Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:14

30
شهریور
میزان B12 در 100 گرم ماده غذایی

میزان B12 در 100 گرم ماده غذایی

ویتامین B12 یا کوبالامین یک ویتامین از مهم‌ترین ویتامین‌های موردنیاز برای حیات موجود زنده است. این ویتامین برای تکثیر سلولی (خون‌سازی) و عملکرد سیستم عصبی از طریق سنتز میلین ضروری است.

ویتامین B12

ویتامین B12 یا کوبالامین یک ویتامین از مهم‌ترین ویتامین‌های موردنیاز برای حیات موجود زنده است.

این ویتامین برای تکثیر سلولی (خون‌سازی) و عملکرد سیستم عصبی از طریق سنتز میلین ضروری است.

همراه با فولیک اسید و دیگر ویتامین‌ها برای بارداری بسیار ضروری است.

این ویتامین به مقدار کمی در مواد غذایی موجود است.

باکتری‌های تولیدکننده B12 در دستگاه گوارش انسان، از دهان و لثه و حلق تا روده بزرگ، زندگی می‌کنند اما قادر به تأمین کل نیاز بدن نیستند و باید بخشی از آن از طریق غذا دریافت شود.

کمبود آن منجر به بیماری کم‌خونی وخیم می‌شود. ازآنجایی‌که این ویتامین در غذاهای گیاهی وجود ندارد.

بهتر است گیاهخواران و ورزشکاران و کسانی که رژیم سخت می‌گیرند از مکملهای ویتامینی استفاده کنند. 

نقش ویتامین B12 در بدن

این ویتامین در تولید یاخته‌های بدن نقش دارد و وظیفه آن همانند اسیدفولیک، شرکت در همانندسازی ژن‌های هسته سلول می‌باشد.

تکثیر سلول‌ها در بافت عصبی و دستگاه گوارش و مغز استخوان به خاطر حضور این ویتامین است. 

سالمون: 4.8 میکروگرم

جگر:  70 میکروگرم

شیر: 1.2 میکروگرم

تخم‌مرغ آب‌پز: 0.6 میکروگرم

ماهی تن: 2.5 میکروگرم

پنیر: 2.7 میکروگرم

سینه مرغ: 0.3 میکروگرم 

ماست: 0.4 میکروگرم

غلات غنی‌شده: 1.5 میکروگرم

همبرگر: 0/6 میکروگرم 

چرخه جذب ویتامین ب ۱۲

ویتامین ب ۱۲ موجود در غذا پس از ورود به بدن، ابتدا با پروتئینی به نام (فاکتور داخلی یا ترانس کوبالامین یک) ترشح‌شده از غدد بزاقی متصل می‌شود.

فاکتور داخلی با درست کردن یک کمپلکس با این ویتامین از تخریب آن توسط اسید معده جلوگیری می‌کند.

در داخل سلول‌ها، ویتامین ب ۱۲ از فاکتور داخلی جداشده و به پروتئین دیگری بنام (ترانس کوبالامین دو) متصل می‌شود.

ترکیب این دو از روده به کبد منتقل می‌شود.

عوامل کمبود ویتامین B12

شایع‌ترین علت کمبود این ویتامین در حقیقت نه کمبود آن در غذا بلکه اختلال در سنتز فاکتور داخلی توسط معده است.

ترکیب فاکتور داخلی با ویتامین B12، باعث جذب آن در ایلئوم می‌شود.

بیماری‌های مختلف معدی مانند گاستریت‌های مزمن، اعمال جراحی برداشتن کامل یا بخشی از معده، باعث عدم ترشح فاکتور داخلی شده و باعث کمبود آن در بدن انسان می‌شوند.

کمبود آن می‌تواند موجب کم‌خونی، احساس ضعف، افسردگی، زخم دهان و زبان، اختلالات روحی، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال درراه رفتن و بوی بددهان شود.

این ویتامین در کبد ذخیره می‌شود و اگر فرد سال‌های طولانی از این ویتامین استفاده نکند کمبودی در بدنش ایجاد نمی‌شود.

افراد گیاه‌خوار در تأمین آن با مشکل مواجه‌اند. افراد مسن نیز به علت استفاده بیش‌ازحد از ملین‌ها با کمبود این ویتامین در بدنشان روبه‌رو می‌شوند.

وجود این ویتامین در بدن کودکان و سالمندان اهمیت زیادی دارد و ممکن است عدم وجود این ماده در بدن آن‌ها موجب عدم جذب مواد مغذی دیگر شود.

بیشتر بخوانید:

ویتامین B12 را بیشتر بشناسیم (قسمت اول)

B12 را بشناسیم (قسمت دوم)

علل کمبود ویتامین B12 (قسمت سوم)

پيامد‌های كمبود ويتامين B12

برچسب ها: ویتامین ها، ویتامین B12، جذب ویتامین B12، زندگی آنلاین، نقش ویتامین B12، منابع غذایی ویتامین B12، عوامل کمبود ویتامین B12 تعداد بازديد: 519 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز