Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 19:47

20
شهریور
شیر دهی در دوران حاملگی

شیر دهی در دوران حاملگی

هنگامی که شما در زمان شیردهی به باردار شدن دوباره خود پی می‌برید سوال‌هایی برایتان ایجاد می‌شود. آیا شیردهی رشد جنین شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و یا حاملگی را دچار اختلال می‌کند؟

نیلوفر انصاری

 

در زمان شیر دهی در دوران حاملگی شما ممکن است نگران کافی نبودن شیر خود باشید و به علت تغیراتی که به واسطه بارداری در سینه رخ می‌دهند برای رسیدگی و شیر دادن به نوزاد خود احساس راحتی نکنید.

آیا می‌توانم در طول دوران بارداری به نوزاد خود شیر دهم؟

شیردهی در دوران بارداری کاملا بی‌خطر بوده و تا زمانی که شما از تغذیه سالم و مناسبی برخوردار باشید، جنین از مواد مغذی محروم نخواهد بود.

حتی اگر شما ویار داشته و غذا خوردن برایتان مشکل است بدنتان به صورت طبیعی از تمام مواد مغذی ای که در دسترسش قرار دارد استفاده می‌کند تا از این طریق شما و نوزادتان دچار کمبود نشوید.

شما بعد از ویارتان می‌توانید به منظور جبران از مواد مغذی بیشتری استفاده کنید.

فراموش نکنید که روند تغذیه شما در این شرایط اهمیت ویژه ای دارد. سن نوزاد شما نیز حایز اهمیت است.

در صورتی که نوزاد کمتر از ۶ ماه دارد این احتمال وجود دارد که شما به ۶۵۰ کالری اضافه در روز نیاز داشته باشید. و درصورتی که فرزندتان جدا ازشیر شما از مواد غذایی دیگری نیز تغذیه می‌کند شما به ۵۰۰ کالری اضافه در روز نیاز خواهید داشت.

ممکن است شما احساس کنید شیر دهی باعث انقباضات رحمتان می‌شود. این امر خطری برای جنین شما نداشته و در موارد نادری سقط جنین و زایمان زودرس را به دنبال دارد.

زیرا اغلب مقدار اکسی‌توسین آزادشده طی دوران شیردهی به اندازه‌ای نیست که باعث شود گردنه رحم قبل از آمادگی باز شود.

با این وجود، در صورتی که شما دوران بارداری سختی را سپری می‌کنید و در معرض خطر سقط جنین قرار دارید بهتر است نوزاد را از شیر خود بگیرید.

شیر شما برای نوزادتان بی‌خطر است با این وجود مقدار کمی از هورمون‌های حاملگی از طریق شیر وارد بدن نوزاد می‌شود اما این مقدار به قدری کم است که خطری او را تهدید نمی کند.

به صورت خلاصه باید اشاره کرد که در صورتی که شما بارداری ای عادی داشته و سالم می‌باشید، دلیل جسمی و پزشکی ای وجود ندارد که ثابت کند شما نمی توانید در طول بارداری به نوزادتان شیر دهید.

آیا بهتر است به شیردهی ادامه دهم؟

شیردهی در دوران حاملگی تصمیم شما است. این امکان وجود دارد که به دلایل جسمی نتوانید به نوزاد خود شیر دهید اما این دلایل جسمی نادرند. جدا از این دلایل ادامه ی شیردهی به تصمیم شما بستگی دارد.

شما بهتر از هرکسی می‌دانید باید نوزاد تان را از شیر مادر گرفته و یا به شیردهی ادامه دهید.

ممکن است نوزاد شما با شیشه شیر مشکلی  نداشته و شما بتوانید او را به راحتی از سینه تان جدا کنید اما در مواردی نوزاد به شدت به سینه مادر وابسته بوده و از شیشه شیر استفاده نمی‌کند،

در این وضعیت از سینه گرفتن نوزاد با وجود حاملگی شما کار سختی است.

بنابراین اگر هنوز از تصمیم خود مطمئن نیستید، با گذر زمان تصمیم بگیرید.

با وجود اینکه بیشتر مادران به شیردادن طی بارداری اصرار دارند، این امر می‌تواند طاقت‌فرسا‌تر از آنچه به نظر می‌رسد باشد.

برای مثال، افزایش خستگی که می‌تواند ناشی از حاملگی باشد شما را نسبت به شیر دادن به نوزادتان بی میل می‌کند. به منظور کاهش خستگی و استراحت شما می‌تواند در حالت نشسته و یا درازکشیده به نوزادتان شیر دهید.

از طرفی دیگر مادرانی می‌گویند هنگام شیر دادن به نوزاد بی قرار بوده و مضطرب می‌شوند. فراموش نکنید که این وضعیت تنها زمانی که نوزاد از سینه شیر می‌خورد رخ داده و پس از آن با جدا شدن نوزاد پایان می‌یابد.

همچنین این احتمال وجود دارد که نوزادتان به واسطه عوض شدن مزه شیر شما که به علت حاملگی رخ داده است، از خوردن آن منصرف شود.

در انتها تصمیم با شماست و این شمایید که باید سعی کنید بهترین تصمیم را برای خودتان، نوزادتان و جنینی که در شکم‌تان قرار دارد بگیرید.

 

برچسب ها: شیر مادر، شیردهی به نوزاد، بارداری سالم، مادر شیرده، مراقبت بارداری، شیردهی در حاملگی، نوزاد شیرخوار تعداد بازديد: 2072 تعداد نظرات: 2

نظرات

  • با سلام
    من 8ماهه هستم و به فرزندم شیر میدم .خیلی برام سخته از شیر بگیرمش اما نگران زایمان زودرس هستم
    لطفا راهنماییمکنین
    ممکنه دچار زایمان زودرس بشم؟
    سپاسگزارم
    • پاسخ دکتر نوشین نظری؛‌ متخصص زنان و زایمان: سلام. شیردهی به شرط داشتن تغذیه عالی مشکلی ندارد، اما در اکثر مواقع روی رشد استخوانی جنین اثرگذار هست. منظور این است که فقط با زایمان زودرس مرتبط نیست. اگر شیرخوار یکساله شده از شیر گرفته شود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز