Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:44

10
خرداد
فواید برگ‌های چغندر

فواید برگ‌های چغندر

برگ‌های چغندر معطر هستند، اگرچه ممكن است عطر حاصل از آن چندان خوشایند شما نباشد.

تحریریه دنیای تغذیه

 

 

 

 

از برگ‌های سبز چغندر كه رگه‌های قرمز در آن دیده می‌شود می‌توان در برخی غذاها مانند سوپ و یا برخی خوراك‌ها استفاده كرد. همچنین می‌توان از آن به صورت تفت داده شده و یا بخارپز شده به عنوان سبزیجات كنار بشقاب استفاده كرد.

ویتامین‌ها

با وارد كردن برگ‌های چغندر به رژیم غذایی روزانه خود می‌توانید ویتامین‌ C مورد نیاز بدن را تأمین نمایید.

ویتامین C نقش اساسی و مهمی برای بدن داشته و از طرفی بدن توانایی ذخیره كردن این ویتامین را ندارد و اگر این ویتامین بیش از نیاز روزانه وارد بدن شود، از بدن دفع می‌شود و ذخیره نمی‌گردد و لذا رساندن ویتامین C به بدن به طور روزانه توصیه می‌شود.

ویتامین C به بازسازی بافت‌ها و سلول‌های آسیب دیده بدن كمك كرده و همچنین وجود آن برای التیام یافتن زخم‌ها ضروری است.

 برگ‌های چغندر همچنین دارای بتاكاروتن بالایی هستند. بتاكاروتن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در كنار ویتامین C نقش اساسی در حفظ و تقویت سلامت بدن به‌ویژه به هنگام بروز بیماری‌ها و یا جراحت‌ها دارد.

كالری و چربی

یك فنجان برگ پخته شده چغندر دارای 36 كیلوكالری انرژی و بدون چربی می‌باشد. مصرف روزانه آن در كنار وعده‌های غذایی توصیه می‌شود و اگر در كنار وعده‌های غذایی حاوی پروتئین، مانند گوشت، مرغ و ماهی سرو شود وعده غذایی را كامل می‌كند.

 آب برگ چغندر

برگ‌های چغندر سرشار از مواد مغذی می‌باشند، اگرچه ممكن است شما از خوردن آن‌ها چندان لذت نبرید! چغندر و برگ‌های آن حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، اگرچه چغندر بیشتر به شكل پخته شده آن (لبو) مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما گرفتن آب برگ‌های سبز چغندر نیز یكی از روش‌هایی است كه می‌توان حداكثر ارزش غذایی از این سبزی را به دست آورد. آب برگ چغندر سبب سم‌زدایی و پاكسازی بدن از مواد زائد شده و در پیشگیری از سرطان مؤثر است.

 كربوهیدرات و فیبر

برگ چغندر حاوی كربوهیدرات می‌باشد. كربوهیدرات‌ها یكی از منابع مهم برای بدن در تأمین انرژی و سوخت می‌باشند. هم‌چنین نقش اساسی در حفظ سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش دارند، البته اگر به صورت فیبر وارد بدن شوند. برگ چغندر حاوی فیبر نیز می‌‌باشد.

نكاتی در مورد برگ چغندر

 هرگز آب چغندر را به تنهایی نخورید، بلكه آن را با سایر آب میوه‌ها مخلوط كرده و سپس میل كنید.   برگ‌های چغندر را كه به رنگ سبز تیره هستند انتخاب كنید و از برگ‌هایی كه به رنگ قهوه‌ای درآمده‌اند استفاده نكنید.

 اگر می‌خواهید آب برگ چغندر را وارد رژیم غذایی خود كنید، از مقدار كم شروع كرده و سپس بتدریج مصرف آن را زیاد كنید، یعنی در هفته اول به میزان كم و در هفته‌های بعدی بتدریج مصرف آن را زیاد كنید.

مواد معدنی

برگ چغندر حاوی مقداری آهن است. آهن از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌باشد كه در ساخت گلبول‌های قرمز خون مؤثر است. آهن همچنین به تنظیم رشد سلول‌ها در بدن كمك می‌كند. همچنین برگ‌های چغندر حاوی كلسیم می‌باشند.

كلسیم به سلامت و استحكام دندان‌ها و استخوان كمك می‌كند. از طرفی كلسیم نقش مهمی در كاهش دردهای قبل از قاعدگی مانند حالت تهوع، سردرد و عصبی شدن دارد. كمبود كلسیم در بدن می‌تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود.

برگ‌های چغندر معطر هستند، اگرچه ممكن است عطر حاصل از آن چندان خوشایند شما نباشد. یكی از سبزیجاتی كه می‌توان جایگزین چغندر كرد شلغم می‌باشد، برگ‌های سبز شلغم تقریباً همان خاصیت برگ‌های چغندر را دارا می‌باشند، البته اسفناج نیز می‌‌تواند جایگزین خوبی برای برگ‌های چغندر باشد، با این تفاوت كه پخت آن سریع‌تر انجام می‌شود.

 چگونگی آب‌گیری برگ چغندر

برگ‌های سبز چغندر را در ظرف بزرگی پر از آب سرد ریخته و بگذارید به مدت 15 دقیقه در آب بماند تا گل و لای چسبیده به برگ‌ها خیس خورده و به راحتی از آن جدا شوند. تك‌تك برگ‌ها را جداگانه تمیز كنید تا احیاناً گل و لای در لابه‌لای آنها باقی نمانده باشد.

حال آب ظرف را خالی كرده و مجدداً چندین بار این كار را تكرار كنید تا مطمئن شوید كه برگ‌ها كاملاً تمیز شده‌اند. برگ‌های شسته شده را بر روی حوله و یا پارچه‌ای ریخته تا آب آنها كشیده شود.  برگ‌ها را به قطعات درشت خرد كرده و سپس آنها را داخل مخلوط‌كن بریزید.

بگذارید تا برگ‌ها كاملاً با یكدیگر مخلوط شوند (حداكثر به مدت 2 دقیقه با قدرت متوسط)بطوری كه به شكل پوره درآیند. حال این مخلوط پوره شده را درون تنظیف و یا هر صافی دیگری ریخته و با فشار دادن و چلاندن آن تمامی آب حاصل از پوره را خارج سازید.  می‌توانید یك یا دو قاشق از آب برگ چغندر را با آب میوه‌های دیگر مخلوط كرده و روزانه میل كنید.

 

برچسب ها: خواص چغندر، چغندر، برگ چغندر، كربوهیدرات، برگ های چغندر، مزایای چغندر، آب برگ چغندر تعداد بازديد: 1209 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز