Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 28 فروردین 1403 - 11:45

11
مهر
روش جلد کردن دفتر با استفاده از پارچه های اضافی

روش جلد کردن دفتر با استفاده از پارچه های اضافی

در این مقاله، ما به شما آموزش خواهیم داد که جلد کردن دفتر را چطور با پارچه انجام دهید تا برای سال تحصیلی جدید دفترهای کلاسوری خوش‌رنگ و زیبا داشته باشید.

جلد کردن دفتر با پارچه یکی از این روش‌ها است که با استفاده از پارچه‌های اضافی و چند ترفند ساده قابل انجام است.

در این مقاله، ما به شما آموزش خواهیم داد که جلد کردن دفتر را چطور با پارچه انجام دهید تا برای سال تحصیلی جدید دفترهای کلاسوری خوش‌رنگ و زیبا داشته باشید.

اگر این کار را با روش‌های جدید و متفاوتی انجام دهید نه‌تنها رسوم گذشته را زنده خواهید کرد بلکه می‌توانید دفترهای معمولی و ساده را به دفترهایی زیبا و خوش‌رنگ و لعاب تبدیل کنید. 

وسایل لازم برای جلد کردن دفتر با پارچه

دفتر (ترجیحاً دفترهای جلد مقوایی و دفترهای ساده، اما می‌توان دفترهای جلد پلاستیکی و یا سیمی را نیز با این روش جلد کرد، دقت داشته باشید که این روش جلد کردن دفتر قابل بازگشت نیست یعنی شما نمی‌توانید بدون صدمه زدن به جلد دفتر آن را جدا کنید. پس حتماً در انتخاب پارچه دقت کنید و یکپارچه بارنگ و طرح زیبا انتخاب کنید)

پارچه (پارچه نسبتاً ضخیم مثل چیت و تترون)

چسب ماتیکی

چسب مایع

قیچی

مقدار کمی مقوای رنگی در سه یا چهار رنگ 

روش کار جلد کردن دفتر با پارچه

برای شروع کار دفتر موردنظرتان را بردارید و بازکنید و روی پارچه قرار دهید.

قیچی را بردارید و دورتادور پارچه را با دو سانتی‌متر فاصله از لبه دفتر قیچی کنید، مراقب باشید که به خود دفتر صدمه نزنید. 

حال روی یک‌طرف جلد دفتر را تماماً چسب مایع بزنید و پارچه را روی آن بکشید.

دفتر را با دستتان به‌طور عمودی خم‌کنید تا این حباب‌ها از بین بروند.

دقت کنید که هیچ حباب هوایی بین پارچه و جلد دفتر باقی نماند چون پس از خشک شدن چسب نمی‌توان حباب‌ها را از بین برد. 

با طرف دیگر جلد دفتر نیز همین کار را انجام دهید.

سپس قیچی را بردارید و لبه پارچه را مانند تصویر قیچی کنید تا به خود دفتر برسید، دقیقاً مشابه همان کاری که در جلد کردن معمولی با جلد نایلونی انجام می‌دادیم.

این کار را با هر دو قسمت بالا و پایین دفتر انجام دهید. 

حال دفتر را بازکنید و لبه‌های پارچه را روی خود پارچه برگردانید و چسب بزنید (یعنی حدود یک سانتی‌متر) سپس این لبه تاشده را روی دفتر تا کنید و چسب بزنید.

این کار برای این انجام می‌شود که لبه پارچه تمیز باشد و نخ پس ندهد. دقت کنید که این تاها را کاملاً متقارن انجام دهید و چسب را محکم و کامل روی آن بزنید. 

دورتادور جلد پارچه‌ای دفتر را به همین روش تا بزنید و تمیزکاری کنید. برای احتیاط بهتر است ابتدا قسمت جلوی جلد را تا کنید و پس از خشک شدن طرف دیگر را چسب بزنید.

هنگام خشک شدن دفتر را باز بگذارید تا جلد و صفحات دفتر به هم نچسبند. 

حال کار جلد کردن دفتر شما با پارچه به پایان رسیده است و بهتر است آن را زیر یک جسم صاف و سنگین (مثلاً زیر فرش) قرار دهید تا کاملاً صاف شود.

پس‌ازآن می‌توانید از این دفتر استفاده کنید اما برای زیباتر شدن و کاربردی‌تر شدن دفتر می‌توانید یک کار جالب دیگر هم انجام دهید که در ادامه به آن می‌پردازیم. 

گاهی پیش می‌آید که بخواهیم از یک دفتر برای چند منظور استفاده کنیم (به‌خصوص برای دفترهای با تعداد صفحه بالا) و یا بخواهیم علامت‌گذاری‌های خاصی را در آن انجام دهیم تا بعداً راحت‌تر به آن صفحه دسترسی داشته باشیم. 

کاغذهای چسب‌دار برای این منظور طراحی‌شده‌اند اما کار کردن با این کاغذها چندان ساده نیست، چسب این کاغذها چندان قوی نیست و صاف کردن آن روی دفتر تقریباً غیرممکن است.

به همین دلیل بهتر است خودتان با استفاده از مقوای رنگی و کمی چسب ماتیکی علامت‌گذاری‌ها را در فواصل مشخص در دفتر انجام دهید. 

برای این کار سه یا چهار تکه مقوا را (بسته به این‌که چند کاربرد برای این دفتر در نظر گرفته‌اید) در رنگ‌های متفاوت در اندازه ۲ در ۵ سانتی‌متر برش دهید.

ابتدا تعداد صفحات دفتر را به تعداد این کاغذها به‌اضافه یک تقسیم کنید مثلاً اگر یک دفتر ۲۰۰ برگ‌دارید و سه قطعه مقوایی برش داده‌اید هر ۵۰ صفحه یک‌بار باید صفحات دفتر را علامت بزنید. 

از اولین صفحه دفتر عبور کنید و سراغ اولین صفحه علامت زده‌شده بعدی بروید، دو سانتی‌متر انتهایی مقوای رنگی را چسب بزنید و به بالای صفحه دفتر بچسبانید.

سپس سراغ صفحه علامت زده‌شده بعدی بروید و مقوای بعدی راکمی پایین‌تر به کاغذ بچسبانید و همین‌طور تا آخر ادامه دهید.

به‌این‌ترتیب دفتر کلاسوری شما آماده استفاده است و می‌توانید نام هر درس را روی مقوای رنگی بنویسید و در سال تحصیلی جدید و یا برای کارهای اداری و روزمره خود از آن استفاده کنید.

منبع: برترین ها

 

برچسب ها: خلاقیت، کار دستی، جلد دفتر، لوازم التحریر، جلد گرفتن دفتر، جلد گرفتن، دفتر، جلد کردن دفتر با پارچه تعداد بازديد: 958 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز