دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
تصور میشود كه غذاهای پروتئینی نقش مهمی در كنترل اشتها دارند.
دانشمندان معتقدند كه پروتئین، به سرعت پیامهایی را به مراكز سیری در مغز (هیپوتالاموس) میفرستد.
این پیامها باعث احساس سیری و دست کشیدن از خوردن غذای بیشتر میشوند.
بر این اساس، عدهای از متخصصان تغذیه مصرف قسمت پروتئینی (گوشتی) غذا را در شروع صرف غذا توصیه میكنند تا بدین ترتیب مراكز سیری در مغز تحریك شوند و جلوی پرخوری گرفته شود.
استفاده از منابع پروتئینی بدون چربی شدیدا توصیه می شود بنابراین همواره پوست اضافی و چربیهای گوشت گرفته شوند و بیشتر از روشهای طبخ كمچرب برای تهیه و سرو غذا استفاده شود.
ضمنا از افزودن سسهای چرب به غذا که باعث تحریک بیشتر اشتها میشوند پرهیز نمایید.
استفاده از دو منبع غذایی پروتئینی در هر روز توصیه میشود.
دامنه گستردهای از مواد غذایی مانند شیر، گوشت، ماکیان و ماهیها نیاز پروتئینی بیشتر افراد را تامین میکنند.
گیاهخواران نیز باید از دامنه وسیعی از غلات، حبوبات، مغز دانهها و دانهها جهت تامین پروتئین مورد نیاز خود استفاده کنند.