Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 14:30

25
اسفند
هفت آنتی‌بیوتیک طبیعی بی‌خطر و مؤثر

هفت آنتی‌بیوتیک طبیعی بی‌خطر و  مؤثر

برخی مواد طبیعی خاصیت ضد باکتریایی دارند، اما استفاده از آن‌ها بی‌خطر است ولی فرد باید چه زمانی از آن‌ها استفاده کند؟ آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده مانند پنی‌سیلین به مردم کمک کرده تا از دهه 1940 از بیماری‌های کشنده نجات یابند.

تحریریه زندگی آنلاین -  الهام عطار : برخی مواد طبیعی خاصیت ضد باکتریایی دارند، اما استفاده از آن‌ها بی‌خطر است ولی فرد باید چه زمانی از آن‌ها استفاده کند؟ آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده مانند پنی‌سیلین به مردم کمک کرده تا از دهه 1940 از بیماری‌های کشنده نجات یابند. بااین‌حال، هنوز مردم برای درمان به سمت آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی می‌روند. طبق گزارش NHS، از هر ۱۰ فرد یک نفر پس از مصرف آنتی‌بیوتیک به عوارض جانبی مبتلا می‌شود که به سیستم گوارش آسیب می‌زند و از هر ۱۵ نفر یک نفر به این نوع دارو حساسیت دارد. در این مقاله هفت مورد از بهترین آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی را معرفی نموده‌ایم.

باید اذعان نمود در مورد آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی برخی کارشناسان تردید دارند. درحالی‌که مردم صدها سال از روش‌های درمانی با مواد طبیعی استفاده کرده‌اند، اما اکثر روش‌های درمانی کاملاً آزمایش نشده است. اما بااین‌حال نتایج برخی از بررسی‌های انجام‌شده درزمینهٔ مصرف آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی نویدبخش بوده‌اند و آزمایش‌های بیشتری در این زمینه در حال انجام است. با افزایش روزافزون باکتری‌های مقاوم به دارو، محققان در حال روی آوردن به طبیعت برای ابداع داروهای جدید هستند. در این مقاله هفت مورد از بهترین آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی را معرفی می‌کنیم:

 

جامعه علمی زنجبیل را به‌عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی می‌شناسد. چند مطالعه ازجمله مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ منتشرشده است توانایی زنجبیل را برای مبارزه با بسیاری از گونه‌های باکتری نشان داده است. محققان همچنین در حال بررسی توانایی زنجبیل برای مبارزه با بیماری‌ها و حالت تهوع و کاهش سطح قند خون هستند.

 

 سیر

مدت طولانی است که سیر در فرهنگ‌های مختلف به دلیل توانایی‌هایی که در پیشگیری از ابتلا به بیماری و درمان بیماری دارد، شناخته‌شده است. نتایج تحقیقات زیادی نشان داده است که سیر می‌تواند درمان مؤثری علیه بسیاری اشکال باکتری ازجمله سالمونلا و اشرشیاکلی (E. coli) باشد. امروزه استفاده از سیر حتی در برابر سل مقاوم به چند دارو نیز موردتوجه قرارگرفته است.

 

عسل

از زمان ارسطو، از عسل به‌عنوان پمادی استفاده‌شده است که به ترمیم زخم‌ها و پیشگیری از عفونت کمک می‌کند. کارشناسان امروزه متوجه شده‌اند که استفاده از عسل برای درمان زخم‌های مزمن، سوختگی‌ها، زخم‌های بستر و بهبود بخیه‌ مفید است. برای مثال نتایج یک مطالعه از سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که عسل می‌تواند به ترمیم زخم‌ها کمک کند. اثرات آنتی باکتریایی عسل معمولاً به مقدار پراکسید هیدروژن آن بستگی دارد. اما عسل مانوکا (نوعی عسل که در مناطقی از جنگل‌های نیوزیلند و استرالیا توسط زنبورهای عسل از شهد درخت مانوکا تهیه می‌شود) باوجوداینکه که پراکسید هیدروژن کمتری دارد اما باکتری را از بین می‌برد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان داد که معروفترین نوع عسل، تقریباً ۶۰ نوع باکتری را مهار می‌کند. این مطالعه همچنین نشان داد که عسل زخم‌های آلوده به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) را درمان می‌کند. عسل علاوه بر خواص ضد باکتری که دارد با ایجاد یک پوشش محافظ، یک محیط مرطوب به وجود می‌آورد که به ترمیم زخم‌ها کمک می‌کند.

 

اکیناسه

بومیان آمریکایی صدها سال از اکیناسه برای درمان عفونت‌ها و زخم‌ها استفاده کرده‌اند. یک مطالعه که در مجله Biomedicine and Biotechnology منتشر شد نشان می‌دهد که عصاره اکیناسه می‌تواند انواع مختلف باکتری ازجمله Streptococcus pyogenes را از بین ببرد. باکتری S.pyogenes عامل گلودرد، سندرم شوک سمی و بیماری گوشت‌خوار (نوعی عفونت که منجر به مرگ بافت نرم بدن می‌شود) است. اکیناسه می‌تواند با التهاب مرتبط با عفونت باکتریایی مبارزه کند.

 

گیاه‌طلایی (Goldenseal)

گیاه طلایی معمولاً برای درمان مشکلات تنفسی و گوارشی در چای یا کپسول مصرف می‌شود. اما ممکن است با اسهال باکتریایی و عفونت‌های ادراری نیز مقابله کند. بعلاوه نتایج یک مطالعه جدید نیز از استفاده از گیاه طلایی برای درمان عفونت‌های پوستی حمایت می‌کند. در آزمایشگاه، از عصاره‌های گیاه طلایی برای جلوگیری از آسیب رساندن به بافت MRSA استفاده شد.

البته شخصی که داروهای دیگری مصرف می‌کند باید قبل از مصرف گیاه طلایی با پزشک مشورت کند زیرا این مکمل می‌تواند در روندهای درمانی اختلال ایجاد کند. گیاه طلایی همچنین حاوی بربرین (berberine) یک جزء مهم از آنتی بیوتیک های طبیعی است. البته این آلکالوئید برای نوزادان یا زنان باردار یا شیردهی بی‌خطر نیست.

 

گل میخک

گل میخک به‌طور سنتی در کارهای دندانپزشکی مورداستفاده قرارگرفته است. تحقیقات اکنون نشان می‌دهند که عصاره آب گل میخک می‌تواند علیه انواع بسیاری از باکتری‌ها ازجمله E.coli مؤثر باشد.

 

پونه کوهی

برخی معتقدند که پونه کوهی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به‌عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. همچنین ممکن است دارای خواص ضدالتهابی باشد. محققان هنوز این ادعاها را تأیید نکرده‌اند اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که پونه کوهی به‌ویژه زمانی که به روغن تبدیل می‌شود به آنتی بیوتیک مؤثری تبدیل می‌شود.

 

خطرات آنتی بیوتیک‌های طبیعی

فقط به دلیل اینکه این مواد طبیعی هستند، لزوماً بی‌خطر نیستد. مقدار و غلظت مواد فعال در مکمل‌های ساخته‌شده از این آنتی بیوتیک ها متفاوت است و به همین دلیل فرد باید قبل از مصرف این مکمل‌ها برچسب آن‌ها را به‌دقت بخواند و از فواید سلامتی آن‌ها مطلع شود. به‌عنوان‌مثال، درحالی‌که مصرف سیر پخته بی‌خطر است. اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سیر غلیظ شده به‌صورت مکمل خطر بروز خون‌ریزی را افزایش می‌دهد. بنابراین مصرف این مکمل برای افرادی که می‌خواهند تحت عمل جراحی قرار گیرند یا افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، می‌تواند خطرناک باشد. همچنین مصرف کنستانتره های سیر تأثیر داروهای HIV را کاهش می‌دهند.

 

چه زمانی باید آنتی بیوتیک مصرف کرد؟

اکثر پزشکان به دلیل افزایش بیماری‌های مقاوم به دارو، آنتی بیوتیک تجویز نمی‌کنند مگر اینکه تجویز این دارو لازم و ضروری باشد.

 

آنتی بیوتیک ها اغلب در موارد ذیل تجویز می‌شوند:

 جلوگیری از شیوع بیماری‌های عفونی

 جلوگیری از جدی‌تر شدن و یا کشنده‌تر شدن بیماری

 بهبود سریع در اثر بیماری یا جراحت

 جلوگیری از بروز عوارض جانبی در یک پروسه درمانی

فردی که آنتی بیوتیک برای وی تجویز می‌شود باید دوز کامل آنتی بیوتیک را طبق دستور پزشک مصرف کند؛ این موضوع به‌ویژه در مورد افرادی که با خطر بالای عفونت باکتریایی مواجه هستند و یا افرادی که در صورت بیمار شدن با خطرات بیشتری مواجه می‌شوند، مانند افرادی که:

 قرار است جراحی شوند یا تحت شیمی‌درمانی قرار گیرند.

 افراد اچ.آی.وی مثبت (+HIV).

 افرادی که برای دیابت انسولین مصرف می‌کنند.

 افراد مبتلابه نارسایی قلبی.

 افراد بالای ۷۵ سال و کودکان زیر ۳ روز تأکید می‌شود.

هنگامی‌که یک فرد به آنتی بیوتیک های تجویزی حساسیت نشان می‌دهد یا عوارض جانبی را تجربه می‌کند، ممکن است بخواهد در مورد گزینه‌های دیگر با پزشک صحبت کند.

 

چشم‌انداز

بر اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، هرساله بیش از 2 میلیون آمریکایی از باکتری‌های مقاوم به دارو، بیمار می‌شوند و درنتیجه سالانه 23000 نفر کشته می‌شوند. این باکتری‌ها تهدید فزاینده‌ای محسوب می‌شوند، و راه‌حل آن تولید داروهای جدید و مؤثر می‌باشد. ممکن است راه‌حل آن استفاده از آنتی بیوتیک های طبیعی باشد. اگرچه آنتی بیوتیک های طبیعی ممکن است فرصت‌هایی را ایجاد کنند، اما خطراتی را نیز به همراه دارند.

هنوز تحقیقات در مورد این درمان‌ها در حال رشد است و تعداد زیادی از مواد در حال آزمایش هستند. آنتی بیوتیک های طبیعی که به‌طور سنتی قرن‌ها مورداستفاده قرار می‌گرفته‌اند، می‌توانند به داروهای نجات‌دهنده تبدیل شوند.

 

برچسب ها: گیاهان دارویی، زنجبیل، خواص سیر، زندگی آنلاین، آنتی بیوتیک طبیعی، پنی سیلین طبیعی تعداد بازديد: 525 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز