Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 7 اردیبهشت 1403 - 06:44

25
دی
آشنایی با مکمل تائورین

آشنایی با مکمل تائورین

تائورین نوعی ماده شیمیایی به نام آمینو سولفونیک است و مشتقی از آمینواسید سیستئین به شمار می‌رود. این ماده به‌طور طبیعی در بدن وجود دارد و بر برخی از عملکردهای مهم بدن اثر می‌گذارد. تحقیقات نشان داده‌اند

به قلم : شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا

 

تحرییه زندگی آنلاین : تائورین نوعی ماده شیمیایی به نام آمینو سولفونیک است و مشتقی از آمینواسید سیستئین به شمار می‌رود. این ماده به‌طور طبیعی در بدن وجود دارد و بر برخی از عملکردهای مهم بدن اثر می‌گذارد. تحقیقات نشان داده‌اند که مغز، شبکیه چشم، سلول‌های خونی پلاکت و قلب برای کارکرد درست به این ماده نیاز دارند. همچنین، این آمینواسید به‌عنوان مکمل بدنسازی برای افزایش سطح انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً این ماده به در بدن وجود دارد. اما با گذر زمان میزان آن در بدن کاهش پیدا می‌کند و باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود. شیر مادر سرشار از تائورین است، اما نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، به اندازه کافی این ماده را دریافت نمی‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از خرید شیر خشک ترکیبات شیر را مشاهده کنید و درصورتی‌که حاوی این ماده بود، آن را خریداری کنید.

بیشتربخوانید:

چه زمانی مکمل غذایی و مولتی ویتامین‌ مصرف کنیم؟

 

 

 

 

 

فواید تائورین

یکی از دلایلی که سبب شده است مصرف این ماده در رژیم غذایی و یا از طریق مکمل مورد توجه قرار گیرد کمک به بهبود نارسایی قلبی، تورم کبد و بهبود هپاتیت است. همچنین، تحقیقات نوین نشان می‌دهند که مصرف این ماده مغذی می‌تواند فشارخون بالا را پایین بیاورد. این آمینواسید میزان انرژی را در بدن افزایش می‌دهد، از همین رو در تمرینات ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا ورزشکارانی که به‌طور حرفه‌ای ورزش می‌کنند، برای ادامه فعالیت‌های خود به تأمین انرژی نیاز دارند. این آمینواسید به‌خوبی می‌تواند در این زمینه به ورزشکاران کمک کند.

این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که می‌تواند از استرس اکسیداسیون در بدن پیشگیری کند. یکی از دلایل دیگری که سبب شده است این ماده مورد توجه باشد، کمک به حفظ سیستم عصبی است. مصرف این ماده به ایجاد تعادل الکترولیت‌های بدن کمک می‌کند و از کاهش آب بدن جلوگیری می‌کند. اگر بخواهیم به فواید این ماده به‌طورکلی اشاره کنیم باید بگوییم:

 بهبود سلامت قلب  کاهش فشارخون  حفظ سلامت سیستم عصبی  ایجاد تعادل در الکترولیت‌های بدن  حفظ سلامت کبد و صفرا و بهبود هپاتیت  کنترل قند خون  افزایش سطوح انرژی (مناسب برای ورزشکاران)

 بیشتربخوانید:

بدنتان به این ۵ ویتامین نیاز دارد

 

 

 

 مواد دارای تائورین

اکنون که با فواید این ماده آشنا شده‌اید، ممکن است تصمیم گرفته باشید تا از این ماده استفاده کنید. بهترین منابع غذایی حاوی تائورین گوشت، ماهی و تخم‌مرغ هستند. اگر در رژیم غذایی شما این مواد وجود داشته باشند، شما می‌توانید نیاز بدن به این ماده مغذی را تأمین کنید و این موضوع می‌تواند منجر به ارتقا سلامتی شود.

 

عوارض تائورین

شاید برای شما جالب باشد که بدانید اگر این آمینواسید از طریق رژیم غذایی مصرف شود هیچ‌گونه عوارض جانبی را به همراه ندارد. همچنین، اگر این ماده از طریق مکمل (به‌صورت پودر و یا قرص) مصرف شود کاملاً بی‌ضرر است و تابه‌حال هیچ عارضه خاصی گزارش نشده است.

 

 تائورین در بارداری و شیردهی

یکی از سوالاتی که زیاد در مورد این آمینواسید پرسیده می‌شود مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی است. اگر زنان باردار این آمینواسید را از طریق رژیم غذایی دریافت کنند، بسیار مفید است. اما در مورد مصرف مکمل‌ها هنوز تحقیقات کافی صورت نگرفته است، به همین دلیل برای استفاده از این مکمل‌ها باید با پزشک خود مشورت کنید.

 بیشتربخوانید:

6 دلیل برای اینکه همیشه ویتامین C مصرف کنید

 

 

 

 آیا مصرف این آمینواسید به بهبود اضطراب کمک می‌کند؟

با توجه به این موضوع که این آمینواسید بر سیستم عصبی بدن اثر می‌گذارد، مصرف آن می‌تواند برای بهبود اضطراب و کاهش علائم افسردگی مفید باشد. اگر می‌خواهید قرص و یا پودر مصرف کنید، بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید

 

 آیا مکمل تائورین تداخل دارویی دارد؟

بهتر است بدانید هر چیزی را که به‌عنوان قرص، شربت و یا پودر مصرف می‌کنید، باید تداخل دارویی آن را چک کنید. تحقیقات نشان داده‌اند تائورین با قرص لیتیوم تداخل دارد و می‌تواند خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد.

 

 علائم کمبود این ماده چیست؟

علائم کمبود این ماده می‌توانند با بی‌حالی عمومی و چروک شدن پوست خود را نشان دهند. اگر میزان این ماده در بدن به اندازه زیادی کاهش پیدا کند، خطر بروز بیماری‌های شدید قلبی و حتی نابینایی وجود دارد.

برچسب ها: تغذیه، شیردهی، ورزش، بارداری، علائم افسردگی، درمان افسردگی، اضطراب، بدنسازی، مکمل دارویی، فشارخون، عضله سازی، سیستم عصبی تعداد بازديد: 154 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز