Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:18

27
دی
اگر سرما خورده‌اید این ۸ توصیه را جدی بگیرید

اگر سرما خورده‌اید این ۸ توصیه را جدی بگیرید

سرماخوردگی بیماری مرسوم ماه‌های سرد سال است؛ اما برخی هنگام ابتلا به این بیماری کارهایی را بر اساس باورهای اشتباه خود انجام می‌دهند که روند درمان بیماری را کند می کند.

فارس نوشت: سرماخوردگی بیماری مرسوم ماه‌های سرد سال است؛ اما برخی هنگام ابتلا به این بیماری کارهایی را بر اساس باورهای اشتباه خود انجام می‌دهند که روند درمان بیماری را کند می کند.

سرماخوردگی که با نام زکام حاد نیز شناخته می‌شود، بیماری واگیردار مربوط به دستگاه تنفسی فوقانی است که عمدتا بینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سرماخوردگی معمولا با خستگی و عطسه آغاز می‌شود و معمولا ۷ تا ۱۰ روز بعد برطرف می‌شود و برخی علائم ممکن است تا ۳ هفته طول بکشد.

بیش از ۲۰۰ نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد؛ با این حال، راینو ویروس‌ها (که خود بیش از ۹۹ نوع مختلف هستند)، متداول‌ترین عامل ایجاد این بیماری هستند.

ویروس‌های عامل بیماری می‌توانند تا مدت زمان طولانی در محیط فعال بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل رشد عفونت هستند، منتقل شوند. ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده، قابل انتقال به بدن است.

عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمت‌هایی از بدن که بیشتر دچار عفونت شدند، دسته‌بندی می‌شوند که سرماخوردگی عمدتا بینی، سینوس‌ها، گلو و هم‌چنین یک یا هر دو چشم را با التهاب ملتحمه، تحت تاثیر قرار می‌دهد.

با هر بار ابتلا به بیماری، بدن انسان پادتن مربوط به ویروس را تولید می‌کند تا در آینده، دیگر به آن مبتلا نشود اما از آن جا که بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف باعث سرماخوردگی می‌شوند، با هر بار ابتلا باید پادتن مخصوص آن ساخته شود؛ به همین دلیل یک فرد در طول زندگی خود، به طور متوسط ۵۰ بار به سرماخوردگی مبتلا می‌شود.

وقتی بیمار هستید، می‌خواهید هر چه سریعتر بهبود پیدا کنید. اما برخی از عادات شما ممکن است در واقع علایم شما را بدتر کنند. از این اشتباهات رایج سرماخوردگی و آنفولانزا اجتناب کنید تا بتوانید در مسیر بهبود باقی بمانید. در این مطلب به ۸ اشتباهی که افراد هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا مرتکب می‌شوند، اشاره شده است.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه یک معجون برای سرماخوردگی

 

 

 

سعی می‌کنید انرژی خود را حفظ کنید

روال معمول خود را دنبال نکنید. بدن شما برای مبارزه با ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا به انرژی نیاز دارد. استراحت را در اولویت قرار دهید. برنامه‌های خود را لغو کنید و در خانه بمانید. در کنار کمک به بهبود بدنتان، از انتقال میکروب و ویروس نیز جلوگیری خواهید کرد.

علایم آنفولانزا را نادیده می‌گیرید

معمولاً برای سرماخوردگی معمولی نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. اما اگر علایم آنفلوآنزا مانند تب بالا، بدن درد و خستگی را دارید با پزشک تماس بگیرید. آنها می‌توانند یک داروی ضد ویروسی برای شما تجویز کنند تا زودتر سلامت خود را به دست آورید.

کم می‌خوابید

خواب ناکافی سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می‌کند و مبارزه با عفونت را برای شما سخت‌تر می‌کند. یک مطالعه نشان داد افرادی که کمتر از شش ساعت در شب می‌خوابند، چهار برابر بیشتر از افرادی که حداقل هفت ساعت می‌خوابند، بیمار می‌شوند. بنابراین زود به رخت‌خواب بروید و در طول روز چرت بزنید. اگر علایم بیماری زمان خواب آزاردهنده می‌شوند، سرفه‌های شبانه را با کمی عسل تسکین دهید و برای کمک به تنفس راحت تر، از یک مرطوب کننده استفاده کنید.

بیشتربخوانید:

24 دمنوش گیاهی برای درمان سرماخوردگی و بهبود گلودرد

 

 

 

از پزشک خود می‌خواهید آنتی بیوتیک تجویز کند

آنتی بیوتیک‌ها فقط باکتری‌ها را از بین می‌برند، در حالی‌ که سرماخوردگی و آنفولانزا توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند. تقریباً یک سوم نسخه‌های آنتی بیوتیکی غیر ضروری هستند. این می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند اسهال و واکنش‌های آلرژیک را افزایش دهد. همچنین به یک مشکل بزرگ سلامت جهانی دامن می‌زند: مقاومت آنتی بیوتیکی.

مایعات کافی نمی‌خورید

وقتی گلوی شما درد می‌کند، بلعیدن مایعات راحت نیست. اما وقتی هیدراته بمانید، می‌توانید مخاط خود را رقیق کرده و احتقان را از بین ببرید. همچنین مصرف کافی مایعات سردرد را از بین می‌برد. مطمئن شوید که مقدار زیادی آب می‌نوشید. برای تسکین بیشتر، یک نوشیدنی گرم مانند چای گیاهی یا عصاره گوشت میل کنید تا به کاهش علایم سرماخوردگی مانند خستگی یا گلودرد کمک کند.

وعده‌های غذایی و میان وعده ها را حذف می‌کنید

ممکن است اشتهای زیادی نداشته باشید، اما لازم است چیزی بخورید. کالری و مواد مغذی به سلول‌های ایمنی سوخت رسانی می‌کند تا به ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا حمله کنند. سعی کنید یک کاسه سوپ مرغ بخورید.

دخانیات مصرف می‌کنید

سیگار به ریه‌های شما آسیب می‌رساند و گلو را تحریک می‌کند. این می‌تواند علایم سرماخوردگی شما را بدتر کند. بنابراین سیگار، دخانیات و سیگارهای الکترونیک را کنار بگذارید و از دود دست دوم هم دوری کنید.

استرس دارید

هورمونی که بدن شما در هنگام استرس تولید می‌کند، دشمن کارکرد سیستم ایمنی بدن است، همچنین التهاب را افزایش می‌دهد و گرفتگی بینی شما را بدتر می‌کند. سعی کنید روی آرامش و ریکاوری تمرکز کنید.

برچسب ها: سرماخوردگی، آنفولانزا، بیماری ویروسی تعداد بازديد: 118 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز