Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 30 فروردین 1403 - 13:52

30
شهریور
نوشیدنی های گیاهی مفید برای درمان میگرن

نوشیدنی های گیاهی مفید برای درمان میگرن

برای درست كردن یك نوشیدنی و یا چای گیاهی، یك قاشق از گیاه خشك یا یك مشت گیاه تازه را داخل لیوان یا هر ظرف دیگری ریخته و آب جوش را روی آن بریزید و در آن را بگذارید.

منیره نوری فرد

 

مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و نوشیدنی نیز روشی ساده و لذت‌بخش است و به این طریق می‌توان گیاهان دارویی را وارد رژیم غذایی روزانه خود كرد.

گیاهان دارویی بسیاری وجود دارند که می‌توانند از سردردهای میگرنی پیشگیری کنند یا از شدت آنها بكاهند.

البته، بعضی از این گیاهان را نباید در زمان حملات میگرنی مصرف كرد؛ زیرا برخی از آنها بسیار قوی هستند و ممكن است موجب حالت تهوع شوند؛ پس بهتر است از این گیاهان به عنوان پیشگیری كننده، قبل از دچار شدن به حملات میگرنی استفاده كرد.

استفاده از برگ‌های تازه این گیاهان دارویی بسیار بهتر است؛ اما در صورت عدم دسترسی به گیاه تازه، گیاه خشك‌شده نیز می‌تواند مؤثر باشد.

امروزه بسیاری از گیاهان دارویی را به صورت چای كیسه‌ای می‌توان خریداری و مصرف کرد.

چگونه نوشیدنی‌های گیاهی را تهیه كنیم؟

برای درست كردن یك نوشیدنی و یا چای گیاهی، یك قاشق از گیاه خشك یا یك مشت گیاه تازه را داخل لیوان یا هر ظرف دیگری ریخته و آب جوش را روی آن بریزید و در آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت 2 تا 4 دقیقه در همین حالت دم بكشد؛ این روش مناسب‌تر از روش جوشاندن و یا دم كردن روی حرارت است؛ زیرا بعضی گیاهان در اثر حرارت مستقیم ممكن است مواد باارزش و خاصیت دارویی خود را از دست بدهند.

بسته به ذائقه خود می‌توانید این نوشیدنی‌ها را غلیظ یا رقیق تهیه كنید و از عسل برای شیرین كردن آنها استفاده نمایید. 

رزماری (Rosemary)

این گیاه از گیاهان دارویی معروف است كه رایحه ای آرامبخش دارد و برای تسكین سردردهای ناشی از فعالیت های ذهنی و فكری روزانه مؤثر می‌باشد.

از طرفی، یك پاك‌كننده قوی است و به علت خاصیت ضدباكتریایی و رایحه قوی و مطبوع خود می‌تواند روح و روان را پاكسازی و آرام نماید و آن را برای تمركز مجدد آماده كند.

البته بهتر است از مصرف این گیاه در دوران بارداری خودداری شود.

همچنین بیماران مبتلا به صرع باید از مصرف این گیاه به خاطر داشتن تركیبات قوی خودداری كنند.

قاصدك (Dandelion)

ریشه گیاه قاصدك، از آنجایی كه تقویت‌كننده كبد می‌باشد، به سمزدایی از بدن كمك می‌كند.

ریشه این گیاه برای نارسایی‌های دستگاه گوارش مناسب است و می‌تواند از بروز سردردهای میگرنی كه در نتیجه خوردن غذاهای چرب و سنگین ایجاد می شود، پیشگیری کند.

بابونه (Chamomile)

بابونه از پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی است؛ زیرا خاصیت درمانی بسیاری دارد.

این گیاه به آرامی سبب تسكین سیستم عصبی بدن شده و در داشتن خوابی آرام به شما كمك می‌كند و در آرامش‌بخشی و پاك كردن افكار مزاحم از ذهن بسیار مؤثر است.

گیاه بابونه برای برطرف كردن سردردهای ناشی از هیجان و استرس نیز بسیار مناسب است.

از طرفی، به علت داشتن عطر و طعم مطبوع حتی برای كودكان نیز مطلوب است؛ به‌ویژه اگر آن را با عسل شیرین كنید.

نعنا فلفلی یا سوسنبر (Peppermint)

این گیاه نیز از گیاهان معروف و مؤثر و برای آرام كردن سردردهای ناشی از پرخوری مفید است.

از طرفی، حاوی تركیباتی است كه می‌تواند به تجزیه و هضم چربی ناشی از غذاهای پرچرب و سنگین در دستگاه گوارش کمک کند و كمك مؤثری برای كبد باشد.

رایحه نعنایی این گیاه، روح و روان را آرام و احساس افسردگی و ناراحتی را از فرد دور میكند.

زنجبیل (Ginger)

زنجبیل از آنجایی كه خواص بسیاری دارد، بسیار پرمصرف است.

این گیاه برای دستگاه گوارش مفید بوده و دارای اثرات خوبی بر روی سیستم گردش خون میباشد و یكی از تسكین‌دهنده‌های باارزشی است كه می‌توان آن را به شكل چای زنجبیل مصرف و تأثیر شگرف آن را احساس كرد!

چای سبز همراه با زنجبیل

چای سبز و زنجبیل هر دو حاوی تركیبات ضدالتهابی هستند و سبب تسكین و آرامش می‌شوند؛ بنابراین با نوشیدن این چای میتوانید از تشدید سردرد جلوگیری كنید.

مواد لازم

آب                                                                                 1 فنجان

زنجبیل تازه همراه با پوست (حلقه حلقه شده)                       به اندازه نصف بند انگشت

چای سبز كیسه‌ای، یا یك قاشق غذاخوری چای سبز              1 عدد

شیر كم‌چرب                                                                    2 قاشق غذاخوری

شكر یا عسل                                                                  1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

آب را جوش آورده و زنجبیل را به آن اضافه كنید و به مدت 30 ثانیه بجوشانید.

سپس آن را از روی حرارت برداشته و چای سبز را به آن اضافه كنید و بگذارید به مدت 2 دقیقه در همین حالت دم بكشد.

حالا شیر و در صورت تمایل، شكر یا عسل را به آن بیفزایید و میل کنید.

مدت زمان آماده شدن این نوشیدنی گوارا 5 دقیقه می‌باشد و برای سلامت پوست، تقویت حافظه، تسكین میگرن و آرتروز مفید است.

نوشیدنی ترکیبی

تركیبات تشكیل‌دهنده این دمكرده گیاهی، علاوه بر آنكه به هضم غذا كمك می‌كند، تنش و اضطراب را نیز از بین می برد.

این دم كرده سردردهایی را كه در اثر نگرانی‌ها و استرس‌ها ایجاد شده اند، تسکین می‌دهد.

بهتر است آن را هر روز صبح پس از بیدار شدن و هر شب قبل از خواب به مدت دو هفته میل کنید.

طرز تهیه

ریحان، آویشن و بابونه را (از هر کدام نصف قاشق چایخوری) در یك فنجان آب جوش ریخته و پس از 5 دقیقه كه دم كشید، صاف كنید و بنوشید.

در صورت تمایل می‌توانید این دمكرده را با عسل شیرین کنید.

 

برچسب ها: چای سبز، زنجبیل، دمکرده، بابونه، گیاه قاصدک، درمان گیاهی میگرن، نوشیدنی گیاهی، رزماری، نعنا فلفلی، سوسنبر تعداد بازديد: 1157 تعداد نظرات: 2

نظرات

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز