Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:20

14
شهریور
آشنایی با قرص متوهگزال و عوارض آن

آشنایی با قرص متوهگزال و عوارض آن

متوهگزال دارویی است که برای کنترل فشارخون، درد قفسه سینه به واسطه ضعف جریان خون در بازگشت به قلب و تعدادی از بیماری‌هایی که با افزایش ضربان قلب همراه هستند، استفاده می‌شود. قرص متوهگزال تنها با نسخه قابل تهیه است.

دکتر سعید یزدان خواه - متخصص قلب و عروق

 

تحریریه زندگی آنلاین : متوهگزال دارویی است که برای کنترل فشارخون، درد قفسه سینه به واسطه ضعف جریان خون در بازگشت به قلب و تعدادی از بیماری‌هایی که با افزایش ضربان قلب همراه هستند، استفاده می‌شود. قرص متوهگزال تنها با نسخه قابل تهیه است. در حال حاضر اطلاعات کافی در مورد استفاده از این دارو برای کودکان وجود ندارد.

 بیشتربخوانید:

نقش کلیدی «روی» د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر باروری

 

 

قرص متوهگزال برای چیست

این دارو برای درمان مشکلات زیر استفاده می‌شود:

  بیماری فشارخون ( هایپرتنشن)

  حمله قلبی (انفارکتوس میوکارد)

  جلوگیری از درد شدید قفسه سینه آنژین قلبی (صدری)

  میگرن (این دارو شامل ماده فعال متوپرولول تارترات می‌باشد).

متوهگزال به دسته‌ای از دارو‌ها تعلق دارد که به عنوان بتابلاکر یا مسدود کننده بتا شناخته می‌شوند. این دارو با تأثیر بر روی پاسخ بدن به بعضی از تکانه‌ها، خصوصاً حرکات قلب، عمل می‌کند.در نتیجه این فعل و انفعالات، دارو نیاز قلب به خون و اکسیژن را کاهش می‌دهد و بنابراین کاری که قلب انجام می‌دهد کمتر می‌شود. این دارو موجب باز شدن رگ‌های خون می‌شود و فشارخون را نیز کاهش می‌دهد. اگر این دارو برای شما تجویز شد، شما می‌توانید علت تجویز را از پزشک خود بپرسید. این دارو ممکن است به دلایل مختلفی مثلاً اگر علائم بیماری قلبی داشته باشید، تجویز شود. خوشبختانه شواهدی در مورد اعتیادآور بودن این دارو وجود ندارند.

بیشتربخوانید:

مصرف آسپرین احتمال ابتلا به کرونا را کاهش می دهد

 

 

 

طریقه مصرف قرص متوهگزال

این دارو به‌طور معمول به صورت قرص مصرف می‌شود. همچنین نکات زیر در مورد نگهداری این دارو وجود دارند:

  این دارو باید در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

  متوهگزال نباید در معرض رطوبت قرار گیرد.

  این دارو باید دور از نور خورشید نگهداری شود.

  عمر محصول معمولاً دو سال است.

به این موضوع دقت داشته باشید که از مصرف بدون نسخه این دارو پرهیز کنید. حتماً پیش از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید و در صورت صلاحدید وی به مصرف آن بپردازید. همواره پیش از مصرف دارو، نکات درج شده روی بسته‌بندی را بخوانید. اگر دارو به کاهش علائم شما کمکی نمی‌کند، با پزشک معالج تماس بگیرید.

 

مشخصات ظاهری متوهگزال

این دارو معمولاً به صورت قرص‌های سفیدرنگ و خط دار فروخته می‌شود: قطر این دارو معمول ۹ تا ۹.۲ میلی‌متر است و ضخامت ۴ میلی‌متری دارد.

 

آیا برای مصرف متوهگزال به نسخه نیاز است؟

این دارو در سطح داروخانه‌های کشور قابل تهیه است، منتهی برای خرید این دارو به نسخه پزشک نیاز خواهید داشت. این دارو از داروهایی است که بتون نسخه قابل تهیه نخواهد بود.

 بیشتربخوانید:

بهترین قرص های مسکن برای دندان درد

 

 

متوهگزال در بارداری

کسانی که باردار هستند یا می‌خواهند باردار شوند، باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند. پزشکان به‌طور معمول راه‌حل‌هایی برای برطرف کردن خطرات و استفاده از مزیت‌های این دارو در زمان بارداری پیشنهاد می‌کنند.

 

عوارض متوهگزال

اگر در زمان مصرف قرص متوهگزال احساس خوبی ندارید، بهتر است با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید. تمامی داروها عوارض جانبی به همراه دارند. در بعضی موارد این عوارض مشکلاتی جدی ایجاد می‌کنند و در بیشتر موارد مصرف دارو مشکلی به همراه ندارد.بیماران در صورتی که با بعضی علائم روبرو شوند نیازمند مراقبت‌های فوری پزشکی خواهند بود. توجه داشته باشید که نباید از لیست عوارض این دارو ترسید. این عوارض برای بیشتر افراد ایجاد نمی‌شوند. در صورتی که در مورد بروز عوارض دارویی سوالاتی دارید، این موضوع را با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید.

 

عوارض جانبی خفیف متوهگزال

خستگی، خواب‌آلودگی، سردرد، ضعف یا کمبود انرژی، درد و تیرکشیدن، دردناک شدن مفاصل، حالت تهوع و استفراغ، ضعف و گرفتگی ماهیچه‌ها، اراحتی معده، اسهال یا یبوست، افزایش وزن، خشکی دهان، تغییر در احساس مزه‌ها، دشواری در خوابیدن، کابوس دیدن، افسردگی یا تغییر مود، گیجی، از دست رفتن حافظه کوتاه مدت، ناتوانی در تمرکز، افزایش تعریق بدن، آبریزش یا مسدود شدن بینی، بی‌حسی یا مورمور شدن اندام‌ها، ریزش مو

 

عوارض جانبی جدی متوهگزال

در صورت مشاهده هر کدام از عوارض جانبی بعدی، توصیه می‌شود با پزشک معالج خود تماس بگیرید:سرگیجه، سبکی سر (که در مواردی با از حال رفتن همراه است)، خصوصاً زمانی که فرد ایستاده است، موضوعی که می‌تواند به دلیل کاهش فشارخون اتفاق بیافتد.واکنش‌های پوستی (نظیر دانه دانه شدن پوست، خارش، بدتر شدن مشکل پسوریازیس)تحریک شدن چشم‌ها (قرمز، دردناک یا خشک شدن)، اختلالات بصری (نظیر تاری بینایی)بی‌حسی دست‌ها و پاهاوزوز و زنگ زدن گوش‌ها، مشکلات شنواییمورمور شدن یا احساس سوزن شدن، افزایش سرعت آفتاب‌سوختگی (حساسیت بیش از حد پوست فرد به نور خورشید)، بروز افکار غیرعادی یا توهم، بروز علائم مشابه آنفولانزا به همراه خستگی یا کمبود انرژی، مشکلات جنسی، احساس تنگی نفس، تنگی نفس در زمان دراز کشیدن، افزایش غیرعادی سطح کلسترول یا تری گلیسریدها در بدن یا تغییرات غیرعادی در مقادیر تست عملکرد کبد، ایجاد مشکلات خواب یا خوابیدن در طول روز، سردی، سوزش، بی‌حسی یا درد در دست‌ها و پاها، درد قفسه سینه (دردی متفاوت از آنژین قلبی)، بروز علائم مشابه آنفولانزا (تب، لرز، گلودرد، درد مفاصل، ورم کردن غدد، خستگی یا کمبود انرژی)، ایجاد خونریزی‌ها یا کبودی‌های غیرعادی در بدن.

 

لیستی که در بالا ارائه شده است شامل عوارض جانبی مهم قرص متوهگزال است که نیازمند پیگیری پزشکی هستند. به این موضوع دقت داشته باشید که چنین عوارضی در موارد نادری رخ می‌دهند و در صورت تجویز دارو توسط پزشک بهتر است به مصرف آن پرداخته شود.

 

برچسب ها: دارو، قرص تعداد بازديد: 606 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز