یکی از بنیانگذاران علمی زوئی و دانشمند اصلی در مطالعه سلامت، ویروس کرونا را ویروسی که هنوز در بین مردم شایع است، توصیف میکند.
این ویروس به حدی در گردش است که اگر در حال حاضر کسی علائمی شبیه سرماخوردگی داشته باشد، تقریبا ۲ برابر بیشتر از سرماخوردگی احتمال ابتلا به کووید در وی وجود دارد.
در حال حاضر انواع مختلفی از کووید وجود دارد مانند زیرسویههای امیکرون BA.۲، BA.۴ و BA.۵. با چنین تعدد و تنوعی حتی کسانی که کاملا واکسینه شدهاند و آنهایی که عفونتهای قبلی را تجربه کردند، هنوز هم میتوانند به کووید مبتلا شوند.
بیشتربخوانید:
عوارض طولانی مدت کووید چیست؟
در حال حاضر در بریتانیا مرگومیر ناشی از کووید از ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفته است. بریتانیا دارای نرخ مرگومیر ۲۶۸۹ نفر در هر میلیون نفر است که آن را به یکی از کشورهای اروپایی با بدترین آسیب تبدیل میکند. این کشور نرخ مرگومیر بالاتری نسبت به اسپانیا، فرانسه و آلمان دارد.
فرستاده ویژه سازمان بهداشت جهانی، دکتر دیوید نابارو، در مورد ظرفیت جهش ویروس کرونا توضیح میدهد این ویروس «بیش از حد باهوش» است.
این ویروس دائما قادر به تکامل و تغییر است و دلیل افزایش ابتلا ها نیز همین تغییر دوباره ویروس است. این ویروس هوشمندانه تغییر میکند تا از دفاع ایمنی ما عبور کند و به همین دلیل است که تعداد سویههای آن در حال افزایش است.
در حال حاضر ۲۰ علامت شایع کووید و سهم هر کدام شامل گلودرد با ۵۸ درصد، سردرد با ۴۹ درصد، انسداد بینی با ۴۰ درصد، سرفه بدون خلط با ۴۰ درصد، آبریزش بینی با ۴۰ درصد، سرفه همراه با خلط با ۳۷ درصد، صدای خشن با ۳۵ درصد، عطسه با ۳۲ درصد، خستگی با ۲۷ درصد، درد عضلانی با ۲۵ درصد، سبکی سر با ۱۸ درصد، تورم غدد گردن با ۱۵ درصد، درد چشم با ۱۴ درصد، بویایی تغییر یافته با ۱۳ درصد، احساس سفتی در قفسه سینه با ۱۳ درصد، تب با ۱۳ درصد، لرز با ۱۲ درصد، تنگی نفس با ۱۱ درصد، گوشدرد با ۱۱ درصد و از دست دادن حس بویایی با ۱۰ درصد گزارش شده است.
این ارقام بر اساس بررسی وضعیت ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفری است که از روز دوشنبه، ۱۱ جولای ۲۰۲۲، جواب آزمایش آنان مثبت شد.
بیشتربخوانید:
بهبودیافتگان کرونا مراقب ریزش شدید مو باشند
کچلی بعد از کرونا موقتی است، نترسید
دز چهارم واکسن کرونا چه اثری در بدن دارد؟