Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:19

19
مرداد
قرص متوکاربامول برای تسکین کمردرد، گرفتگی و دردهای عضلانی

قرص متوکاربامول برای تسکین کمردرد، گرفتگی و دردهای عضلانی

روباکسین، نام تجاری متوکاربامول، شل کننده عضلانی است که برای درمان مشکلات اسکلتی و دردهای مرتبط با آسیب، آرتریت و سایر بیماری‌های استخوانی و عضلانی استفاده می‌شود. این دارو در دسته ای از داروها

به قلم : دکتر سلمان فلاح ؛ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

 

تحریریه زندگی آنلاین : روباکسین، نام تجاری متوکاربامول، شل کننده عضلانی است که برای درمان مشکلات اسکلتی و دردهای مرتبط با آسیب، آرتریت و سایر بیماری‌های استخوانی و عضلانی استفاده می‌شود. این دارو در دسته ای از داروها به نام شل کننده‌های عضلانی قرار دارد. این داروها با استفاده از مکانیسم‌های مختلف برای شل کردن ماهیچه‌های سفت و در نتیجه کاهش درد و ناراحتی عمل می‌کنند. برای اطلاع از موارد مصرف، هشدارهای متوکاربامول در دوران بارداری و شیردهی، خطرات مصرف بیش از حد و نحوه استفاده ایمن از آن، این مقاله را بخوانید.

بیشتربخوانید:

دیسک کمر و راه های درمانی برای آن

 

 

 

 

قبل از مصرف متوکاربامول

روباکسین می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از تجویز با پزشک مشورت کنید. قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از روباکسین باید عواملی را در نظر بگیرید. این عوامل به شرح زیر است:

سن: ایمنی و اثربخشی متوکاربامول برای کودکان زیر 16 سال ثابت نشده است. مطالعات کافی وجود ندارد که بتواند تأثیر روباکسین را بر روی کودکان تعیین کند، بنابراین تصمیم اینکه آیا می‌توان آن را برای کودکان تجویز کرد یا خیر به عهده پزشک است. همچنین، مطالعات کافی برای نشان دادن اینکه آیا استفاده از روباکسین در بیماران مسن به دلیل کهولت سن آنها تحت تأثیر قرار می‌گیرد یا خیر، وجود ندارد.

جنسیت: روباکسین باید با احتیاط توسط زنانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستند استفاده شود. همچنین مصرف روباکسین در مراحل اولیه بارداری به شدت ممنوع است. با این حال، پزشک تصمیم خواهد گرفت که آیا مزایای مصرف دارو بیشتر از معایب آن است یا خیر.

بیماری‌ها و عارضه‌های مربوط به سلامتی: برخی بیماری‌ها ممکن است عوارض جانبی متوکاربامول 500 میلی گرمی را تشدید کنند یا ممکن است بیماری‌ها به دلیل مصرف متوکاربامول تشدید شوند. یک بیماری کلیوی یا کبدی ممکن است عوارض جانبی متوکاربامول را به دلیل دفع کندتر آن از بدن افزایش دهد. برخی از بیماری‌ها مانند میاستنی گراویس ممکن است به دلیل مصرف روباکسین بدتر شوند. پزشک تعیین می‌کند که آیا بیمار باید این دارو را مصرف کند یا از آن اجتناب کند. پزشک محاسن را در مقابل معایب تجویز دارو می‌سنجد. اگر مشخص شود که مزایای روباکسین بیشتر از معایب آن است، پزشک آن را تجویز می‌کند.

موارد مصرف متوکاربامول

متوکاربامول برای درمان دردهای ناشی از عارضه‌های اسکلتی عضلانی مورد تایید FDA است. عارضه‌های اسکلتی عضلانی شامل اختلالاتی است که ممکن است مفاصل، استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، رباط ها و اعصاب را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از متوکاربامول در مدیریت کمردرد است. روباکسین یک گزینه کارآمد و متعادل برای درمان کمر درد حاد و گردن درد است. متوکاربامول معمولاً به تنهایی استفاده نمی‌شود. در عوض، باید در ترکیب با سایر درمان‌ها، فیزیوتراپی و یا استراحت استفاده شود.

بیشتربخوانید:

درمان درد سیاتیک

با این دمنوش گیاهی از درد‌ سیاتیک در امان باشید

 

 

 

 

موارد مصرف متوکاربامول بدون نسخه

اگرچه متوکاربامول (روباکسین) به عنوان یک شل کننده اسکلتی عضلانی استفاده می‌شود، اما می‌تواند یک داروی مکمل مفید نیز باشد. در اینجا مواردی از کاربردهای متوکاربامول را مشاهده می‌کنید: درد میوفاشیال، فیبرومیالژیا، آرتریت التهابی، کمر درد حاد و غیر اختصاصی، شکستگی دنده، مراقبت‌های حین عمل از تعویض مفصل زانو و لگن و گرفتگی عضلات شکم در بیماران مبتلا به سیروز. در گذشته، قرص متوکاربامول در درمان کزاز مفید بود، اما بنزودیازپین‌ها جایگزین آن شده‌اند. توجه داشته باشید که این دارو در درمان سفتی، انقباض، یا اسپاستیسیته که از آسیب به نورون حرکتی فوقانی ناشی می‌شود، بی‌اثر است. در مورد هر یک از این شرایط پزشکی، برای کمک با یک پزشک تماس بگیرید.

متوکاربامول برای ترک مواد افیونی

برخی افراد ممکن است بپرسند که آیا قرص متوکاربامول برای ترک مواد افیونی موثر است یا خیر. از آنجایی که این دارو به عنوان یک ضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی نیز شناخته شده است، زیرا دارای خواص آرام بخشی است، ذهن و بدن را آرام می‌کند. از این رو مردم اغلب از این دارو برای کاهش علائم ترک مواد افیونی مانند اضطراب، بی‌خوابی، ناراحتی گوارشی، سندرم پای بی‌قرار (RLS)، و درد عضلانی استفاده می‌کنند. ثابت شده است که استفاده از متوکاربامول در درمان علائم ترک مواد افیونی برای اکثر افراد کاملاً مفید است. با این حال، گاهی اوقات هیچ اثری ندارد یا حتی می‌تواند یک واکنش نامطلوب داشته باشد. بنابراین همیشه باید تحت نظر پزشک استفاده شود.

متوکاربامول برای خواب

از آنجایی که روباکسین دارای خاصیت آرام بخشی است، ذهن و بدن را آرام می‌کند و بنابراین گاهی اوقات برای کمک به خوابیدن استفاده می‌شود. این دارو به کاهش علائم بی‌خوابی و بی قراری کمک می‌کند و در نتیجه خواب فرد را بهبود می‌بخشد.

بیشتربخوانید:

علائم گودی کمر و کف پای صاف+راه درمان

 

 

 

 

متوکاربامول برای سر درد و میگرن

روباکسین به عنوان یک مسکن موثر شناخته شده است. این دارو با جلوگیری از رسیدن سیگنال‌های حسی مرتبط با درد به مغز عمل می‌کند و بنابراین علاوه بر کمر درد برای درمان سر درد نیز استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده است که میگرن باعث انقباض عضلانی می‌شود، به همین دلیل است که برخی افراد شقیقه‌های خود را می‌مالند تا کمی تسکین پیدا کنند. داروهای موثر بر سيستم اعصاب مركزي مستقیماً روی عضلات کار نمی‌کنند. آنها روی پایانه‌های عصبی و مکانیسم‌های مغزی میگرن کار می‌کنند، به همین دلیل است که از قرص روباکسین ممکن است برای درمان میگرن استفاده شود.

متوکاربامول برای اضطراب

مردم اغلب می‌پرسند، آیا روباکسین برای اضطراب موثر است؟ یک شعیف کننده سیستم عصبی مرکزی با آرام کردن اعصاب بدن عمل می‌کند. به همین دلیل است که شل‌کننده‌های عضلانی مانند متوکاربامول و ایبوپروفن برای تسکین اضطراب استفاده می‌شوند و ممکن است قبل از عمل‌های جراحی که ممکن است باعث استرس و اضطراب شوند، تجویز شوند.

روباکسین برای فیبرومیالژیا

بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا از دردهای اسکلتی عضلانی در قسمت‌های مختلف بدن خود رنج می‌برند. فیبرومیالژیا حس درد را با تأثیرگذاری بر نحوه پردازش سیگنال‌های درد توسط مغز تقویت می‌کند. داروهاي موثر بر سيستم اعصاب مركزي مانند روباکسین با مسدود کردن رسیدن این سیگنال‌ها به مغز به آرامش سیستم عصبی کمک می‌کند، بنابراین ثابت شده است که برای بیماران فیبرومیالژیا نیز مفید است.

بیشتربخوانید:

توصیه های مهم برای مراقبت از ستون فقرات

 

 

 

دوز و اشکال متوکاربامول

متوکاربامول به صورت قرص خوراکی و تزریقی موجود است.

قرص‌های خوراکی در دوزهای 500 میلی گرم و 750 میلی گرم موجود است.

دوز اولیه متوکاربامول خوراکی معمولاً 1500 میلی گرم است که 4 بار در روز مصرف می‌شود.

دوز نگهدارنده معمولاً 1000 میلی گرم 4 بار در روز یا 750 میلی گرم هر 4 ساعت مصرف می‌شود.

 

علائم و نشانه‌های سوء مصرف متوکاربامول

شناخت علائم سوء مصرف روباکسین حیاتی است. شناخت این علائم می‌تواند به یک شخص کمک کند تا متوجه شود که فردی در حال ابتلا به اعتیاد به قرص‌ها است. همچنین می تواند به فرد کمک کند تا مشکل را شناسایی کند و قبل از جدی شدن آن اقدام کند. هنگامی که فردی یک قرص متوکاربامول را به طور مکرر مصرف می‌کند، این نه تنها اعتیاد است، بلکه باید اثرات نامطلوب دارو بر بدن او را نیز در نظر گرفت. به طور کلی، علائم سوء مصرف روباکسین مشابه سایر داروهای تجویزی است.

بیشتربخوانید:

درد سیاتیک و راه های درمان آن

 

 

 

افرادی که از دارو بیش از حد استفاده می‌کنند گاهی اوقات عوارض جانبی مانند موارد زیر را تجربه می‌کنند:

ضربان قلب سریع

ضربان قلب آهسته

گرگرفتگی

تب

تاری دید

سرگیجه

مشکلات تعادل

دل درد

نوسانات خلقی

غش کردن

 

عوارض جانبی رایج متوکاربامول

روباکسین در دسته یک شل کننده عضلانی قرار دارد و با اثر بر روی سیستم عصبی مرکزی پیام‌های درد ارسال شده به مغز را مسدود می‌کند. اثر انسدادی این دارو باعث ایجاد برخی عوارض شایع و همچنین شدید و نادر مشابه استفاده از سایر شل کننده‌های عضلانی می‌شود. شایع‌ترین اثرات دارو نیازی به مداخله پزشک ندارد زیرا خود به خود از بین می‌روند. مطالعات نشان می‌دهد که متوکاربامول در بیماران بسیار کارآمد است، اما تنها اختلالات روانی حرکتی و شناختی جزئی ایجاد می‌کند.

برخی از اثرات رایج و کمتر جدی متوکاربامول در زیر ذکر شده است:

فیزیکی:

بثورات پوستی

احساس برافروختگی

سوزش معده

تنفسی:

رینیت

دستگاه گوارش:

حالت تهوع

استفراغ

ناراحتی معده

یبوست

سوء هاضمه

شناختی

سر درد

خواب آلودگی

بی‌خوابی

از دست دادن تعادل یا هماهنگی

گیجی

مشکلات حافظه

احساس سرگیجه

 

برچسب ها: کمردرد، دیسک کمر، فیزیوتراپی، آرتریت، گرفتگی عضلات، سیاتیک، متوکاربامول، دکتر سلمان فلاح تعداد بازديد: 370 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز