تحریریه ماهنامه آشپزباشی
استاد شهید مطهری در خصوص برداشت غلط از آداب روز سیزدهم نوروز چنین میگوید:
آیا پیغمبر در كارها و در متد خودش از سعد و نحس استفاده مىكرد؟ ما برویم سیره پیغمبر را از اول تا آخر ببینیم، تمام كتبى را كه شیعه و سنى در تاریخ پیغمبر نوشتهاند مطالعه كنیم ببینیم آیا پیغمبر اكرم در روش و متد خودش یكى از چیزهائى كه از آن استفاده مىكرد مسأله سعد و نحس ایام بود یا نه؟ مثلاً آیا مىگفت امروز دوشنبه است براى مسافرت خوب نیست یا امروز سیزده عید نوروز است، هركس بیرون نرود گردنش مىشكند آنهم از سیزده جا نه از یك جا؟! آیا چنین حرفهائى هست؟ ما هرگز نمىبینیم كه پیغمبر یا ائمه اطهار خودشان در عمل از این حرفها یك ذره استفاده كرده باشند، بلكه عكسش را مىبینیم.
در نهجالبلاغه هست كه وقتى كه على علیهالسلام تصمیم گرفت برود به جنگ خوارج، اشعث قیس- كه آن وقت جزو اصحاب بود- با عجله و شتابان آمد: یا امیرالمؤمنین! خواهش مىكنم صبر كنید، حركت نكنید، براى اینكه یكى از خویشاوندان من كه منجم است یك حرفى دارد و مىخواهد به عرض شما برساند.
فرمود: بگو بیاید. آمد گفت: یا امیرالمؤمنین! من منجمم و متخصص شناختن سعد و نحس ایام. من در حسابهاى خودم به اینجا رسیدهام كه اگر شما الآن حركت كنید بروید به جنگ قطعاً شكست مىخورید، و شما و اكثریت اصحاب شما كشته خواهند شد. فرمود: هركس كه تو را تصدیق كند پیغمبر را تكذیب كرده، این مزخرفات چیست كه مىگویى؟! اصحاب من! «سیروا عَلَى اسْمِ اللَّه» بگویید به نام خدا، به خدا اعتماد و توكل كنید و حركت كنید بروید. علىرغم نظر این شخص، همین الآن حركت كنیم برویم. و مىدانیم كه در هیچ جنگى على علیهالسلام به اندازه این جنگ فاتح نشد.
یك مسلمان، شیعه واقعى، در عمل به این امور اعتنا نمىكند؛ اگر مىخواهد به مسافرت برود، صدقه بدهد، به خدا توكل كند، به اولیاى خدا توسل بجوید و به هیچ یك از این امور اعتنا نكند.