Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:26

12
مرداد
مراحل ازدواج و انتخاب همسر

مراحل ازدواج و انتخاب همسر

صحبت از اهمیت دقت در انتخاب همسر برای جوانان امروزی که هم اهل مطالعه هستند و هم از آخرین آمار طلاق مطلع، حوصله‌بر و کلافه کننده است.

در این بین اگر از هرکدام از ما درباره مراحل انتخاب همسر و ازدواج سوال کنند، به احتمال زیاد بتوانیم مراحلی را ذکر کنیم و این فرایند را توضیح دهیم، اما به صورت معمول در مقام عمل، کار به آن آسانی بیان مراحل، پیش نرفته و مسائل ریز و درشت زیادی بر سر راه جوانان آماده ازدواج قرار می‌گیرد.

در این بین از نحوه نشان دادن آمادگی برای ازدواج تا چگونگی آشنا شدن با همدیگر، از این‌که دیگران را تا چه حد در جریان ریز ازدواج خود بگذاریم تا این‌که آیا گذاشتن فاصله زیاد بین عقد و عروسی مناسب است یا خیر و ... محل سوال جوانان و خانواده‌های آن‌هاست. در این پرونده تلاش کرده‌ایم نکات مهم و کمتر پرداخته شده در این فرایند را برای شما خلاصه کنیم، به امید آن‌که با آگاهی و آرامش بیشتری بتوانید نیمه مکمل خود را پیدا کنید و در روز‌های خوشی و خوشبختی تان، از ما هم یاد کنید!


چند کلمه با خانواده‌ها
ازدواج کردن این روزها، تجربه‌ای متفاوت با ازدواج در بیست، سی یا چهل سال قبل است. این تصور که، چون ما این طور همسر انتخاب کرده و ازدواج کرده‌ایم، فرزندان ما نیز باید همان‌طور پیش بروند، نه فقط اشتباه که به نوعی بازی کردن با آینده فرزندان خواهد بود. فرایند آغاز زندگی مشترک توسط زوج‌های جوان به صورت معمول دارای سه مرحله است؛ پیش از خواستگاری، خواستگاری و آشنایی و در نهایت عقد تا عروسی. این روز‌ها تعداد بیشتری از والدین این را پذیرفته‌اند که نظر فرزندشان در زمان انتخاب همسر، اهمیت زیادی دارد و اوست که باید تصمیم‌گیرن‌هایی باشد، اما متاسفانه در بخش خواستگاری و آشنایی، هنوز بسیاری می‌خواهند به همان روال قدیم کار را محدود در یکی، دو جلسه گفت‌وگوی رسمی پیش ببرند در حالی که دختر و پسر با نظارت خانواده‌ها باید چندجلسه گفتگو داشته باشند تا به شناخت دقیق تری از هم برسند، اما مرحله بعدی زمان عقد تا عروسی است. وضعیت اقتصادی بد این روز‌ها باعث شده تا امکان برگزاری مراسم عروسی و تهیه خانه مجزا در آینده‌ای نزدیک برای همه مقدور نباشد. در این بین برخی والدین با اصرار به تامین شدن تمام شرایط، عقد جوانان را به تاخیر می‌اندازند، غافل از این‌که این کار چه عوارضی دارد. هرچند گزینه در عقد ماندن برای زمانی طولانی، گزینه مطلوبی نیست، اما در بسیاری از مواقع، می‌تواند با ایجاد آرامش و دادن انگیزه برای تلاش بیشتر، به جوانان کمک کند تا زودتر شرایط مناسب برای آغاز زندگی مشترک را ایجاد کنند. در عقد طولانی هم بهتر است خانواده تا حدامکان اجازه ملاقات بیشتر زوج را که حالا به هم محرم هستند، بدهند و ممانعتی برای دیدار فراهم نکنند.


احساس آمادگی
اگر تمایل به ازدواج دارید، با خانواده خود درباره ازدواج، معیار‌ها و رویا‌های تان تا حد امکان روشن صحبت کنید. این کار هم به خودشناسی شما کمک می‌کند و هم خانواده می‌توانند همراهی بهتری با شما داشته باشند.در کنار تلاش برای پیشرفت اقتصادی، تقویت دیگر مهارت‌های خود از جمله مهارت‌های ارتباطی را فراموش نکنید. شما برای موفقیت در ازدواج و البته رشد سریع‌تر در محیط کار به این مهارت‌ها نیاز مبرم دارید.

داشتن برنامه‌ای واقع‌بینانه برای آینده در ابعاد مختلف و نمایش مسئولیت‌پذیری و تعهد، می‌تواند کمک کند تا دختر و خانواده‌اش راحت‌تر به شما اعتماد کنند.


مورد مناسب
در شرایطی که تمایل به ازدواج دارید، اعلام و اصرار به این‌که در فکر ازدواج نیستید نه فقط فرصت‌های پیش روی شما را از بین می‌برد که فشار روانی زیادی را بر شما وارد می‌کند.دختر خانم‌هادر محیط درس یا کار، خودتان را مخفی نکنید. این به معنای اعلام آمادگی برای ازدواج به همه نیست، اما اگر کسی به شما اعلام کرد که تمایل به آشنایی بیشتر دارد، با حضور بزرگ تر‌ها و خانواده، موضوع را به شکلی اصولی پیش ببرید و از رد کردن همه پیشنهاد‌ها به بهانه‌های واهی خودداری کنید.

حضور مثبت و موثر در جمع‌های دوستانه و خانوادگی می‌تواند به دیگران اجازه دهد تا از وجود شما و ویژگی‌های مثبت شما خبردار شوند.


آشنایی
صرف زمان و انرژی لازم در این مرحله، برای داشتن انتخابی مناسب احتمال خوشبختی را افزایش می‌دهد پس در صورت لزوم آن را محدود به چند جلسه و اتمام کار در یکی، دو هفته نکنید.

اگر به گزینه جدی رسیدید فرصت برای آشنا شدن را محدود به جلسه‌های رسمی گفت و گوی دختر و پسر نکنید. تنوع بیشتری در جلسات البته با رعایت حدود شرعی ایجاد کنید. مثلا حضور پسر در محل کار پدر دختر، بیرون رفتن خانواده‌ها با همدیگر یا دعوت از پسر برای گذراندن یک روز جمعه و برای ساعات طولانی‌تری در جمع خانواده‌ها، شناخت کامل‌تری را به دوطرف تقدیم می‌کند.
باید توجه کرد که جلسات رسمی و غیررسمی آشنایی حتما باید تحت نظارت والدین باشد چراکه اگر فضای احساسی و عاطفی بر این جلسات حاکم شود، نه تنها آشنایی بیشتر حاصل نمی‌شود بلکه تصمیم‌گیری‌های عقلانی، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که حتی اگر در تحقیقات نکته مهمی پیدا شد، دختر یا پسرآن نکته را نادیده می‌گیرند.

مشاوره
استفاده از جلسات مشاوره برای ازدواج می‌تواند شناخت شما از خودتان، فرد مقابل و مهارت‌هایی را که لازم است برای داشتن ازدواجی خوب کسب کنید، افزایش دهد.

نتیجه مشاوره ازدواج به صورت معمول در یک جلسه مشخص نمی‌شود؛ مگر این‌که به شکلی استثنایی نامناسب بودن دو نفر عیان باشد.
گاهی ممکن است مشاور لازم بداند جدای از صحبت مشترک، با دختر و پسر به صورت فردی صحبت کند که نباید مخالفتی با این تصمیم صورت بگیرد.

هماهنگی خانواده‌ها
درباره تاریخ عقد و عروسی، تلاش کنید تا با فرد مد نظر و خانواده او به توافق برسید، اما در عین حال در برابر این توافق‌ها انعطاف‌پذیر باشید. برگزاری مراسم در مناسبتی خاص، تاثیر ویژه‌ای بر سرانجام ازدواج شما نخواهد داشت، اما بحث و جدل و دلخوری‌های بی‌فایده می‌تواند رابطه شما را وارد چالشی غیرضروری کند.

درباره شروط ضمن عقد اطلاعات کسب کنید و در صورتی که تمایل به گذاشتن شرطی دارید، بعد از هماهنگی با خانواده خود ابتدا به صورت خصوصی با فرد مد نظرتان در میان بگذارید.

اعلام دقیق مهریه به دیگران، بیش از هر فرد در نهایت به خود شما فشار وارد خواهد کرد. مهریه را موضوعی شخصی در نظر بگیرید و بنابراین میزان آن را، چه کم باشد و چه زیاد، با دیگران در میان نگذارید.

اعلام به نزدیکان
برخی موضوعات هستند که هر چند به صورت معمول به نزدیکان اعلام می‌شوند، اما تجربه نشان می‌دهد گفتن آن‌ها نه تنها مفید نیست که عوارضی جدی دارد. از مهم‌ترین این موضوعات، مهریه است. توجه کنید که میزان مهریه امری خصوصی بین دو خانواده است و لزومی به اعلام میزان دقیق آن به اطرافیان وجود ندارد.

اگر دختر مورد علاقه‌تان سابقه ازدواج داشته یا از نظر سنی از شما بزرگ‌تر است، لازم نیست چنین مواردی را به همه اعلام و خود را در معرض اظهارنظر‌های بی‌فایده دیگران قرار دهید، اما در میان گذاشتن موضوع با یک مشاور مجرب از مشکلات بعدی پیشگیری می‌کند.با خانواده همسرتان هماهنگ و تلاش کنید تا برنامه‌هایی، چون دیدن جهیزیه و ... را حذف کنید.

تهیه جهیزیه
گذرا بودن برخی رسوم در تهیه جهیزیه مانند خرید برخی وسایل یا دعوت از دیگران برای تماشای جهیزیه را در نظر بگیرید. ۱۰ سال بعد، دیگر از برخی از این رسوم خبری نخواهد بود و انجام ندادن آن‌ها را فردی جز خودتان به خاطر نخواهد آورد. پس نگران دور زدن این رسوم دست و پا گیر نباشید.

برای خرید جهیزیه از دیگران مشورت بگیرید، اما به وقت خرید افراد دیگر را همراه خود نکنید. چرا که همراه شدن افراد مختلف، فرایند خرید را کند و شما را خسته‌تر خواهد کرد.

بهتر است از وقت‌گذرانی زیاد در صفحات مربوط به خرید جهیزیه در فضای مجازی که این روز‌ها زیاد هم هستند، خودداری کنید. این کار نارضایتی از خرید‌ها را دامن می‌زند و نیاز کاذب به خرید را در شما افزایش خواهد داد.

فاصله عقد و عروسی
اگر بدون شناخت قبلی، عقد کرده‌اید پیشنهاد می‌شود که بین عقد و عروسی چند ماهی فاصله بگذارید. این زمان به شما فرصت می‌دهد تا همدیگر را بهتربشناسید و آمادگی بیشتری برای زیر یک سقف رفتن بیابید.ادامه‌دار شدن این زمان به بیش از یک سال، به ویژه اگر در رفت و آمد با همدیگر محدودیت دارید، توصیه نمی‌شود.

درست است که زمان عقد طولانی عوارض خود را دارد، اما گاهی اوقات به ضرورت و با شرایط خاصی می‌توان دوره عقد را به بیش از یک سال نیز افزایش داد تا دختر و پسر با آمادگی بهتری وارد زندگی مشترک شوند.

عروسی
اولویت‌های خود درباره مراسم عروسی را روی کاغذ مشخص کنید و از همسرتان نیز بخواهید این کار را انجام دهد. به عنوان مثال به یادماندنی بودن شب عروسی برای شما مهم‌تر است یا خوش گذشتن طی مراسم؟ دعوت همه اقوام دور و نزدیک مهم‌تر است یا پذیرایی از تعداد محدودتری مهمان و در عوض پرداخت بیشتر برای پول پیش خانه.

درباره اولویت‌ها با همسرتان صحبت کنید و بعد از توافق با همدیگر، ایده اولیه را با خانواده‌ها در میان بگذارید.آرزو‌های خانواده‌ها درباره مراسم عروسی را حتما بشنوید، اما خود را ملزم به اجرایی کردن تمام آن‌ها ندانید. سعی کنید با گفتگو مانع از بروز دلخوری خانواده‌ها برای کنار گذاشتن ایده‌های شان شوید.

 

منبع:خراسان

بیشتر بخوانید:

ازدواج با افرادی با این خصوصیات اخلاقی خطرناک است

آنچه درباره ازدواج مجدد باید بدانید!

حقوق قانونی جایگزین به جای مهریه

برچسب ها: ازدواج، انتخاب همسر، طلاق، مهریه، خوشبختی، خواستگاری، عقد، مراسم عروسی، زندگی آنلاین، جهیزیه، مشاوره قبل ازدواج، روز ازدواج تعداد بازديد: 554 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز