حدود ۱۰% مردم جهان به میگرن مبتلا هستند و این احتمال در زنان بیشتر از مردان است و نوشیدن مقدار زیادی کافئین میتواند باعث افزایش احتمال حملات میگرنی شود. تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف بیش از ۳ لیوان نوشیدنیهای کافئین دار در روز منجر به میگرن در همان روز یا روز بد میشود.
به گفته مدیر تیم تحقیقاتی Elizabeth Mostofsky، براساس تحقیقات نوشیدن یک یا دو لیوان قهوه باعث ایجاد میگرن نشد، اما مقادیر بیش از آن باعث بروز در همان روز یا روز بعد گردید. اما کافئین آنطور که به نظر میرسد بد نیست، این ماده در کاهش خطر ابتلا به سرطان و زندگی طولانی بسیار موثر است.
میگرنهای دنبالهدار زمانی رخ میدهد که فرد در هر ماه حدود ۱۴ روز آن را سردرد دارد. افرادی که در این تحقیق شرکت کردند روزی دوبار و به مدت ۶ هفته دفترچهای را کامل کردند که شامل مصرف نوشیدنیها، سبک زندگی و زمان و مشخصات حملات میگرنی بود.
سپس محققین احتمال حملات میگرنی را در روزهایی که نوشیدنی کافئین دار مینوشند با روزهایی که نمینوشند مقایسه کردند. نتایج بدست آمده نشان داد افرادی که ۳ وعده یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند دچار حملات میگرنی شدند.
آیا کافئین علاوه بر ایجاد میگرن میتواند آن را درمان کند؟
هنگامی که به دلیل انبساط و گشادی رگها در مغز (پدیدهای به نام Vasodilation) سردرد ایجاد میشود، کافئین با انقباض و کاهش تورم این عروق میتواند به فرد بسیار کمک کند.
همچنین برای تسکین سریع میگرنهای شدید از کافئین تزریقی (وریدی) در اورژانسها استفاده میشود. همچنین میتواند اثربخشی برخی از داروها مانند ایبوپروفن، آسپرین و استامینوفن را افزایش دهد و مدت طولانیتری درد را تسکین بخشد.
به گفته Mostofsky نوشیدن قهوه و نوشیدنیهای کافئین دار ۳ وعده در روز تنها احتمال میگرن را افزایش میدهد و به طور مستقیم باعث ایجاد آن نمیشود.
منبع: خبرآنلاین