Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 08:33

29
مهر
بی تفاوتی به اتاق خواب ممنوع!

بی تفاوتی به اتاق خواب ممنوع!

بطور کلی نوزاد بهتر است در سال اول زندگی خود در اتاق والدین اما در تخت خواب جداگانه بخوابد.

دكتر پروانه صفایی مقدم؛ روانشناس بالینی، عضو تحریریه دنیای سلامت

 

همسران بخوانند

تخت خواب، تشک، بالش، نور، دما و بوی محیط اتاق نظم و آراستگی داخل اتاق همگی از جمله مواردی هستند که توجه به آنها حائز اهمیت است.

رنگ اتاق خواب و وسائل و لوازم داخل آن نیز برحالات روحی و احساسی افراد تاثیر می‌گذارد، در میان انواع رنگ‌‌ها معمولا سفید، خاکستری، صورتی، زرد، رنگ‌های مناسبی برای اتاق خواب نیستند، البته استفاده از آنها در بعضی وسایل موردی ندارد، اما بهتر است که به عنوان رنگ اصلی استفاده نشوند.

قرار دادن هرگونه وسیله صوتی و تصویری در اتاق خواب ممنوع است، این اصلی است که همه زوج‌ها باید این را بدانند، اتاق خواب زن و شوهر فضای خصوصی است که هیچ غریبه‌ای نباید به آن راه یابد حتی اگر این غریبه، رایانه، تلفن همراه یا رادیو و تلویزیون باشد. اتاق خواب، فضایی است برای اینکه زن و شوهر لحظاتی را به دور از هرگونه سر و صدا در کنار هم بیاسایند و به هم توجه کنند و بنابراین هرچیزی که موجب انحراف توجه زن و شوهر از یکدیگر شود باید از اتاق خواب خارج شود.

اهمیت دادن به داشتن یک اتاق خواب مرتب و تمیز برای القای آرامش در خودتان و همسرتان ضروری است، برای ایجاد نظم در اتاق خواب باید علاوه بر مرتب کردن وسایل اتاق، حتماً وسایل اضافی را از آن خارج کنید

یکی از علل مهم بروز مشکلات جنسی در زوجین، ترس و اضطراب آنها از برهم خوردن فضای خصوصی داخل اتاق است. به همین منظور ضروری است که از سالم بودن قفل در اتاق خواب اطمینان حاصل شود و زوجین پس از رفتن به اتاق، درِ آن را قفل کنند، همچنین پرده‌‌های اتاق را کاملا بکشند و فضای اتاق هم باید به گونه‌ای باشد که هیچ صدایی به خارج اتاق نرود.

اتاق خواب زن و شوهر اتاقی است مخصوص آنها و از این‌رو زوجین نباید آن را حتی به صورت موقتی در اختیار مهمانان یا دیگر اعضای خانواده خود قرار دهند، همچنین باید مکان خواب فرزندان از اتاق خواب والدین جدا باشد.

کاربری اتاق خواب زن و شوهر فقط برای در کنار هم بودن زوجین، خوابیدن، و رابطه زناشویی آنهاست. بنابراین کارهایی از قبیل رسیدگی به برنامه‌‌های کاری، مناقشات، اختلافات زناشویی، مطالعه و درس خواندن، مکالمه با دیگران و خلاصه هر کار دیگری که موجب سلب آرامش و توجه زوجین به یکدیگر شود یا خاطرات منفی را در ذهن تداعی کند ممنوع است.

اتاق خواب باید آرامش بخش‌ترین فضای خانه برای زن و شوهر باشد، بنابر این باید همه عواملی که این آرامش را بر هم می‌زنند شناسایی و از محیط اتاق دور شوند. به عنوان یک قانون، زوجین باید با هم توافق کنند که قهر و دعوا و مسایل و مشکلات خود را بیرون اتاق خواب حل کنند، تجربه نشان می‌دهد که بسیاری از بگومگوهای کشدار که گویی برون رفتنی هم برای آن پیدا نمی‌شود گاه با یک کلام محبت‌آمیز زن و شوهر به یکدیگر تا مدت‌‌ها فروکش می‌‌کند، گاهی اوقات منشاء تنش بین زوجین برخی ناهماهنگی‌‌ها و مشکلات جنسی زوجین است. در این موارد نیز توصیه می‌شود اولا زوجین هرگز هنگام روابط جنسی از هم انتقاد جنسی نکنند. ثانیاً در صورت رفع نشدن مسایل و مشکلات جنسی بدون فوت وقت، به درمانگاه اختلال جنسی مراجعه کنند. گاهی اختلالات خواب مانند خروپف همسر مانع آرامش و آسایش می‌‌شود که امروزه این گونه مشکلات را نیز می‌توان با مراجعه به پزشک درمان کرد.

هرگز در اتاق خواب سیگار نکشید، هرگز با قهر و دعوا وارد اتاق خواب نشوید و در آنجا با هم مشاجره نکنید، از نصب هرگونه تابلو و تصویری که یادآور خاطرات تلخ گذشته است بپرهیزید.

مناسب بودن یک اتاق برای همسران، بیشتر به میزان صمیمیت و آرامشی که در زوجین ایجاد می‌‌کند مرتبط است نه به اشیای گران قیمت و مجلل چون گاهی تهیه کردن این اشیاء خود باعث برخورد ناخوشایند زوجین با هم می‌شود.

جدا كردن اتاق كودكان

خیلی از همسران زمانی که نوزادی پا به عرصه زندگی آنها می‌‌گذارد، به جای آنکه روابط گرمتر و صمیمی‌تری را با هم داشته باشند، روز به روز از یکدیگر دورتر می‌‌شوند، زیرا نمی‌دانند که چگونه باید خواب فرزندان و خواب خود را مدیریت کنند. 

زمان جدا کردن اتاق کودکان

بطور کلی نوزاد بهتر است در سال اول زندگی خود در اتاق والدین اما در تخت خواب جداگانه بخوابد، این در حالی است که برخی از روانشناسان دیگر معتقدند که والدین پس از 6 ماه اول می‌توانند نوزاد را در اتاق خودش بخوابانند، بسیاری از مادران به علت وابستگی شدید به کودک ترجیح می‌دهند تا کودک خود را سالها در کنار خود بخوابانند، والدین باید بدانند هرچه سن کودکان برای جدا کردن محل خواب پایین‌تر باشد انجام این کار راحت‌تر است. 

روش‌‌های جدا کردن اتاق کودک

برخی والدین ابتدا کودک را در تخت می‌خوابانند و زمانی که کودک به خواب رفت او را به تخت خودش انتقال می‌‌دهند که این کار صحیح نمی‌باشد، برای اینکه بعد از یک سالگی بتوانید اتاق خواب کودک را از اتاق خود مجزا کنید بهتر است پدر و مادر در اتاق خواب کودک تا زمانی که او به خواب می‌‌رود حضور داشته باشند، اگر احساس می‌‌کنید کودک شما از تنها خوابیدن واهمه دارد، فضای اتاق را خیلی تاریک نکنید.

معمولا عروسک‌‌های پشمالو به كودک احساس آرامش می‌دهد بنابراین کودک را عادت دهیم تا هنگام خواب یکی از عروسک‌های خود را در آغوش گرفته و در حالی که برای او یک قصه می‌خوانید به خواب برود.

 

برچسب ها: رابطه زناشویی، زمان جدا کردن اتاق کودک، روش‌‌های جدا کردن اتاق کودک، نکات مهم اتاق خواب، اتاق خواب همسران تعداد بازديد: 1754 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز