتر است یک برش لیموترش را در لیوان و یا پارچ آب بیندازد تا مزه دار شود. علاوه بر این مخلوط کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه با آب برای برطرف ساختن حالت تهوع نیز مفید است.
افزودن گشنیز تازه, دانه رازیانه و یا یک دانه هل در آب میتواند آنرا مزه دار کند. تکه میوه های یخ زده مثل پرتقال, لیمو, کیوی, هلو, زردآلو و آلو میتوانند بجای یخ مورد استفاده قرار بگیرند.

 

آب از ابتلا به عفونت ‌های دستگاه ادراری یبوست و هموروئید پیشگیری میکند

در زمان بارداری شما نه فقط برای تامین نیازهای دو نفر غذا میخورید و آب می نوشید, بلکه میزان مواد زائد دفعی‌تان هم بیشتر میشود. بنابر این با افزایش مصرف آب در طی روز به کلیه‌ها کمک میکنید تا بتوانند این مواد را دفع کرده و ازبدن بیرون بفرستند. البته مصرف آب در بارداری یک فایده مهم دیگر هم دارد و آن پیشگیری از عفونت‌های ادراری است. آبی که مدت طولانی در مثانه بماند به محیطی بسیار مناسب برای فعالیت باکتری‌ها مبدل میشود بنابر این مصرف آب کافی شما را در مقابل عفونت کلیه, مثانه و مجاری ادراری بیمه می کند.همینطور آب باعث میشود دفع مدفوع ازبدن نیز آسان تر انجام شده و یبوست ایجاد نشود.
از آنجا که یبوست در بارداری به دلایل مختلف بسیار رایج است, بنابر این نیازی به تاکید نیست که دراین شرایط به علت افزایش فشار در ناحیه مقعد برای خروج مدفوع, ریسک هموروئید یا بواسیر هم افزایش پیدا می کند.

 

بیشتربخوانید:

میان وعده‌های مفید برای خانم‌های باردار

تغذیه ماه به ماه در دوران بارداری

 

 

 

آب از خستگی ورم و سردرد جلوگیری می کند

هوا خیلی گرم شده یا شما آبستن هستید؟! بله, وقتی آبستن هستید, بیشتر احساس گرما می کنید ولی با مصرف مقادیر کافی آب و مایعات میتوانید به سیستم‌های خنک کننده بدن کمک کنید تا کارشان را بهتر انجام دهند.یکی از نخستین نشانه‌های کم آبی در بدن خستگی است که با مصرف آب کافی قابل رفع یا جلوگیری است.
علاوه بر این, خوردن آب مانع بروز سردرد «یکیدیگر از علامت های کم آبی» می شود. درضمن فراموش نکنید که آب کافی شما را از شر سدیم اضافه هم خلاص میکند تا بدن تان به خصوص در ناحیه مچ و ساق خیلی ورم نکند.

 

خوردن آب تنها روش تامین مایعات مورد نیاز بدن نیست

گرچه آب برترین نوشیدنی برای تامین مایعات مورد نیاز بدن است اما برای حفظ تنوع میتوانید از شیر, آب میوه و سبزیجات «طبیعی و بدون شکر», آب‌های مزه‌دار شده «به شرط این که گازدار نباشند», انواع چای بدون کافئین و… استفاده کنید.
فراموش نکنید که 20 درصد از آب مورد نیاز روزانه شما از مواد خوراکی تامین می شود. بیشترین مقدار آب طبق معمول در میوه‌ها انباشته شده است. یک فنجان آب هندوانه یا طالبی حدود 150 میلی‌لیتر آب دارد, یک شماره گلابی یا یک فنجان توت فرنگی حدود 120 میلی لیتر آب دارد و… .

بیشتر بخوانید:

خوردنی مفید برای دوران حاملگی

مصرف این خوراکی ها در دوران شیردهی ممنوع!

بهترین رژیم غذایی برای دوران بارداری

 

 



در زمان شیردهی بیشتر آب بخورید

بانو‌های شیرده هم باید آب بیشتری بخورند تا شیر در بدن شان به خوبی ترشح شود. برخی وقت‌ها به این افراد توصیه می شود که برای افزایش شیرشان بجای آب, ماءالشعیر بنوشند اما حقایق این است که هیچ مایعی نمی تواند جای گزین آب شود. از طرف دیگر کالری ماءالشعیر نسبت به آب بیشتر است و همین امر میتواند باعث بالا رفتن وزن مادران شیرده شود.
بنابر این نوشیدن چند لیوان آب «به تنهایی یا به همراه مزه‌دهنده‌ای مثل آب‌لیموی تازه» میتواند اقدامی موثر در جهت حفظ سلامت و افزایش شیر مادران عزیز باشد.

برچسب ها: بارداری، یبوست، مراقبت دوران بارداری، آب خوردن، تغذیه دوران بارداری، یبوست در بارداری، رژیم دروان بارداری تعداد بازديد: 336 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز