تحریریه زندگی آنلاین
نان این قوت لایموت، این ارزندهترین اعتقاد نوع بشر. نان در زندگی همه ما ارزش فراوانی دارد. از همان بچگی هم داشت.
از همان زمانهایی که یادمان دادند آن را بوس کنیم و از روی زمین برداریم تا زیر پای کسی له نشود.
از همان روزی که روی آن قسم خوردیم و یاد گرفتیم چیزی است عزیز که خیلی چیزها در برابر آن هیچند.
نانی که با آن بزرگ شدهایم و یاد گرفتهایم اسرافش نکنیم و دور نریزیم.
حالا همین نان شده یک دغدغه بهداشتی بزرگ برای کشورمان. برای ما آدمهایی که همیشه از آن استفاده کردهایم.
نان ما نمک فراوان دارد و بسیاری از مردم فشار خون. نان ما سبوس کم دارد و بسیاری از مردم دیابت. نان ما کیفیت ندارد.
درجهای که در گذشتهها برای آن قائل بودیم رو به افول است و راهکاری باید اندیشید. راهکاری اندیشید برای نجات این کهنه یار سفره ایرانیها.
کیفیت پایین آرد
در همین راستا اولین همایش نان سالم با همکاری وزارت بهداشت برگزار شد.
در این همایش نانواهای تهرانی گرد هم آمده بودند تا از جانب وزارت بهداشت راهنمایی بگیرند.
ناوایانی که همه کاسه کوزهها بر سر آنها شکست و اجازه خواستند صحبت کنند.
اجازه خواستند نظر بدهند در مورد کیفیت آردی که به آنها داده میشود.
آردی که خوب نیست و درصد گلوتن آن بسیار پایین است.
نمیتوان با آن نان تهیه کرد و مجبور میشوند نمک را بیشتر کنند. مجبور میشوند جوش شیرین بزنند تا بلکه اندکی اوضاع نان بهتر شود.
مردم هم صحبت داشتند. در مورد نانها و کیفیتی که ندارند.
در مورد نمک زیادی که دارند و برای بسیاری از مردم مضر است. در مورد خشک و خمیر بودن نانهایی که میخرند.
خلاصه که همه آمده بودند که دست به دست هم بدهند تا نان بهتری نصیب سفرههای ایرانی شود.
کاهش مرگهای ناگهانی با نان کم نمک
دکتر حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت در این همایش گفت: 50 درصد انرژی مورد نیاز بدن اغلب مردم از نان تامین میشود.
بنابراین نان در سفرههای ایرانی اهمیت ویژهای دارد و باید روی کیفیت آن سرمایه گذاری کرد.
اگر دولت به جای خودکفایی در تولید گندم روی کیفیت نان سرمایه گذاری کند مطمئنا نتایج بهتری خواهد داشت و از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری میشود.
وی افزود: 7 تا 10 درصد مرگها در کشور ناگهانی ات که بیشتری علت آن مربوط به بیماریهای قلبی و فشار خون است.
یکی از عوامل اصلی ابتلا به فشار خون نیز مصرف زیاد نمک است.
50 درصد نمک مصرفی روزانه مردم از نانها تامین میشود که رقم بالایی است و نانواییها میتوانند آن را به یک سوم کاهش دهند تا از 25 هزار مرگ ناگهانی جلوگیری کنند.
هاشمی عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از مردم بر این باور هستند که هر چه قند و شکر و نان سفیدتر باشند پس کیفیت بهتری دارند در حالی که اینگونه نیست و باید رسانهها در این زمبنه عمل کرده و این ذهنیت را اصلاح کنند.
دکتر زهرا عبداللهی، مسوول واحد بهبود تغذیه وزارت بهداشت نیز در این زمینه گفت: کیفیت آرد به دلیل گلوتن پایین آن است و تلاش شده تا صحبتهایی با وزارت کشاورزی صورت گیرد تا کیفیت آردها ارتقا پیدا کرده و این مشکل نیز حل شود.
در پایان این همایش نیز از دست اندرکاران اصلاح وضعیت نان تقدیر شد.