Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 08:06

7
آبان
آنچه درباره تغییرات بدن در دوران بارداری باید بدانید؟

آنچه درباره تغییرات بدن در دوران بارداری باید بدانید؟

خانم‌‌های باردار معمولاْ از شکنندگی ناخن و ایجاد شیارهای عرضی در ناخن شکایت می‌‌کنند. و در مواردی ممکن است ناخن از بستر جدا شود. این تغییرات ناخن نیز به تغییرات هورمونی نسبت داده می‌شود.

دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده - فوق تخصص پوست، مو و جراحی زیبایی

 

تحریریه زندگی آنلاین :

ناخن‌‌ها : خانم‌‌های باردار معمولاْ از شکنندگی ناخن و ایجاد شیارهای عرضی در ناخن شکایت می‌‌کنند. و در مواردی ممکن است ناخن از بستر جدا شود. این تغییرات ناخن نیز به تغییرات هورمونی نسبت داده می‌شود. ولی باید علل دیگر این تغییرات در ناخن بررسی گردد. وجود خطوط تیره رنگ طولی در ناخن گرچه در دوران حاملگی ممکن است بوجود آید ولی رد کردن دیگر علل این خطوط تیره باید انجام گیرد.

 

 غدد عرق : ترشحات غدد عرق در دوران بارداری در تمام سطح پوست بجز کف دست و پا افزایش دارد و بدلیل تغییرات هورمونی این دوره می‌‌باشد و به این دلیل زنان باردار بیشتر دچار عرق سوز می‌‌شوند.

 

 غدد آپوکرین : این غدد بیشتر در نواحی زیر بغل و ناحیه تناسلی وجود دارند و مسئول بو بدن می‌‌باشند. در دوران بارداری‌‌ترشح این غدد کم می‌شود.

 

 غدد چربی : در دوران حاملگی‌‌ترشح غدد چربی افزایش می‌‌یابد و بعد از زایمان به حد قبل از بارداری می‌رسد. اگر در این زمان این چربی‌‌های اضافی از سطح پوست شسته نشوند می‌‌تواند باعث بوجود آمدن جوش صورت گردند.

 

 عروق پوست : تغییرات متعددی در ساختمان و عملکرد عروق پوست در طی بارداری ممکن است رخ دهد. از آنجا که این تغییرات منحصر به این دوره نیستند؛ در صورت بروز این تغییرات باید با یک متخصص پوست مشاوره گردد.

 

بیشتربخوانید:

علت پرمویی در دوران بارداری چیست ؟

 

این تغییرات شامل:

آنژیوم عنکبوتی: به شکل یک برجستگی یا هم سطحی قرمز رنگ به اندازه سر سنجاق که دارای یک قسمت مرکزی و در اطراف آن یکسری عروق قرمز ریز بطور شعاعی دیده می‌شود. بیشتر این ضایعات در نیمه فوقانی بدن دیده می‌شود و معمولاْ در ماه‌‌های دوم تا پنجم بروز می‌‌کند و بعد از زایمان نیز از بین می‌روند. این ضایعه عروقی در افراد دیگر نیز می‌‌تواند دیده شود ولی در دوران بارداری شیوع آن نسبتاْ زیاد است.

قرمزی کف دست: در زنان با پوست روشن بیشتر دیده می‌شود که بعلت تغییرات هورمونی و افزایش خونرسانی به سطح پوست می‌‌باشد ولی در بیمار‌ی‌های دیگر نیز این پدیده بوجود می‌‌آید. زنان باردار با قرمزی کف دست اگر دارای علائم دیگر نیز باشند باید برای رد علل دیگر مورد بررسی قرار گیرند.

واریس: وریدهای متسع (واریس) در پاها و هموروئید (بواسیر) از عوارض شایع حاملگی است و بعلت فشار جنین روی وریدهای بزرگ داخل شکمی و همچنین اثرات هورمونی زمان بارداری است. در صورتی که تورم و اتساع وریدی مشهود باشد با پزشک خود مشورت نمائید چون می‌‌تواند نتیجه مسمومیت حاملگی یا دیگر علل آن مثل ناراحتی قلبی باشد.

 

 لثه‌‌ها : اکثر زنان باردار دچار قرمزی و تورم لثه‌‌ها می‌‌شوند بخصوص اگر بهداشت دهان و دندان بخوبی انجام نگیرد باعث دردناک شدن و زخمی شدن گردد. این تغییرات بعد از زایمان از بین می‌‌رود.

 

بیشتربخوانید:

تغییرات پوستی دوران بارداری

 خطوط کشش یا استریا

پیدایش این خطوط در دوره بارداری یک یافته شایع می‌‌باشد. این خطوط در اکثر زنان باردار در ماه‌‌های ششم و هفتم حاملگی ابتدا در دیواره شکم ظاهر شده و بعداْ به میزان کمتری بر روی سینه‌‌ها نیز نمایان می‌شود. در نواحی دیگر از جمله ران‌‌ها و بازوها با در صد کمتری این خطوط دیده می‌شود. علت بوجود آمدن این خطوط پوستی را به تغییرات زمان بارداری و افزایش جثه جنین و فشار آن روی پوست و کش آمدن پوست و در نتیجه پاره شدن بافت الاستین که مسئول کشش و نگهدارنده پوست است، نسبت می‌‌دهند. رنگ این خطوط در ابتدا قرمز تاصورتی و یا ارغوانی است و گاهی همراه با خارش می‌باشد. بعد از زایمان این خطوط تا حدی جمع می‌‌شوند ولی بطور کامل از بین نمی روند و معمولاْ به رنگ پوست در می‌‌آیند و کمی فرو رفته و چروکیده دیده می‌‌شوند. استریا معمولاْ یک مشکل ظاهری است.

ولی در مواردی که این خطوط وسیع باشند امکان زخمی شدن و عفونی شدن وجود دارد که باید مراقبت‌‌های خاصی انجام گیرد. استریا در موارد غیر بارداری نیز دیده می‌شود از جمله در پسر‌‌ها و دختران در سنین بلوغ که در ارتباط با افزایش سریع‌تر حجم بدن نسبت به رشد سطحی پوست است و در نواحی باسن، ران‌‌ها، کمر و سینه بوجود می‌‌آید.

 

بیشتربخوانید:

همه چیز درباره مراقبت های دوران بارداری ؛ از رنگ کردن مو تا تغذیه

بارداری و تغییرات پوست و مو

با این روش ها نگران لک های بارداری صورتتان نباشید

درمان پوست شل پس از بارداری

 

 

برچسب ها: بارداری، مراقبت های دوران بارداری، ریزش مو در بارداری، دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده، لک پوستی تعداد بازديد: 329 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز