دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
در طب آیوردیك معتقدند که هضم گوشت برای بدن دشوار است، بنابراین مصرف منظم آنرا بهعنوان بخشی از رژیم غذایی به هیچ وجه توصیه نمیکنند.
پزشكان چینی معتقدند گوشت گاو برای خونسازی، استخوانسازی و برطرف شدن كمر درد مفید است.
گوشت گوسفند را نیز برای درمان ناراحتیهای كلیوی تجویز میكنند.
فواید خاص گوشت
گوشت و کم خونی
از آنجا كه گوشت منبع مناسب آهن هم است و 15 تا 20 درصد این آهن به راحتی در بدن جذب میشود، بنابراین مصرف منظم گوشت میتواند در پیشگیری از بروز کم خونی موثر باشد.
گوشت و اضافه وزن
در سالهای اخیر با افزایش آگاهی مردم نسبت به مضرات گوشتهای چرب و بهطور کلی چربیهای اشباع تمایل افراد نسبت به مصرف گوشتهای بدون چربی افزایش یافته است.
گوشتهای بسیار كم چرب كه حتی چربی كمتری نسبت به مرغ بدون پوست دارند منبع پروتئینی بسیار مفیدی برای رژیمهای كاهش وزن محسوب میشوند.
گوشت و بیاشتهایی
غالبا كودكان، سالمندان و همچنین افرادی كه در دوران نقاهت به سر میبرند اشتهای كمی دارند، بهطوری كه نمیتوانند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را از طریق خوردن مواد غذایی دریافت كنند؛ بعلاوه نیاز پروتئینی افراد در این دوران جهت ساخت و حفظ بافتهای بدن بسیار بالا است.
بنابراین مصرف گوشت كه حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است؛ منبع غذایی با ارزشی برای ساختن پروتئینهای مورد نیاز این افراد است.
گوشت و ناباروری مردان
گوشت قرمز منبع خوب و سریع الجذب عنصر روی، سلنیوم و مواد مغذی ضروری برای باروری مردان است.
در واقع 40 درصد از روی موجود در گوشت قرمز به راحتی جذب میشود.
از آنجا كه روی خاصیت آنتیاكسیدانی قوی دارد، از تخریب اسپرم در برابر رادیكالهای آزاد محافظت میكند.
بعلاوه روی در ساختمان DNA اسپرم نیز حضور دارد و به حفظ ذخایر انرژی اسپرم تا زمان مورد نیاز كمك میكند.
سلنیوم ماده معدنی دیگری است كه در افزایش تعداد و حركت اسپرم موثر است و از تخریب آنها جلوگیری میكند.
گوشت و تخریب سلولهای عصبی
گوشت منبع خوب ویتامین B12 است كه برای شكلگیری غلاف میلین، پوشش حفاظتی دور سلول عصبی، ضروری است.
كمبود طولانی مدت این ویتامین به تخریب سلول عصبی منجر میشود.
گوشت و پوکی استخوان
مصرف مقدار كافی ویتامین D و كلسیم خصوصا در کودکان برای جلوگیری از پوکی استخوان در سالهای بعدی زندگی ضروری است.
تحقیقات اخیر بر روی گوشت نشان میدهند که گوشتها حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین D هستند.
وجود این ویتامین در بدن برای جذب کلسیم و ساخته شدن استخوانها ضروری است. گوشت میتواند تا 21 درصد از نیاز روزانه كودكان را به ویتامین D تامین كند.
توجه به این نکته ضروری است که گوشت و بهطور کلی منابع آهن نباید همزمان با فرآوردههای لبنی که منابع غنی کلسیم هستند مصرف شوند، زیرا جذب این دو عنصر با یکدیگر تداخل میکند و از جذب بهینه آهن جلوگیری میشود.