ویتامین B3
سطح بالایی از ویتامین B3 که به آن نیاسین نیز میگویند، در گوشت مرغ موجود است. این ویتامین در پیشگیری از سرطان نقش دارد. کمبود این ویتامین سبب صدمه به ماده ژنتیکی DNA میشود که میتواند زمینهساز ابتلا به سرطان باشد.
دریافت منظم غذاهای غنی از نیاسین مانندگوشت مرغ، از بروز بیماری آلزایمر و دیگر بیماریهای شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری به عمل میآورد. علاوه بر نقش نیاسین در DNA، این ویتامین برای تبدیل پروتئینها، چربیها و کربوهیدراتهای بدن به انرژی، ضروری و لازم میباشد.
نیاسین به کنترل قند خون کمک میکند و فعالیت هورمون انسولین را تنظیم مینماید. دریافت حدود 100 گرم گوشت مرغ در روز میتواند نیاز بزرگسالان را به نیاسین مرتفع سازد.
ویتامین B6
ویتامین B6 در گوشت مرغ به مقدار قابل ملاحظهای یافت میشود. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم پروتئینها دارد.
ویتامین B6 در انتقال گروه متیل در بین اسید آمینههای بدن نقش دارد، بنابراین وقتی سطح ویتامین B6 سلولهاکافی نباشد، توانایی انتقال گروههای متیل نیزکاهش مییابد که یکی از نتایج آن تجمع هموسیستئین است. افزایش سطح هموسیستئین در خون، موجب آسیب به دیواره رگها میشود، بنابراین دریافت کافی منابع این ویتامین برای بدن ضروری است.
گوشت مرغ به دلیل این که منبع غنی از ویتامین B6 و نیاسین است، در متابولیسم انرژی نقش موثری دارد، زیرا این دو ویتامین در واکنشهای سوخت وساز بدن و تولیدانرژی نقش دارند.
سلنیوم
گوشت مرغ سرشار از سلنیوم است. سلنیوم در بدن خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. این ماده همچنین به عملکرد نرمال هورمونهای تیروئید و سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. سلنیوم موجود در گوشت مرغ در پیشگیری از سرطان نیز موثر است و به سلولهای غیرعادی اجازه رشد و تکثیر نمیدهد.
فسفر
گوشت مرغ منبع خوب فسفر است. این ماده معدنی برای بدن ضروری بوده و برای حفظ سلامت دندان و استخوان لازم میباشد. فسفر همچنین جهت عملکرد طبیعی کلیهها، کبد و سیستم عصبی مرکزی مورد نیاز است.
برای خواندن بخش اول -گوشت مرغ مفيد است زيرا ...- اینجا کلیک کنید.