Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:19

1
اردیبهشت
کریستال های نقرس را با کمک غذا خرد کنیم!

کریستال های نقرس را با کمک غذا خرد کنیم!

بدن در شرایط طبیعی اسید اوریك را از طریق ادرار دفع می‌كند اما در برخی افراد كلیه‌ها توانایی لازم برای دفع سریع اسید اوریك را ندارد که باعث ایجاد نقرس می‌شود.

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

هنگامی که سطح اسید اوریك خون بیش از حد افزایش یابد، كریستال‌های اورات در مفاصل تشکیل می‌شوند.

اسید اوریك ماده‌ای است که از متابولیسم ترکیبات موجود در مواد غذایی به نام پورین‌ها تولید می‌شود.

علائم نقرس

نقرس معمولا یک مفصل را درگیر می‌کند، که در بیشتر مواقع  علائم آن در انگشت شست پا دیده می‌شود.

در این هنگام مفصل قرمز، متورم و  برای چند روز شدیدا دردناک می‌شود.

درمان‌های رایج نقرس

غالبا داروهایی که باعث مهار تولید اسید اوریك و افزایش دفع آن می‌شوند تجویز می‌شوند.

به افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود تا به وزن طبیعی خود برسند و از مواد غذایی که دارای مقدار کمی پورین هستند استفاده نمایند.

مواد غذایی مفید برای نقرس

غلات كامل صبحانه و نان سبوسدار و نقرس

حاوی عنصر روی هستند. از آنجا که ممكن است سطح روی در افراد مبتلا به نقرس كاهش یابد، گنجاندن این مواد غذایی در برنامه غذایی مفید است.

غلات صبحانه و نان‌های غنی شده با اسید فولیك و نقرس

به كاهش تولید اسید اوریك کمک می‌کنند.

نان‌ها، ماكارونی، شیر، فرآورده‌های لبنی كم چرب، تخم‌ماكیان، كاهو و گوجه فرنگی و نقرس

دارای مقدار کمی پورین هستند.

میوه‌ها و سبزی‌ها و نقرس

حاوی ویتامین C هستند که به دفع اسید اوریك از كلیه كمك می‌كنند.

مواد غذایی كه باید در نقرس پرهیز شوند

گوشت، جگر، مارچوبه، اسفناج، گل‌كلم، قارچ‌ها و نقرس

غنی از پورین هستند. مقدار پورین در لوبیا، نخود، عدس، ماهی خال مخالی و ساردین نیز فوق‌العاده بالا است.

الكل و نقرس

باعث افزایش تولید اسید اوریك از منابع پورین می‌گردد.

میوه‌های خشك و نقرس

باید در حد اعتدال مصرف شوند، زیرا فروكتوز (قند میوه) باعث افزایش تولید اورات می‌شود.

امعاء و احشاء حیوانات و کلیه و نقرس

 دل، جگر، قلوه، سیرابی و شیردان حاوی مقدار زیادی پورین هستند. از شكسته شدن پورین در بدن اسید اوریك تولید می‌شود.

عدم توانایی بدن در رفع اسیداوریك از بدن باعث ایجاد كریستال اورات می‌شود. تجمع این كریستال‌ها در مفاصل باعث ایجاد درد شدید می‌شود.

كاهش دریافت پورین در افرادی كه مبتلا به حملات نقرس می‌شوند حتی در زمان استفاده دارو توصیه می‌شود

سایر اقدامات

نوشیدن حداقل 2 لیتر آب در روز به خروج كریستال‌های اورات از كلیه كمك می‌كند.

مکمل‌های روغن ماهی و مكمل روغن مغربی به كاهش التهاب ناشی از نقرس كمك می‌كنند.

رساندن وزن به محدوده طبیعی، زیرا مقدار اسید اوریك با بالا رفتن وزن افزایش می‌یابد.

ضمنا باید از گرفتن رژیم‌های غذایی شدید برای کاهش وزن خودداری شود زیرا این رژیم‌ها باعث افزایش سطح اورات می‌شوند.

 

برچسب ها: درمان نقرس، تغذیه و نقرس، تغذیه و اسید اوریک بالا، علائم نقرس، مواد غذایی مفید برای نقرس، الكل و نقرس، اسید اوریک خون تعداد بازديد: 1881 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز