Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 11:42

21
شهریور
احساس خوشبختی بيشتر در ميانسالی

احساس خوشبختی بيشتر در ميانسالی

احساس خوشبختی و شادی با تغییر سن و سال، در زنان و مردان مشابه است. زنان معمولاً بیشتر درگیر استرس و فشارهای روحی می‌شوند. آنها اغلب نگرانند و بیشتر هم غمگین و افسرده می‌شوند.

تحريريه دنيای سلامت

 

دو نوع دیدگاه اصلی نسبت به زندگی

طبق بررسی‌ها، رفاه مالی و وضعیت اقتصادی افراد در سنین مختلف تغییر می‌كند؛ از این‌رو می‌توان «خوشبختی كلی» و «خوشبختی لذتی» را ارزیابی كرد. با وجود اهمیت هر دو نوع خوشبختی، «خوشبختی كلی»، نوعی دیدگاه انعكاسی و بازتابی به زندگی است و «خوشبختی لذتی» یك نوع نگرش بی‌واسطه و فوری را در بر می‌گیرد. در نگرش «خوشبختی لذتی»، شادی، غم، لذت، فشار، نگرانی و خشم، همه با توجه به سن و سال تغییر می‌كند؛ مثلاً استرس و خشم در آستانه میانسالی كم می‌شود؛ اما نگرانی‌ها همچنان ادامه دارند. وقتی كه نگرانی‌ها كم می‌شوند، غمگینی و افسردگی همچنان پابرجاست. به طور كلی رضایت‌مندی و خشنودی افراد در زندگی مثل حرف U است؛ گاهی كم می‌شود و به پایین‌ترین نقطه می‌رسد و گاه بعد از پنجاه‌سالگی كم‌كم بالا رفته و بیشتر و بیشتر می‌شود. 

 

شیوه‌های جوان ماندن چیست؟

احساس خوشبختی و شادی با تغییر سن و سال، در زنان و مردان مشابه است. زنان معمولاً بیشتر درگیر استرس و فشارهای روحی می‌شوند. آنها اغلب نگرانند و بیشتر هم غمگین و افسرده می‌شوند؛ اما آنها نیز همانند مردان در میانسالی و با شروع دهه 50 زندگی خود، بیشتر از قبل احساس رضایت و خوشبختی می‌كنند. نتیجه پژوهش‌ها، اهمیت «خوشبختی لذتی» را نشان می‌دهد؛ چرا كه این احساس با افزایش سن تغییر نمی‌كند. 

 

كمرنگ شدن خاطرات تلخ و بد زندگی 

در مورد اینكه چرا با افزایش سن و سال احساس خوشبختی و رضایت از زندگی بیشتر می‌شود، نظریه‌های مختلفی ارائه شده است. مطمئنا دلیل آن به شیوه زندگی مربوط نیست. یكی از دلایل اصلی آن كنترل احساسات و عواطف می‌باشد. معمولاً در سنین جوانی احساسات و عواطف كمتر كنترل می‌شوند. یكی دیگر از دلایل، می‌تواند دلتنگی‌های ناشی از حسرت گذشته‌ها باشد. از آنجایی كه افراد با افزایش سن و پیرتر شدن كمتر می‌توانند خاطرات تلخ و منفی زندگی خود را به یاد آورند، كمتر ناراحت می‌شوند و اغلب شادترند. برای رسیدن به این نتیجه، پژوهشگران مكالمات تلفنی افراد 18- 85 ساله را بررسی كردند كه 48 درصد آنها حدود 50 ساله بودند. این افراد دیگر اهمیت چندانی نمی‌دهند كه چه به دست آورده‌اند و چه از دست داده‌اند و بیشتر به این مسأله فكر می‌كنند كه باقی عمرشان را چگونه سپری كنند. از طرف دیگر، وقتی بچه‌ها بزرگ می‌شوند و زندگی مستقل خود را شروع می‌كنند، مشاجرات و ناسازگاری‌های خانوادگی كاهش می‌یابد و از استرس‌های پدر و مادرها كاسته می‌شود. در ضمن، دیگر كمتر نگران به دست آوردن پول برای تأمین نیازهای اهل خانه هستند. روانشناسان می‌گویند، با بالا رفتن سن، عقل و هوش هیجانی بیشتر به كار گرفته می‌شود و به همین سادگی افراد خوشحال‌تر و راضی‌ترند. روش‌های كلیدی خوشبختی از نظر روانشناسان امروزه شادی و خوشبختی هر روز در میان مردم كم‌رنگ‌تر می‌شود. مردم نسبت به پنجاه سال گذشته كمتر خوشحال می‌شوند. آلودگی‌های مختلف محیطی، افزایش جنایات و هزاران دلیل دیگر به این مسأله دامن می‌زند. احساس شادی و خوشبختی تا 50 درصد ژنتیكی است. در مورد 50 درصد مابقی، آبراهام لینكلن می‌گوید: «مردم همان‌قدر در زندگی احساس خوشبختی و رضایت می‌كنند كه ذهن‌شان را آماده این موضوع كرده‌اند. احساس شادی را نمی‌توان در بین داروها و قرص‌های ضدافسردگی جستجو كرد؛ 

 

پنج عادت روزانه برای داشتن عمر طولانی 

برای آنكه یك رفتار تبدیل به یك خصوصیت جدید شود و در ذهن ثبت گردد، باید 4- 21 روز تكرار شود تا شكل بگیرد و تبدیل به یك رفتار غیرارادی شود. وقتی یك عادت سالم جدید را در خود رشد و پرورش می‌دهید، این عادت جایگزین عادت ناسالم قبلی می‌شود. 

هر روز 5 بار غذا بخورید
در فرهنگ غرب، معمولاً مردم سه وعده غذا می‌خورند؛ اما بهتر است این عادت به پنج بار در روز افزایش و در عوض حجم غذا در هر وعده كاهش یابد. اگر هر روز پنج بار غذا بخورید، مقدار ثابتی از مواد مغذی، قند و انرژی به طور مرتب به بدن‌تان می‌رسد. ضمن اینكه به دستگاه گوارش نیز فشار وارد نمی‌آید و مهم‌تر از همه اینكه خطر حملات و مشكلات قلبی كاهش می‌یابد. 

ورزش را فراموش نكنید
ورزش مرتب باعث بهبود و رشد فیزیولوژیكی، تقویت سیستم ایمنی، تحرك و پویایی بیشتر، افزایش سطح انرژی و ... می‌شود؛ پس بهتر است در طول روز از هر فرصتی برای فعالیت فیزیكی استفاده كنید؛ مثل قدم زدن، دویدن، دوچرخه سواری (به جای رانندگی)، تمرین تای چی و ... 

بخندید!
تحقیقات نشان می‌دهند كه خنده و شادی عملكرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و خصوصا باعث افزایش و رشد سلول‌هایی می‌شود كه از بدن در برابر بیماری‌ها و سرطان محافظت می‌كنند. خنده باعث آزاد شدن و ترشح «اندورفین»، در مغز شده و به شما احساس خوشی و لذت می‌دهد. بی‌شك افراد شاد بیشتر عمر می‌كنند. 

هر روز 8 لیوان آب بنوشید
آب برای تمام فعالیت‌های بدن ضروری است. پیشینیان ما آب را مایه حیات و منبع اصلی نیرو برای حفظ سلامت و عمر بشر می‌دانستند و امروزه دانشمندان با آنها كاملاً موافق هستند. آب پاكیزه، بدون هیچ‌گونه مواد شیمیایی و سمی به راحتی در اختیار همه مردم قرار دارد. به خاطر داشته باشید كه آب را هیچ‌گاه در ظروف پلاستیكی نگهداری نكنید، زیرا مواد شیمیایی تشكیل‌دهنده پلاستیك به آب نفوذ می‌كند. 

استرس خود را كم كنید
استرس ریشه بسیاری از بیماری‌هاست و باعث كوتاهی عمر می‌شود. در روزگار كنونی، استرس روز به روز بیشتر می‌شود؛ مگر آنكه بتوانید آن را مدیریت كنید. مدیتیشن بهترین راه برای رهایی از نگرانی‌ها و رسیدن به قدرت و زندگی تازه است. با این كار درست نفس می‌كشید و 70 درصد سموم بدن دفع می‌شود. علاوه بر آن، موجب آرامش فكر شده و هورمون‌های استرس كاهش می‌یابد. به هنگام مدیتیشن روی یك صندلی راحت یا سطح زمین بنشینید. به طور كاملاً طبیعی نفس بكشید، چشم‌های خود را به آرامی ببندید. در هر لحظه یك فكر را در ذهن خود تصور كنید. بعد آن را داخل یك بادكنك یا حباب فرستاده و بگذارید به آسمان‌ها برود و آنقدر دور شود كه دیگر به چشم نیاید. این كار را آنقدر انجام دهید تا ذهن‌تان تخلیه شود. بعد از آن در جسم خود احساس نور زیادی خواهید كرد و ذهن‌‌تان آرام خواهد شد.

 

برچسب ها: سالمندی، راه های جوان ماندن، مشکلات سالمندان، شادی در سالمندی، احساس خوشبختی در سالمندی، روش های داشتن عمر طولانی تعداد بازديد: 1037 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز