Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 21 مهر 1403 - 10:04

10
آذر
سیگاری‌ها بخوانند

سیگاری‌ها بخوانند

دود سیگار ترکیبات بسیاری دارد که مي‌‌توانند به عنوان اکسیدان یا پرواکسیدان عمل کنند و بدین ترتیب رادیکال آزاد تولید نموده و پراکسیداسیون لیپیدی را در غشاهای بیولوژیک افزایش دهند.......

سیگاری‌ها بخوانند

 

دود سیگار ترکیبات بسیاری دارد که می‌‌توانند به عنوان اکسیدان یا پرواکسیدان عمل کنند و بدین ترتیب رادیکال آزاد تولید نموده و پراکسیداسیون لیپیدی را در غشاهای بیولوژیک افزایش دهند. ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن و سلنیوم در دفاع آنتی اکسیدانی سلول‌‌های بدن بر علیه اثرات مخرب رادیکال‌‌ها کار می‌‌کنند.

 لذا به نظر می‌‌رسد کشیدن سیگار سطوح‌‌این آنتی اکسیدان‌‌ها را در بدن کاهش دهد. عملاً در مطالعات نشان داده شده است که سطوح ویتامین C و بتاکاروتن در پلاسمای سیگاری‌‌ها کمتر است. ممکن است سطوح ویتامین E نیز در سیگاری‌‌ها کمتر از حالت عادی باشد. علاوه بر‌‌این نشان داده شده است که ترکیبات سیگار سطوح چندین ویتامین گروه B را کاهش می‌‌دهند.

 کادمیوم که به طور طبیعی در سیگار یافت می‌‌شود، زیست دسترسی سلنیوم را کم می‌‌کند و به عنوان آنتاگونیست (مخالف) روی عمل می‌‌کند. روی برای آنزیم‌‌های آنتی اکسیدان مورد نیاز است. عدم تعادل درریز مغذی ‌‌ها و درشت مغذی‌‌های داخل بدن ممکن است در بسیاری از مشکلاتی که ما آن‌‌ها را به سیگار نسبت می‌‌دهیم، نقش داشته باشد. از طرفی، مطالعات نشان می‌‌دهند که سیگاری‌‌ها به احتمال کمتری میوه و سبزیجات کافی، به خصوص انواع غنی از ویتامین C و کاروتن‌‌ها، مصرف می‌‌کنند.

 

افراد سیگاری اشتهای كمی دارند 

 میل افراد سیگاری به میوه‌‌ها و سبزی‌‌ها کم است و معمولاً اشتهای کمی دارند و لذا اغلب لاغر هستند. تنوع غذایی آن‌‌ها کم است و اغلب چربی زیادی می‌‌خورند و گاهی برخی گروه‌‌های غذایی را اصلاً دریافت نمی‌کنند. بیشتر آن‌‌ها برخی از میان وعده‌‌ها را ندارند. مطالعات دیگری نشان می‌‌دهند که مصرف

تخم مرغ، شکر، نوشیدنی‌‌های غیر الکلی و قهوه در سیگاری‌‌ها بیشتر است. همچنین دریافت پروتئین، فیبر، تیامین (ویتامین B1 ) در سیگاری‌‌ها کمتر است. سیگاری‌‌ها برنج سفید، گوشت قرمز، کره و شیر کامل بیشتری مصرف می‌‌کنند و مقادیر کمتری غلات کامل، غلات صبحانه سبوس‌دار و میوه دریافت می‌‌نمایند. سیگاری‌‌ها PUFA (اسید چرب اشباع با چند باند مضاعف)، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آهن، کاروتن و ویتامین C کمتری می‌‌خورند.

 

علاقه سیگاری‌ها به دریافت مقادیر بیشتر نمك

مطالعات نشان داده‌اند، دانش تغذیه‌‌ای سیگاری‌‌ها کمتر از افراد غیر سیگاری است. دریافت آنتی اکسیدان‌‌ها و فیبر در‌‌این افراد کمتر از افراد غیر سیگاری است. ولی دریافت کلسترول و الکل در آن‌‌ها بیشتر است.

علاقه زیادی به دریافت مقادیر بیشتر نمک دارند و سهم‌‌های بیشتر چربی  اشباع، کره مارگارین و شیر پر چرب مصرف می‌‌نمایند.

(کلسترول خوب) آن‌‌ها کمتر ولی TG (تری گلیسرید)، فیبرینوژن و کلسترول تام آن‌‌ها بالاتر از افراد غیر سیگاری است. نمایه توده بدنی و فشار خون دیاستولیک در سیگاری‌‌ها کمتر است.

 

خطر سرطان در افراد سیگاری

 ممکن است‌‌این الگوی رژیمی سیگاری‌‌ها در افزایش خطر بیماری‌‌ها مثل سرطان و بیماری قلبی عروقی در آن‌‌ها مؤثر باشد. در بین تمامی ویتامین‌‌ها و مواد معدنی، محققان توصیه می‌‌کنند دریافت ویتامین C برای سیگاری‌‌ها افزایش یابد.

باید به آن‌‌ها توصیه کرد میوه و سبزی تازه بیشتری بخورند، به خصوص از انواع سبزی‌‌هاو میوه ‌‌های  رنگی. فلفل دلمه‌‌ای، توت‌‌ها از جمله توت فرنگی، طالبی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز منابع خوبی از ویتامین C هستند. حتی در صورت عدم تأمین مقادیر کافی ویتامین C از طریق رژیم غذایی، استفاده از مکمل آن را می‌‌توان توصیه کرد.

به طور کلی باید گفت هیچ مکمل یا آنتی اکسیدان غذایی نمی‌تواند از تأثیرات مضر سیگار بر بدن جلوگیری کند و تنها راه حل واقعی و روش مؤثر، ترک سیگار برای همیشه است.

 

تغذیه در ترک سیگار

اگر تصمیم به ترک سیگار گرفته‌‌اید به چند نکته تغذیه‌‌ای توجه داشته باشید. مطالعات نشان می‌‌دهد که مصرف غذاهای گوشتی، الکل و نوشیدنی‌‌های کافئین دار سبب افزایش میل به سیگار و مصرف لبنیات، میوه‌‌ها و سبزی‌‌ها سبب کاهش میل به سیگار می‌‌شوند. لذا مصرف لبنیات کم چرب کمک بسیاری به ترک سیگار می‌‌کند. مطالعات نشان می‌‌دهند مصرف یک قطعه پنیر، یک لیوان آب و یک بشقاب کلم بروکلی طعم سیگار را کم می‌‌کنند.

 

افزایش تمایل به خوردن بعد از ترك سیگار

علاوه بر جلوگیری از بیماری‌‌های مختلف، ترک سیگار عادات تغذیه‌‌ای سیگاری‌‌ها را نیز بهبود می‌‌بخشد. مثلاً به نظر می‌‌رسد در کسانی که ترک کرده اند دریافت PUFA (اسید چرب غیر اشباع) بیشتر و دریافت SFA (اسید چرب اشباع) کمتر باشد. با‌‌این وجود ترک سیگار مشکلاتی نیز برای فرد به دنبال دارد. یکی از مشکلات اصلی بعد از ترک سیگار افزایش وزن است.

 به علت خستگی بعد از ترک سیگار، تمایل به خوردن افزایش می‌‌یابد. جویدن آدامس بدون شکر یا مصرف میوه و سبزی در میان وعده‌‌ها به جای غذاهای سرخ شده و چرب، به کاهش تمایل به خوردن و حفظ وزن کمک می‌‌کند. به جای غذاهای سرخ کرده از انواع بخار پز، آب پز و یا کبابی استفاده کنید. در کنترل وزن بعد از ترک سیگار، مصرف حبوبات نیز مناسب است.

توصیه‌‌های عمومی از جمله عدم مصرف لبنیات و گوشت پر چرب، مصرف غلات کامل و مصرف کمتر چربی را نیز باید برای کنترل افزایش وزن مدنظر قرار داد. یک راه ساده‌‌این است که وقتی احساس گرسنگی می‌‌کنید، بخوابید. در پایان، هرگز ورزش روزانه را فراموش نکنید. علاوه بر کمک برای کنترل وزن، به حفظ آرامش و رفع عوارض ترک سیگار نیز کمک می‌‌نماید.

 

دوش آب‌گرم، سردرد ناشی از ترك سیگار را رفع می‌كند  

خشکی دهان، دردناکی گلو، لثه‌‌ها و زبان بعد از ترک سیگار محتمل است.‌‌این وضعیت را با نوشیدن گاه به گاه و تدریجی آب یخ، آب میوه، یا جویدن آدامس بدون شکر رفع کنید. سردرد ناشی از ترک سیگار را با دوش آب گرم، مشکلات خوابیدن را با پرهیز از نوشیدن مایعات کافئین دار مثل قهوه یا نوشیدنی‌‌های گاز دار سیاه رنگ  در ساعات قبل از خواب، یبوست را با نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب و مایعات در روز، مصرف میوه و سبزیجات و غلات کامل رفع کنید. مصرف چند عدد انجیر، توت خشک یا آلو به رفع یبوست کمک می‌‌کند.

در صورت عدم رفع مشکل از اسفرزه استفاده کنید. یک قاشق اسفرزه را در یک لیوان آب بریزید و 15 دقیقه بعد میل نمایید.

برای رفع خستگی، خواب کوتاه بین روز را مدنظر قرار دهید. عصبی بودن و تحریک پذیری را با پیاده روی، فرو رفتن در وان آب گرم، استخر رفتن و انجام روش‌‌های آرام سازی (از جمله یوگا) حل نمایید. مصرف منابع ویتامین‌‌های گروه B اعصاب را آرام می‌‌کند. انواع غلات کامل، لبنیات، گوشت و حبوبات منابع مناسبی هستند. به علت افزایش تحریک پذیری و افزایش تمایل به مصرف مجدد سیگار، بهتر است دریافت نوشیدنی‌‌های حاوی کافئین مثل قهوه و چای کم شود.

 

  موفقیتی دیگر برای طب سنتی ایران در عرصه بین المللی

 با کمال خرسندی به اطلاع می رساند به لطف و عنایت الهی یکی از تحقیقات حوزه طب سنتی با موضوع زالو درمانی که توسط دکتر سید مهدی میرغضنفری در دانشگاه علوم پزشکی ارتش به انجام رسیده و مقاله ISI حاصل از آن نیز در ابتدای سال 2014 میلادی تحت عنوان Leech Therapy for Linear Incisional Skin-Wound Healing in Rats به چاپ رسیده، به تشخیص یک تیم داوری بین‌المللی از دانشمندان حوزه طب مکمل و از میان مقالات بررسی شده جدید از سراسر دنیا، جزو 7 مقاله برتر انتخاب و برنده جایزه سمپوزیوم بین‌المللی iSAMS شده است.

 این سمپوزیوم که به طور تخصصی در زمینه طب سوزنی و مکمل فعالیت می‌کند هر ساله در یکی از کشورهای دنیا برگزار شده؛ دبیر خانه آن در کشور کره جنوبی بوده و با همکاری و مشارکت کشور ژاپن، امسال شهر توکیو میزبان برگزاری این سمپوزیوم بود. دکتر میرغضنفری در این سمپوزیوم حائز دریافت جایزه Travel Award شد که شامل دعوت رسمی از جانب کشور میزبان و برگزارکننده این سمپوزیوم برای شرکت و ایراد سخنرانی می باشد.این سمپوزیوم طی روزهای 3-5 ماه اکتبر در شهر توکیوی ژاپن برگزار شد و دانشمندانی از کشورهای آمریکا، انگلستان، کانادا، سوئد، آلمان، استرالیا، برزیل، نیوزیلند، چین، ژاپن، کره جنوبی و تایلند در آن با ارائه سخنرانی و پوستر حضور داشتند.

 دکتر میرغضنفری در روز اول، ضمن دریافت لوح و تندیس در مراسم افتتاحیه، به ایراد سخنرانی به زبان انگلیسی برای پژوهشگران و پزشکان فعال در زمینه طب سنتی و مکمل شرکت کننده از سراسر دنیا پرداختند که با استقبال محققین حاضر همراه گردید. در این حضور و سخنرانی، حاضرین با موجودیت و برخی نقاط قوت و توانمندی های طب سنتی ایران آشنا شده و زمینه همکاری‌های پژوهشی بعدی در این حوزه با دانشمندان و محققین سایر کشورهای دنیا فراهم گردید.

لازم به ذکر است که ایشان تنها ایرانی دعوت شده و سخنران حاضر در این سمپوزیوم بوده‌اند. بدینوسیله ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های ایشان در زمینه اشاعه و گسترش طب سنتی – ایرانی در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی، حضور پر افتخار وی را در این مجمع بین‌المللی تبریک گفته و برای ایشان از درگاه خداوند متعال موفقیت و سلامتی آرزومندیم.

برچسب ها: کافئین، کلسترول، سیگار، آدامس، ترک سیگار، غلات، ویتامین B1، آنتی اکسیدان‌‌ تعداد بازديد: 769 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز