تحریریه زندگی آنلاین : سیرابی یکی از مقویترین غذاهایی است که از قدیم در ایران باب بوده است. اگر سیرابی تمیز شده شود بعد از پخت بسیار خوشمزه میشود. و اگر تمیز شسته نشود اصلاً خوشمزه نمیشود. در ادامه یکی از بهترین و سادهترین روشهای پاک کردن سیرابی و شیردان را آموزش دادهایم.
مراحل انجام کار
برای تمیز کردن سیرابی، ابتدا آن را برش بزنید تا به شکل پوست صافی در بیاید تا به راحتی بتوانی آن را تمیز کنید. اجازه بدهید آب جوش بیاید، سپس آب جوش را داخل قابلمهای که سیرابی داخل آن جا میشود بریزید سیرابی را سریع داخل آب جوش قرار بدهید به صورتی که تمام قسمتهای سیرابی آب جوش باشد بعد از گذشت 1-2 دقیقه سیرابی را از داخل آب جوش بیرون بیاورید و با چاقو روی آن بکشید تا پرزهای سیرابی کنده شود. اگر قسمتهایی از آن باقی ماند باز داخل آب جوش قرار بدهید و باز با چاقو روی آن بکشید تا کاملاً سفید و تمیز شود.
بعد از اینکه روی سیرابی تمیز شد به سراغ داخل آن بروید، برای شستن داخل سیرابی باید زیر شیر آب این کار را انجام بدهید به این صورت که آب را کم باز کنید و روی پوست داخل آن دست بکشید. تمام ضایعات و کثیفیهای آن را جدا کنید. به صورتی که سفید و تمیز شود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آش سیرابی بسیار خوشمزه و مقوی
در اکثر مواقع سیرابی را با شیردان میفروشند. برای تمیز کردن شیردان از یک طرف آن را برش بزنید و تمام کثیفیهای آن را - دور بریزید و زیر آب آنها را بشویید داخل شیردان به صورت لایه لایه میباشد با دست لایهها را تکان بدهید و تمام اطراف آن را تمیز بشویید. بین آنها کثیفی باقی نماند و بیرون آن را هم زیر آب کاملاً تمیز بشویید.
اگر سیرابی و شیردان تمیز شسته نشود هنگام پخته شدن بو و مزهی بدی میگیرد.
بعد از شستن سیرابی میتوانید آن را داخل نایلون فریزری بگذارید و در فریزر نگهداری کنید و در زمان مورد نظر آن را بپزید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه کله پاچه خانگی
طرز پخت سیرابی:
برای پخت سیرابی ابتدا آن را داخل آب قرار بدهید و اجازه بدهید چند دقیقه داخل آب بجوشد سپس آب آن را خالی کنید و داخل زودپز یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید زمانی که پیازها سبک شدند سیرابی را به آنها اضافه کنید و بعد آب جوش و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید دقت کنید آب آن کم نباشد زیرا حدود 2-3 ساعت به آن اجازه بدهید تا به آرامی بپزد. و بعد از این زمان آن را تست کنید اگر پخته بود نمک آن را بچشید اگر لازم بود باز به آن نمک اضافه کنید. اگر نپخته بود باز به آن اجازه بدهید تا بپزد. مدت زمان پخت با هم متفاوت است. بعد از پخت سیرابیها را خرد کنید و با لیموترش تازه نوش جان کنید.