هانیه شفیعی - روانشناس و زوج درمانگر
تحریریه زندگی آنلاین : یکی از مسائلی که به طور مشترک در بسیاری از روابط زناشویی وجود دارد، تفاوت همسرداری سنتی و مدرن است. نگرش متفاوت به آئین همسرداری که برخی به شکل قدیمی مردسالارانه و گروهی نیز به شکل زن سالارانه، آن را در زندگی خود دنبال میکنند. در نگرش سنتی مرد تنها نان آور خانه و زن هم در منزل امور خانه را انجام میدهد که اگر از آنها میپرسیدیم که چه کسی در زندگی شما، مهمتر است به طور حتم آنها نقش مرد را مهمتر و اساسیتر بیان میکنند و اگر مرد به هر دلیلی فوت و یا از رابطه خارج شود، اساس و مدیریت اقتصادی آن زندگی مختل میشود.
در حال حاضر با جامعهای از افراد روبرو هستیم که در مقابل دیدگاه مردسالاری، دیدگاه زن سالار بودن را بیان میکنند و از حقوق زنان در برابر مردان دفاع میکنند در حالی که در یک رابطه بانشاط و پویا، نه زن سالار و نه مرد سالار مطرح نیست.
نکته مورد توجه این است که رابطه نیاز به برابری جنسیت و نقشها دارد؛ کوچک شمردن وظایف یکدیگر تنها باعث تخریب زندگی میشود؛ زن و شوهر باید واقف باشند که حضور و بودن هردویشان در رابطه به یک اندازه مغتنم و مفید است و قدرت باید در تعادل باشد و اگر در یک مورد، قدرت بیشتر سمت مرد است در موردی دیگر قدرت باید سمت زن باشد.
بیشتر بخوانید:
راز داشتن یک زندگی عاشقانه فاش شد!
اشتباه در انتخاب همسر چه دلایلی دارد؟
رمزو رازهای زندگی زناشویی موفق
زوجهایی که در رابطه زناشویی خود دچار مشکل هستند باید توجه داشته باشند که تعادل و تقسیم قدرت، احساس اجحاف و ظلم را در رابطه از بین میبرد و نباید هیچ کدام نقش قربانی و احساس مظلوم بودن را داشته باشند چراکه موجب نارضایتی آنها میشود.
در این میان توجه به یادگیری مهارتهای رابطه زناشویی برای زوجین امری ضروری است، زوجین نیاز دارند که روش همسرداری صحیح را بیاموزند تا بتوانند رابطههای پایدار و خشنود داشته باشند و زمانی که این اتفاق میسر شود، آسیبهای اجتماعی ناشی از طلاق و فرزندهای طلاق و آسیبهای شخصیتی و تربیتی این فرزندان به شدت کاهش می یابد و جامعهای شادتر و سالمتر خواهیم داشت.
روابط درون خانوادگی از اهمیت و حساسیت فوق العاده ای برخوردار است و چگونگی این روابط نقش بسزایی در شکل گیری نگرشها و بازخوردهای اجتماعی، آمادگی و توسعه مهارتهای اجتماعی اعضای خانواده خواهد داشت. به طور کلی چگونگی روابط درون خانوادگی بیشترین تأثیر را در توان و نحوه برقراری و استمرار رابطه با دیگران را در بین اعضای خانواده خواهد داشت.اساس روابط درون خانوادگی بر محور رابطه زن و شوهر (پدر و مادر) استوار است. نحوه ارتباط فی مابین زنها و شوهرها میتواند ترسیم گر چگونگی روابط بین پدرها، پسرها، مادرها و دخترها، خواهرها و برادرها و بلکه عروسها و مادرشوهرها و نوهها ومادربزرگها باشد.
رابطه خوشایند و آرامبخش زن و شوهر نه تنها مناسبترین بستر رشد و شکوفایی شخصیت آنها را فراهم میکند، بلکه چنین رابطهای در تعالی فرزندان نیز تأثیرگذار خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
مردان چگونه عاشق زنان می شوند؟
4 ترفند زنانه برای عاشق کردن همسر!