Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 14 مرداد 1404 - 10:36

14
مرداد
بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایران

بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایران

فشارخون، کم تحرکی، مصرف دخانیات و اضافه وزن مهمترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی هستند.بررسی‌های آماری در افراد بالای ۱۸ سال در ایران نشان می‌دهد که ۳۲ درصد ایرانیان بزرگسال فشار خون بالا دارند

به قلم : دکتر طاهره سماوات ؛  کارشناس مسئول بیماری‌های قلبی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 

 

تحریریه زندگی آنلاین : فشارخون، کم تحرکی، مصرف دخانیات و اضافه وزن مهمترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی هستند.بررسی‌های آماری در افراد بالای ۱۸ سال در ایران نشان می‌دهد که ۳۲ درصد ایرانیان بزرگسال فشار خون بالا دارند، ۵۱ درصد کم تحرک هستند، ۶۳ درصد اضافه وزن (یا چاقی) دارند و حدود ۱۴ درصد ایرانیان بزرگسال نیز دخانیات مصرف می‌کنند.

در مورد شاخص عمر از دست رفته ایرانیان به دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی اطلاعات دقیقی نداریم اما می‌دانیم که بیماری‌های قلبی و عروقی بعد از تصادفات دومین عامل عمر از دست رفته ایرانیان است زیرا متوسط سنی افرادی که در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند نسبت به فوتی‌های بیماری‌های قلبی پایین‌تر است.میانگین سنی فوتی‌های بیماری‌های قلبی حدود ۷۰ سال است، در مورد شاخص ناتوانی یعنی میزان افرادی که به علت بیماری‌های قلبی در ایران دچار ناتوانی یا معلولیت می‌شوند و کیفیت زندگی آنها پایین می‌آیند، ‌متاسفانه آماری در وزارت بهداشت نداریم.

بیشتربخوانید:

یک توصیه قلبی در گرمای تابستان

 بیماری‌های قلبی و عروقی عامل حدود ۴۰ درصد مرگ‌و میر در کشور است و مردان بیش از زنان به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند که اغلب به علت سبک زندگی نادرست مثل تغذیه نامناسب، مصرف سیگار و الکل، استرس، کم‌تحرکی بروز می یابند و می‌توانیم با کنترل آنها از بروز بیماری پیشگیری کنیم. با احتساب مرگ سالانه حدود ۳۵۰ هزار نفر در کشور، هر سال حدود ۱۴۰ هزار نفر بر اثر بیماری های قلبی که با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری است، جان خود را از دست می‌دهند.

وزارت بهداشت تلاش می‌کند با غربالگری بیماری‌های قلبی از جمله بیماری‌های کرونری قلب را زودتر تشخیص دهند و با اجرای پروتکل‌های درمانی آنها را تحت کنترل درآورد. به همین علت در سامانه سیب فراخوان می‌دهیم تا افراد ۳۰ ساله و بالاتر را از نظر دیابت، فشارخون، ‌چربی‌خون، کلسترولLDL، HDL و تری ‌گلیسرید بررسی کنیم.

۳۱ درصد افراد بالای ۲۵ سال در ایران کلسترول خون بالا، ۳۹ درصد تری ‌گلیسرید بالا و ۱۴ درصد قندخون بالا دارند. همچنین ۹۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال در ایران کمتر از ۵ سهم در روز میوه و سبزی می‌خورند.

ین گروه بیماری ها نخستین عامل مرگ و میر در کشور هستند؛ ۳۵ درصد از کل مرگ و میرها در کشور و ۴۶ درصد از مرگ و میرهای ناشی ازبیماری های غیرواگیر مربوط به بیماری قلب و عروق است که با اصلاح سبک زندگی و ارتقای سواد سلامت قابل پیشگیری و کنترل است.

بیشتربخوانید:

آشنایی با عمل سوراخ قلب و عوارض آن

 

 

 

دانستن مقدار فشار خون، عدم مصرف سیگار و خود مراقبتی از جمله اقداماتی است که در پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری های قلب و عروق و کاهش عوارض آن تاثیر بسزایی دارد. توجه به طراحی مبلمان شهری به منظور افزایش تمایل به تحرک بدنی در کاهش کم تحرکی جامعه می تواند موثر باشد.۴۶ درصد از مرگ و میرهای ناشی ازبیماری های غیرواگیر مربوط به بیماری قلب و عروق بوده که با اصلاح سبک زندگی و ارتقای سواد سلامت قابل پیشگیری و کنترل است. در اغلب موارد پر فشاری خون به دلیل بی علامت بودن از سوی مردم جدی گرفته نمی شود، فشار خون بالا لقب قاتل خاموش را به خود اختصاص داده است و افراد مبتلا باید ماهانه فشار خون خود را مورد بررسی قرار دهند که آیا در وضعیت عادی قرار دارد یا خیر. پر فشاری خون یک بیماری شایع در کشور محسوب می شود که اگر درست تشخیص داده و درمان مناسبی صورت گیرد، می تواند از سایر عوارض قلبی و عروقی پیشگیری کرد. در بخش بیماری های مزمن گاهی شاهد این هستیم که افراد به دلیل عدم آگاهی و یا خسته شدن از ادامه درمان پس از بهبودی نسبی، تمکین به روند درمان را کاهش داده و یا درمان را متوقف می کنند و این سبب تشدید بیماری می شود که به راحتی با مصرف دارو قابل کنترل است.

با آگاهی بخشیدن صحیح به مردم و تشخیص به موقع و خودمراقبتی آگاهانه می توان از شیوع این بیماری و گسترش عوارض قلبی و عروقی آن و تحمیل هزینه های گزاف به مردم و نظام سلامت در بحث تهیه تجهیزات پزشکی و دارویی قلب و عروق جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید:

نشانه‌های پنهان حمله قلبی

چطور قلبی سالم داشته باشیم؟

 

 

 

برچسب ها: دکتر طاهره سماوات تعداد بازديد: 15 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز