خاصیت ضد التهاب موجود در توتفرنگی بدلیل فنولهای موجود در آن میباشد که عملکرد آنها کاهش فعالیت آنزیمی به نام سیکلواکسیژناز است (این خاصیت را میتوان در داروهایی نظیر آسپرین و ایبوپروفن نیز مشاهده نمود که باعث کاهش درد میشوند و از التهاباتی مانند روماتیسم و التهاب مفاصل و همچنین سرطان جلوگیری میکنند).
تذكراتی در مورد مصرف توتفرنگی
نكته مهمی كه در مورد توتفرنگی باید در نظر داشت این است كه اولاً به علت تماس میوهها بر روی زمین، خاك و كود ممكن است آلوده شود كه باید آن را بدقت شسته و سپس مصرف كرد.
ثانیاً بعضی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند و ممكن است این حساسیت بصورت استفراغ و یا ناراحتیهای جلدی بروز كند. همچنین در افرادی كه دارای ناراحتیهای پوستی میباشند ممكن است آنها را تشدید كند كه باید این نكته مورد توجه قرار گیرد. توتفرنگی به علت داشتن اسید سالیسیلیك در بعضی اشخاص، كبد و مثانه را تحریك كرده و جوشهایی شبیه كهیر ایجاد میكند كه به علت آلودگی خون و داخل بدن است. كسانی كه معدهای حساس دارند یا مبتلا به بیماریهای كهیر، اگزما و آسم هستند، بهتر است از خوردن توتفرنگی پرهیز كنند.
ضمنا باید بخاطر بسپارید که مصرف توتفرنگی در کودکان کمتر از یکسال مجاز نمیباشد.
مواد موجود در 100 گرم توتفرنگی
انرژی 27 کیلوكالری
آب 91 درصد
فیبر 2/2 گرم
پروتئین 0/6 گرم
قند 1/5 گرم
ویتامین A 10 میکروگرم
ویتامین C 60 میلی گرم
ویتامین B1 0/20 میلی گرم
ویتامین B2 0/30 میلی گرم
ویتامین B6 0/60 میلی گرم
ویتامین E 0/4 میلی گرم
سدیم 1 میلی گرم
پتاسیم 189 میلی گرم
اسید نیکوتینیک 0/3 میلی گرم
کلسیم 15 میلی گرم
فسفر 29 میلی گرم
منیزیم 13 میلی گرم
آهن 0/5 میلی گرم
مس 0/40 میلی گرم
روی 0/12 میلی گرم
توت فرنگی و بیماریها
همانطور که قبلاً گفتیم در مطالعهای که بر روی 1000 سالمند مبتلا به سرطان صورت گرفت تعداد مرگ و میر در گروهی که از توتفرنگی به میزان فراوان استفاده میکردند سه برابر کمتر از گروههایی بود که مصرف توتفرنگی در آنها کم بود و یا در تغذیه آنها جایی نداشت.
بیماری التهاب مفاصل که بیشتر در سالمندان دیده میشود به دلیل کمبود ویتامین C در بدن بوجود میآید. یکی از منابعی که میتوان برای جبران کمبود ویتامین C موجود در بدن از آن استفاده نمود توتفرنگی است.
مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب كه هر كدام اثرات خود را بر بدن اعمال میكنند دارای خاصیت تقویت كننده، ملین و خنك كننده نیز میباشد.
توتفرنگی از تصلب شرایین جلوگیری مینماید.
توتفرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد میكند.
دمكرده برگ توتفرنگی در زیاد كردن ادرار و شیر بانوان مفید است.
دمكرده برگ توتفرنگی یا میوه توتفرنگی میتواند نقرس و سنگهای مثانه را معالجه كند.
املاح معدنی موجود در توتفرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار میكند و به همین جهت توتفرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.
مقایسه برخی مواد مغذی توت فرنگی با سایر میوهها
قند (گرم) فیبر (گرم) ویتامین C (میلیگرم) پتاسیم (میلی گرم) فولات (میكروگرم) میوه
7 3 84 210 34 توتفرنگی
14 4 7 150 4 سیب با پوست
22 1 6 266 6 انگور
17 4 13 504 28 موز
13 3 74 252 42 پرتقال
برای خواندن بخش اول- توتفرنگی محافظ سلامت بدن- اینجا کلیک کنید.