رنگ سبز طیف متنوع و جذابی دارد و مشاهده آن برای انسان چشم نواز است. دلیل این امر آن است که انسانها دوست دارند در فضایی با رنگهای طبیعی غوطه ور شوند، حتی در فضاهای بسته! به همین دلیل طراحان پالتهای رنگی با رنگ سبز را به کار میبرند تا اثر بخشی آن را بیشتر کنند. اگر میخواهید با رمز و راز کار آنها آشنا شوید، جای درستی آمده اید
روانشناسی رنگ سبز
سبز رنگ زندگی، سلامتی و رشد است که در تمام طبیعت یافت میشود. سبز رنگی است که موجب احساس تازگی و آرامش میشود.
این عقیده وجود دارد که مشاهده رنگ سبز برای سلامت قلب مفید است، همچنین موجب میشود که آرامتر و عمیقتر نفس بکشید. همانگونه که گفته شد سبز با یادآوری طبیعت، احساس آسودگی و آرامش القا میکند. اما رنگ سبز زیتونی از نظر روانشناسی موجب بروز افکار منفی و مرگ میشود و ممکن است برای سلامت روانی مضر باشد.
در مجموع در روانشناسی رنگ ها، رنگ سبز موجب بروز این احساسات در افراد میشود:
- امنیت
- هارمونی
- پایداری
- قابلیت اطمینان
- تعادل
با توجه به روانشناسی رنگ سبز، از سایههای مختلف طیف سبز برای ایجاد فضاهای آرامش بخش، در منازل و مراکز پزشکی استفاده میشود. سبز نیز مانند آبی تاثیر تسکین دهندگی دارد و به همین دلیل اغلب به عنوان گزینه اصلی برای طراحی داخلی استفاده میشود.
طیف رنگ سبز
سبز رنگ زندگی است. شاید بتوان گفت آشناترین رنگ به چشم انسان رنگ سبز است. کافی است نگاهی به اطراف خود بیاندازید، حتما آن را خواهید یافت. طیف رنگی سبز، متنوع و جذاب است. از لیمویی تا زیتونی، از سبز زمردی تا سبز پسته ای.
پالت رنگی سبز در دکوراسیون
همنشینی رنگها در کنار هم، با تکیه بر دانش رنگ شناسی و الهام از طبیعت، تصاویر زیبا و چشم نوازی را ایجاد میکند. نکته مهم در این میان حفظ تعادل است. برای آشنایی بیشتر، برخی از پالتهای رنگی رایج (با غلبه رنگ سبز) را برایتان آورده ایم.
پالت رنگی سبز - طوسی
پالت رنگی سبز - کرم - طوسی
پالت رنگی سبز - قهوه ای- صورتی
پالت رنگی سبز - خردلی - صورتی
پالت رنگی سبز - سفید
پالت رنگی سبز - زرد - قهوه ای
پالت رنگی سبز - سفید - برنزی
سبز - طوسی - قهوه ای
پالت رنگی سبز - طوسی - طلایی
پالت رنگی سبز - مشکی - طلایی
پالت رنگی سبز - آبی - طوسی
پالت رنگی سبز - طوسی - خردلی
پالت رنگی سبز - خردلی - صورتی
مکانهای مناسب برای استفاده از رنگ سبز
از رنگ سبز میتوانید در اتاقهای مختلف خانه استفاده کنید. برای داشتن چیدمانی کلاسیک یا مدرن، گزینههای متنوعی با رنگ سبز خواهید داشت. استفاده از گیاهان سبز را فراموش نکنید. آنها طراوات و شادابی را خانه شما میآورند.
اتاق نشیمن مجلل با پرده های زیبای سبز رنگ
↓
اتاق خوابی آرامش بخش با ترکیب سبز و سفید و گلدان های زیبا
↓
گوشه ای دنج و سبز برای اوقات فراغت
↓
آشپزخانه ای کلاسیک چوبی با کابینت های سبز رنگ
↓
آشپزخانه ای مدرن با ترکیب سبز، سفید و نقره ای
↓
سرویس بهداشتی دلپذیر با رنگ سبز و حضور گیاهان زنده
↓
رنگهای مکمل سبز در دکوراسیون
طراحان رنگ سبز را رنگی انعطاف پذیر میدانند. میتوان از سبز برای رنگ آمیزی سقف یا دیوارها استفاده کرد، یا آن را در پارچه ها، مبلمان و وسایل تزئینی به کار برد. در واقع اصلیترین مزیت سبز سازگاری آن با دیگر رنگها است. استفاده از رنگهای مکمل سبز در دکوراسیون، هارمونی زیبایی خلق میکند که محیط خانه را دلپذیر میکند.
۱. سبز + سفید
ترکیب رنگ سفید با رنگ سبز، احساس سبکی ایجاد میکند. پالت رنگ سفید و سبز برای هر اتاقی مناسب است: اتاق نشیمن، اتاق کودک، آشپزخانه یا حمام. استفاده از رنگ سفید در فضای کوچک باعث میشود تا از نظر بصری بزرگتر جلوه کند. همچنین در سالنهای بزرگ احساس رهایی و گردش هوا ایجاد میکند. ترکیبی از دیوارهای سفید با مبلمان سبز در آشپزخانه یا کابینتهای سفید در زمینه دیوارهای سبز روشن تعادل زیبایی ایجاد میکند. همین اصل را میتوانید در دکوراسیون اتاق کودک نیز به کار ببرید.
۲. سبز + قهوهای
ترکیب سبز با قهوهای در سبک کلاسیک و مدرن معمول و متعارف است. همنشینی طبیعی این دو رنگ در ساقه و شاخ و برگ درختان، برای چشم انسان آرامش بخش و چشم نواز است، بنابراین اغلب در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از مبلمان چوبی، پردهها و دیگر عناصر قهوهای در زمینه دیوارهای سبز کاملاً بجا و متناسب است. ترکیب رنگهای قهوهای و سبز به ویژه برای اتاق نشیمن و اتاق خواب در سبک کلاسیک و آشپزخانه در سبک مدرن بسیار محبوب است. در سبک کلاسیک پالتهای رنگی تیرهتر، در سبک مدرن پالتهای روشنتر ترجیح داده میشوند.
۳. سبز + آبی
رنگ آبی کاملاً با سبز مطابقت دارد، همانگونه که حضور آب در میان سبزی گیاهان در طبیعت زیبا و چشم نواز است. طراحان مدرن از ترکیب آبی و سبز برای اتاق کودک، حمام و آشپزخانه استفاده میکنند. برای مثال مبلمان آبی در زمینه دیوارهای سبز ترکیب متعادلی میدهد.
استفاده از آبی روشن و سبز احساس سبکی به فضا میدهد. این ترکیب اتاق را بزرگ، دنج و مدرن نشان میدهد. همچنین استفاده از پردههای آبی روشن و سبز، لوازم تزیینی و منسوجات اتاق خواب به این رنگ، فضای مثبتی ایجاد میکند. مزیت این پالت رنگی این است که با گذشت زمان از مد نمیافتد.
۴. سبز + طوسی
به کار بردن ترکیب رنگهای خاکستری و سبز در اتاق خواب بسیار زیباست. این رنگ بندی از نگاه طراحان ظریف و مدرن است. پالت رنگی سبز و خاکستری در فضای داخلی اماکن اداری و مراکز تجاری نیز طرفداران خود را دارد. همچنین میتوانید از این ترکیب رنگی در کابینتهای آشپزخانه استفاده کنید. پالت محبوب در این میان ترکیبی از دیوارهای سبز کم رنگ با مبلهای چرمی خاکستری و پردههای هماهنگ با مبلمان و دیوارهاست. چنین فضایی برای اتاق نشیمن و لابی بسیار مناسب است.
۵. سبز + زرد یا نارنجی
میتوانید از رنگ زرد در پس زمینه سبز، به شکل نقاط روشن در دکوراسیون استفاده کنید. در این چیدمان بایستی از تعداد محدودی عناصر زرد رنگ استفاده کنید تا فضای اتاق را زنده کنند، اما زمینه سبز را کاملا نپوشانند. ترکیب رنگهای زرد و سبز در فضای داخلی، تلالو نور خورشید در میان شاخ و برگ درختان را یادآوری میکند. بدین منظور میتوانید از کاشیهای تزیینی زرد رنگ در آشپزخانه، لوستر یا آباژور زرد در اتاق خواب یا کوسنهای زرد در اتاق نشیمن استفاده کنید. اگر از زرد به عنوان رنگ دیوار استفاده میکنید، باید تعداد زیادی عناصر سبز رنگ، مانند پرده، فرش، مبلمان یا لوازم تزیینی بکار ببرید تا چیدمان متعادلی داشته باشید.
برای استفاده از پالت سبز و نارنجی نیز از همین اصول استفاده میکنند.
تنها یک نکته کلیدی وجود دارد: از عناصر با رنگهای خیلی روشن و آفتابی به تعداد محدود استفاده کنید.
۶. سبز + سرخ
ترکیب برگهای سبز و گلهای رز یک هارمونی دلپذیر تابستانی است، مانند یک دسته گل. استفاده از این پالت رنگی فضایی شاداب و مثبت به وجود میآورد. چیدمان مبلمان با پارچههای گلدار در پس زمینه سبز رنگ یک انتخاب چشم نواز است. پردههای گلدار و گلدانهای زیبا با گلهای سرخ نیز زیبایی فضا را دوچندان میکنند. این پالت رنگی برای اتاق خواب، آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق کودک مناسب است. در طراحی به سبک کلاسیک و سنتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سخن آخر
استفاده از رنگها در طراحی دکوراسیون منزل، شادابی و نشاط را به خانه شما میآورد. گاهی اوقات تنها با اضافه کردن یک یا دو المان و جابجایی مبلمان، فضای مورد نظر تغییر چشمگیری میکند و تبدیل به نقطهای دنج و دلپذیر برایتان میشود.