تحریریه زندگی آنلاین : آرزو کاوهئی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آزمایشهای انجام شده درباره تغذیه بر روی اثربخشی واکسن گویای این است که بعد از تزریق واکسن سطح آنتیبادی در همه افراد به یک میزان بالا نمیرود و در واقع، اثر بخشی واکسن در همه افراد یکسان نیست و به عواملی نظیر نوع تغذیه افراد و میزان مغذی خون بستگی دارد. مواد مغذی موجود در بدن انسان روی سیستم ایمنی تأثیر گذاشته و سیستم ایمنی نیز به دنبال تزریق واکسن کرونا، آنتیبادی زیادی ترشح میکند که این آنتیبادی مانع ابتلای فرد به کرونا میشود.
بیشتربخوانید:
نسخه تغذیه برای پیشگیری از کرونا
یکی از مهمترین فاکتورهایی که توسط کارشناسان نیز تأیید شده، میزان ویتامین D موجود در بدن افراد است، یعنی پس از تزریق واکسن، آنتیبادی کمتری در بدن افرادی که سطح ویتامین D کمی دارند، تولید میشود. همچنین این قبیل افراد هنگام ابتلا به این ویروس، شدت بیماریشان بیشتر از دیگر افراد بوده و نیاز بیشتر به بستری در بخش «آی.سی.یو» و مراقبتهای ویژه دارند. وی از شهروندان خواست پیش از تزریق واکسن کرونا، سطوح ویتامین D بدن را چک کنند و سطح بالای ۵۰ قابل قبول برای سلامت انسان است. «روی» نیز بر سیستم ایمنی بدن تأثیر مثبت بالایی میگذارد و افراد در صورت مصرف اندک غلات، حبوبات و گوشت در وعده غذایی، پیش از تزریق واکسن کرونا آزمایش داده و در صورت محرز شدن کمبود «روی» در بدن زیر نظر پزشک اقدام به مصرف مکملهایی برای بالا بردن میزان «روی» بدن کنند. میزان ویتامین C بدن هم باید مناسب باشد؛ چراکه مطالعات نشان داده افرادی که ویتامین C بدنشان در حد نُرمال است، پس از تزریق واکسن، میزان آنتیبادی تولید شده در بدن آنها مطلوب بوده و حالت پیشگیرانه میتواند داشته باشد.
افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و شدت بیماری در آنها بیشتر است، حتی در صورت تزریق واکسن کرونا بدن آنها آنتیبادی کمتری تولید میکند. توصیه میشود افراد دارای اضافه وزن و چاقی پیش از تزریق واکسن، وزن خود را را به حالت ایدهآل رسانده و سپس نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند. هنگام تزریق واکسن افراد نباید گرسنه باشند، بلکه پیش از تزریق باید وعده غذایی مناسب مصرف کنند.
بیشتربخوانید:
تغذیه در دوره نقاهت کرونا؛ پس از بهبودی چه بخوریم؟
رژیم غذایی نابودگر کرونا را بشناسید