به گزارش جهان نیوز : سه شنبه شب آخرین هفته سال به عنوان شب چهارشنبه آخر سال و با عنوان چهارشنبه سوری بر اساس یک سنت دیرپای همراه با شادیهایی است که برخی از آنها تنها غم و اندوه را به دنبال دارد!
در این شب هیجانات و شور و شوق خاصی در افراد به ویژه کودکان و نوجوانان وجود دارد و این قشر سنی سعی دارند به هر شکلی این هیجانات را تخلیه کنند. در این میان، برخی وسائل مورد استفاده در این شب مواد آتش زا و محترقه است که هر ساله باعث مصدومیت یا در برخی موارد جانباختن هموطنان شده است.
پا گذاشتن در یک مسیر غلط
حداقل در دو سه دهه اخیر مسیر این سنت ایرانی تغییر پیدا کرده و به پرتاب انواع بمبهای آتش زا و مواد محترقه تبدیل شده است. عملا سه شنبه آخر سال به شبی برای وحشت آفرینی، زشت کردن چهره شهر، آتش سوزی اماکن، وسایل حمل و نقل، سوختگی، قطع عضو و حتی مرگ تبدیل شده است و بی شک این رویکرد برای هیچ فردی خوشایند نیست.
همه این حوادث ناخوشایند در حالی صورت میگیرد که چند روز بعد از این رفتارهای عجیب و متجاوزانه به حقوق مردم، سال نو و تعطیلات نوروز آغاز میشود، اما بخشی از مردم ناخوساته باید با تبعیات برخی از این رفتارهای تلخ دست و پنجه نرم کنند.
بیشتربخوانید:
آداب و رسوم چهارشنبه سوری در مناطق مختلف ایران
متاسفانه هرساله شاهد مرگ چند هموطن در اثر پرتاب مواد منفجره و سوختگی شدید دهها هموطن هستیم، اما این رویه، هر ساله انجام میشود و مراسمهای نقل شده در تاریخ جای خود را به صداهای ناهنجار از پرتاب ترقه و مواد منفجره داده است.
این کار و عمل ناهنجار به جایی رسیده است که مردم عادی در شب چهارشنبه سوری سعی میکنند از خانه خارج نشوند و اگر هم بیرون هستند سریعا و قبل از شروع آتش بازی به خانه برگردند.
در این شب به جای شادی و شعف خانوادهها در بسیاری از لحظات، خانوادهها در اقصی و نقاط و محلات مختلف در هول و ولای شدیدی قرار دارند و مردم سعی میکنند زودتر خود را به خانه برسانند تا نکند گرفتار ترقه بازی و بازی مرگبار برخی افراد به ویژه نوجوانان و جوانان با مواد محترقه و منفجره شوند!
استفاده از مواد محترقه و منفجره هر ساله با مصدومیت و حتی مرگ برخی شهروندان در نقاط مختلف همراه است و مسئولان حوزه بهداشت و درمان بر پرهیز از استفاده از این مواد خطرناک تاکید داشته و به والدین در این خصوص هشدار میدهند.
جشنی با فوتی و قطع عضو
میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور به تازگی گفته است: از اول بهمن تاکنون ۲۴۳ مورد حادثه مربوط به چهارشنبه آخر سال در کشور ثبت شده است.
وی همچنین پیرامون آمار ثبت شده حوادث در سال ۱۳۹۹ گفت: سال گذشته در مجموع ۱۸۹۴ آسیب دیدگی ثبت شد. ۵۷۷ نفر آسیب دیدگی چشمی پیدا کردند و ۵۴۶ نفر هم به انواع سوختگی دچار شدند.
میعادفر اضافه کرد: سال گذشته ۱۳۱ نفر متاسفانه قطع عضو شدند.
در هیمن باره، مدیرکل روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز گفت: در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته ۱۲نفر، جان خود را از دست دادند که ۱۱نفر مرد و یک نفر از آنها زن بودند.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۵تا ۱۳۹۹ در حوادث چهارشنبه آخر سال در مجموع ۳۹نفر جان باختند که در سال ۹۵این حوادث ۱۶ کشته (۱۵مردو یک زن)، سال و ۹۷ و ۹۶ هم هر سال ۳ فوتی که همگی مرد بودند و سال ۹۸ هم ۵ نفر فوتی داشتیم که ۴ مرد و یک زن بودند.