رکسانا خوشابی-کارشناس ارشد مشاوره
دوران سختی است . برخی از ما به بیماری ناشی از ویروس کرونا مبتلا شده ایم و برخی شاهد بیماری و حتی فوت عزیزانمان هستیم . برخی دیگر هم نگرانی و اضطراب داریم که مبادا خودمان یا اطرافیان و عزیزانمان به بیماری مبتلا شویم . حتی برخی هم هستند که نگرانی های مبهمی را تجربه می کنند و تحت استرس و فشارند اما به روشنی نمی دانند چرا حالشان بد است ! در این میان کسانی هم هستند که هر روز گمان می کنند بیمار شده اند و آن ها هم در حقیقت به نوع دیگری از ناراحتی و عذاب دچار شده اند .
این دوران هم می گذرد و همان طور که کتاب آسمانی مان بشارت داده بعد از هر سختی ، آسانی ای هست . اما مهم این است که بتوانیم این شرایط را تاب بیاوریم و سربلند بیرون بیاییم . پس باید هر چه که هستیم از فرصت بحران استفاده کرده و خود را تبدیل به فرد تاب آور کنیم !
بیشتر بخوانید:
پیشگیری از کرونا با تغذیه مناسب
خانوادههای مبتلایان کرونا در خانه، بخوانند
تاب آور یعنی چه ؟
تاب آوری یعنی فرد بتواند قوام و سلامت روانی خود را در مواجهه با سختی ها حفظ کند . در واقع تاب آور کسی است که بتواند با شرایط دشوار مقابله کند و به فشارهای زندگی پاسخ انعطاف پذیر بدهد و از ناگواری ها عبور کند .
تاب آوری می تواند به مرور زمان رشد کند یا کاهش یابد و ازطریق آموزش ، یادگیری و تمرین و تجربه به دست آید .پس همه ما می توانیم با شناسایی و تمرین ویژگی های افراد تاب آور ، این شرایط را با موفقیت ازسر بگذرانیم .
ویژگی های افراد تاب آور
فرد تاب آور خودش را به موانع و ناملایمات نمی بازد ! او حواسش را جمع می کند و آگاهانه و هوشیارانه با بحران مواجه میشود و به دنبال راه حل هایی برای هماهنگ ساختن خود با شرایط است .
فرد تاب آور احساسات و هیجانات خود را می شناسد و از علت احساسات خود، آگاه است . یعنی در باره خود فکر می کند و خودشناسی می کند تا بتواند این احساسات و هیجانات را مهار کند .
فرد تاب آور همدلی می کند . یعنی احساسات و رفتارهاي اطرافیانشان را نیز درك می کند، و در نتیجه بر خود، محیط و اطرافیانش تأثیر مثبتی می گذارد و می پذیرد که موانع، بخشی از زندگی هر انسان است و می داند که زندگی پراز چالش و فراز و نشیب است. او مدام گله و شکایت نمی کند . غر نمی زند . بلکه خود را با شرایط سازگار می کند .
بیشتر بخوانید:
چگونه سیستم ایمنی بدن خود را مقاوم کنیم؟
چه تعداد ایرانی کرونا خواهند گرفت؟
چگونه تاب آور شویم؟
فرد تاب آور، نگرش متفاوتی را در مواجهه با شرایط سخت و ناگوار در پیش می گیرد و به جای فاجعه ساختن از مشکل و گرفتار شدن در عواقب مشکلات ، به خود و تواناییهایش توجه بیشتری میکند؛ چنین شخصی ممکن است یک موقعیت پر مخاطره را یک فرصت برای رشد در نظر بگیرد نه یک تهدید و در دشواریها به جای اضطراب، آرامش را حکمفرما کند و به موفقیت برسد ؛ بنابراین تاب آوری موجب سازگاری مناسب در مواجهه با مشکلات میشود و این چیزی بیش از اجتناب ساده از پیامدهای منفی است. همه ما می توانیم تاب آوری را تمرین کنیم . چون باید ، بله باید ، سلامت و موفق ازبحران های زندگی بیرون بیاییم و خدا با ماست .