Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 14:57

28
اسفند
رمز و رازهای شناخت انواع چرم

رمز و رازهای شناخت انواع چرم

: چرم به‌طور اساسی از پوست حیوانات تولید می‌شود و پس از گذراندن مراحل ای بهبود و زیباسازی می‌شود. چرم را از پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، بز، اسب، خوک و انواع حیوانات دیگر به دست می‌آورند

تحریریه زندگی آنلاین : چرم به‌طور اساسی از پوست حیوانات تولید می‌شود و پس از گذراندن مراحل ای بهبود و زیباسازی می‌شود. چرم را از پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، بز، اسب، خوک و انواع حیوانات دیگر به دست می‌آورند در صنعت امروزی چرم پوست گوساله، بز و گوسفند بیشترین استفاده را دارند.

 از ترکیب پوست جانوران با موادی مختلف مانند زاج سفید، پوست درخت صنوبر، کاج، بلوط، فندق، کائوچو، سماق و مواد شیمیایی دیگر جنس انعطاف‌پذیری تولید می‌شود که نام آن چرم می‌باشد.

 بیشتربخوانید:

تمیزکردن کفش با چند روش جالب

 

 

آشنایی با انواع چرم

در صنعت چرم‌سازی چرم به سه نوع چرم سبک، چرم نیمه سبک و چرم سنگین تقسیم می‌شود.

 

 چرم سبک:

چرم سبک محصولی است که از پوست حیواناتی مانند گوسفند، بره، بزغاله و بز به دست می‌آید این چرم نسبت به انواع دیگر چرم‌ها ضخامت کمتری دارد و بسیار ظریف و نازک است و به همین دلیل به آن چرم سبک می‌گویند راحتی و سبکی ذاتی این چرم آن را برای استفاده در کلاه و لباس‌ها بسیار مناسب کرده است همچنین نگهداری و مراقبت از این نوع چرم بسیار ضروری است. از چرم سبک در ساخت محصولاتی مانند لبـاس چرم، کاپشن چرم و دستکش چرم استفاده‌شده و از نوع کیفیت پایین‌تر آن به‌عنوان آستری کفش و لباس استفاده می‌شود.

 

 چرم نیمه سنگین:

این چرم از پوست حیواناتی مانند کروکدیل و شترمرغ به دست می‌آید یکی از بهترین چرم‌های بازار محسوب می‌شود و نسبت به بقیه چرم‌ها قیمت بالاتری دارد کمیاب بودن، کیفیت و قیمت بالای این چرم نیمه سنگین باعث شده تا این نوع چرم در ساخت کلاه‌های لوکس و بیشتر در ساخت محصولاتی که جنبه تزیینی دارند و یا لوکس محسوب می‌شوند مورداستفاده قرار بگیرد.

 بیشتربخوانید:

ترفندهای نگهداری از لباس های چرمی

 

 

 

 چرم سنگین:

به چرمی گفته می‌شود که از پوست حیواناتی مانند گاو، گاومیش، گوساله و شتر و … به دست می‌آید. چرم سنگین بهترین نوع چرم جهت استفاده‌های معمول است و دارای بیشترین مقاومت و زیباترین رخ در میان چرم‌های دیگر است. این نوع چرم به علت استحکام و مقاومت بالا به مصرف در زیره و رویه کفش، ساخت کیف‌های دستی و جیبی مرغوب و یا تسمه‌های ماشین‌آلات صنعتی و … می‌رسد. این چرم در طول زمان ظاهر زیباتری می‌گیرد و استریل جذابی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 

 چرم مصنوعی:

به دلیل قیمت بالای چرم طبیعی چرم مصنوعی یکی از انتخاب‌های رایج برای تولید محصولات چرمی می‌باشد چرم مصنوعی نسبت به چرم طبیعی کیفیت بالایی ندارد اما ظاهر مناسب و قیمت پایین آن سبب شده تا طرفداران بسیاری پیدا کند. چرم مصنوعی را از گیاهان می‌سازند نام دیگر این چرم، چرم گیاهی و چرم وگان می‌باشد کاربرد فراوانی در تولید روکش صندلی، پالتو، کیف، کفش و دیگر محصولات چرمی کاربرد فراوانی دارد.

 

علاوه بر دسته‌بندی کلی بالا، چرم طبیعی را بر اساس نوع دباغی هم می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد

چرم گیاهی:

در دباغی این نوع چرم تا حد امکان از مواد و رنگ‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود و به‌جای آن از رنگ‌های گیاهی و مواد و روغن‌های حیوانی استفاده می‌شود. این نوع چرم به علت اینکه دارای بیشترین سازگاری با محیط‌زیست بوده و در اثر تماس با پوست انسان عوارضی ایجاد نمی‌کند از بهترین انواع دباغی چرم به شمار می‌رود.

 

 چرم جوشانده:

چرم جوشانده نمونه‌ای است از چرمی که با قرار گرفتن در آب داغ، شناور شده و سفت می‌شود. این اتفاق در موم جوشانده و مواد شبیه هم رخ می‌دهد. در تاریخ گه گاه پس از عمل سفت کردنش، از آن در زره‌ها و هم‌چنین در اتصال کتاب‌ها هم استفاده می‌شده است.

 این نوع چرم، تنها نوع چرم است که در حکاکی و قالب‌گیری چرم می‌تواند مناسب باشد. چرم مراکشی در قدیم از چرم مراکشی برای صحافی کتاب استفاده می‌شد. این نوع چرم با محکم‌ترین انواع چرم‌ها برابری می‌کند. درعین‌حال، بسیار نرم و قابل‌انعطاف است.

 بیشتربخوانید:

بهترین روش تمیز کردن مبلمان چرمی

 

 

 

 اقبالت:

اقبالت که از لایه‌لایه کردن چرم‌های ضخیم به دست می‌آید دارای سطحی پرزدار می‌باشد. رنگ اقبالت می‌بایست یکدست و به‌اصطلاح مغز رنگ باشد (یعنی تمام سطح و عمق آن رنگ‌شده باشد).

 چون اقبالت پس از برش، سطح آن سمباده می‌خورد لذا می‌بایست حتماً یکدست و صاف سمباده شده باشد. برخی از اقبالت تا دارای مغز سبک (پوک) می‌باشند که ازنظر استقامت (استواری) بسیار ضعیف هستند.  اقبالت به علت پرزدار بودن زود خاک می‌گیرد. از اقبالت بیشتر جهت تهیه کیف و کفش استفاده می‌شود.

 

 چرم جیر:

از پوست بز و گوساله تهیه می‌شود که طی فرایند خاصی و به‌وسیله وسایل خاصی ظاهر آن را پرداخت می‌کنند و سطح گوشتی را به‌صورت مخملی درمی‌آورند. این نوع چرم بیشتر به‌عنوان آستر در داخل دیگر محصولات استفاده می‌شود. تفاوت ظاهری چرم جیر با چرم اقبالت در پرزدار بودن لایه داخلی آن، رخ دار بودنش و لطافت بالای آن است.

 

 چرم نوبک:

چرمی است که مانند جیر و اقبالت دارای رخ مخملی است اما این نوع چرم باظرافت بسیار پرداخت‌شده و دارای سطحی لطیف است.

 

 چرم ورنی:

چرمی است که از پوست گوساله تهیه می‌شود و رویه آن بالاک خاصی لعاب و پوشش داده می‌شود تا ظاهری براق پیدا کند. از این چرم در تهیه کیف و کفش استفاده می‌شود.

 

 پوست پرندگان:

پوست پرندگانی که برای استفاده از پروبالشان پرورش می‌یابند، تنها در صورتی به چرم تبدیل می‌شوند که پرنده، مرده یا کشته شود.

 

 چرم روسی:

از چرم روسی برای ساخت چمدان استفاده می‌شود. همان‌طور که از نام این نوع چرم برمی‌آید، نخستین بار در روسیه تهیه‌شده است. عمل پوست پیرایی با استفاده از پوست درخت‌های بید و غان انجام می‌شد. این نوع چرم با بوی خوشایندی که داشت، شناخته می‌شد که به بوی خوش روغن درخت غان مربوط است.

 

 چرم اسپانیایی:

چرم اسپانیایی این نوع چرم، درواقع نوعی چرم مراکشی است. امروزه این نوع چرم‌ها را از پوست اسب باکیفیت مرغوب به روش پوست پیرایی گیاهی تولید می‌کنند. این نوع چرم‌ها را از روی داخلی پرداخت می‌کنند. چرم تولیدشده بسیار محکم و همچنین ضد آب است. از این چرم، در ساخت کفش‌های مردانه مرغوب استفاده می‌شود.

 

 

 درجه‌بندی انواع چرم

چرم درجه 1: چرمی است که: دارای ظاهری کاملاً سالم باشد.

هیچ‌گونه اثر بریدگی یا بیماری در سطح آن دیده نشود.

 در سطح خارجی چرم بقایای جراحت، مرض یا علامت گندیدگی و فساد نباشد.

پشت چرم (نطع چرم) لش دار باشد (یعنی دارای ضخامت کافی باشد).

 در صورت داشتن ضایعات، باید محدود به 1 تا 2 مورد باشد و فاصله این ضایعات تا لبه چرم بیشتر از 3 سانتیمتر نباشد. درنهایت فرم اصلی خود را کاملاً حفظ کرده باشد.

چرم درجه 2: چرمی است که آثار بریدگی، عیوب و ضایعات آن کمتر از یک پنجم کل چرم باشد.

ضایعات متراکم بوده و فاصله این ضایعات از لبه چرم بیشتر از 3 سانتیمتر نباشد. ضایعات در امتداد ستون فقرات یعنی در وسط چرم نباشد.

چرم درجه 3: چرمی است که آثار بریدگی، عیوب و ضایعات آن بیشتر از یک پنجم کل چرم نباشد. ضایعات در روی چرم پراکنده نباشند. در روی سطح چرم یک یا دو نقطه فساد، بقایای زخم و جراحت دیده شود.

 چرم درجه 4: چرمی است که چنانچه ضایعات چرم درجه سه (بریدگی و جراحات) در امتداد ستون فقرات (یعنی در وسط چرم) باشد این چرم، چرم درجه 4 نامیده می‌شود.

برچسب ها: چرم، چرم مصنوعی تعداد بازديد: 256 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز