Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 دی 1403 - 16:55

3
تیر
ضایعات عروقی پوست و روش های درمان

ضایعات عروقی پوست و روش های درمان

ضایعه های عروقی پوستی، ضایعه هایی به شکل خال، لک، زخم یا توده های خوش خیم و بدخیم هستند که جزو اصلی تشکیل دهنده شان رگ های سرخرگی ـ سیاهرگی و لنفاوی است. متخصص پوست برای تشخیص نوع ضایعه عروقی

به قلم : دکتر سید مسعود داودی ؛ متخصص پوست و مو

 

تحریریه زندگی آنلاین : ضایعه های عروقی پوستی، ضایعه هایی به شکل خال، لک، زخم یا توده های خوش خیم و بدخیم هستند که جزو اصلی تشکیل دهنده شان رگ های سرخرگی ـ سیاهرگی و لنفاوی است. متخصص پوست برای تشخیص نوع ضایعه عروقی، به شکل و رنگ ضایعه در بیمار توجه می کند اما در بررسی های تخصصی تر بررسی ساختمان سلولی آزمایشات بافت شناسی ضایعه لازم است.

انواع ضایعه های عروقی

ضایعه های عروقی به سه گروه طبقه بندی می گردد:

الف ـ ضایعه های عروقی که جریان خون در آنها شدت زیادی دارد و اختلال عمده در آنها در محل اتصال شریان ها با وریدها دیده می شود. به طور طبیعی فشار و شدت جریان خون در شریان ها بالاتر و در وریدها پایین تر است. در این اختلال دریچه ارتباطی بین شریان ها و وریدها کار طبیعی خود را انجام نمی دهند و خون با فشار بالا وارد وریدها شده، آنها را گشاد و از زیر پوست برجسته و ضربان دار می کند.

ب ـ ضایعه های عروقی که جریان خون در آنها شدت پایینی دارد و عملکرد مویرگ ها دچار اختلال می شود؛ مانند بیماری های «لکه سالمون» و «ماه گرفتگی»

ج ـ ضایعه های عروقی مختلط .

بیشتر بخوانید:

درمان قطعی واریس

 

 

 

خال های عنکبوتی

شکل و قیافه ضایعه خال های عنکبوتی دقیقاً مانند این است که عنکبوت بسیار کوچک قرمز رنگی روی پوست تان نشسته باشد. این ضایعه نقطه ای است که مویرگ های بسیار ریزی از حاشیه اش خارج شده و شکل عنکبوتی به خود گرفته اند. خال های عنکبوتی خال هایی دو تا سه میلیمتری هستند و بیشتر در افراد دارای پوست روشن دیده می شوند. این بیماران می گویند: «وقتی این نقطه را با دست فشار می دهیم قرمزی اش  موقتا از بین می رود اما بعد از مدتی دوباره قرمز می شود.» قرمز شدن دوباره ناحیه نشان دهنده این نکته است که این ضایعه منشا عروقی دارد . معمولا علت خاصی ندارد ولی گاهی بدنبال مصرف بعضی از داروها، به علت مشکلات کبدی، تابش آفتاب، مصرف هورمون و… می توان آنها را مشاهده کرد.

 

رگ های ریز کنار بینی

مویرگ های ریز کنار بینی از جنس سیاهرگی هستند و اندازه شان زیر یک میلیمتر است و به دلایل مختلفی مانند تابش آفتاب، ضربه خوردن یا زخمی شدن، داشتن زمینه بیماری های کبدی و کلیوی، مصرف بعضی داروها و… ایجاد می شوند. این ضایعه های عروقی گاهی به لیزر پاسخ درمانی مناسبی می دهند اما در بعضی موارد متخصص پوست از روش های تخریبی مانند حرارت برای درمان این ضایعه ها کمک می گیرند.

 

واریس پوستی

کمتر کسی است که واریس را نشناسد؛ یک بیماری عروقی که طوری زیر پوست دیده می شود که انگار چند کرم کنار هم چنبره زده اند. رگ های واریسی رنگ شان بنفش است و اگر خیلی مشهود باشد، بیمار حتماً باید به پزشک عروق مراجعه کند تا درمان زمینه ای انجام شود. اما در مورد واریس پوستی که همانند نخ های نازک قرمز رنگ در پوست مشاهده می گردد لیزر می تواند کمک بزرگی باشد.

بیشتر بخوانید:

روش های خانگی درمان واریس پا

 

 

 

 

ضایعه های عروقی با شیوع بسیار کم

گاهی ضایعات عروقی به دنبال یک ضربه به وجود می آیند؛ مثلا در ناحیه ای که سرخرگ و سیاهرگ به هم متصل می شوند، می توان یک ضایعه با ته رنگ خاکستری مشاهده کرد. ضایعه عروقی بدخیمی به نام «آنژیوسارکوم» وجود دارد که نادر است و به صورت تغییر رنگ قرمز ـ آبی و در حد وسیع در کف سر در سنین بالا به وجود می آید. بعضی وقت ها بدون علامت است و بعضی وقت ها هم با علامتی مانند تورم همراه است. البته پیدایش بعضی ضایعه های عروقی به دلیل داشتن یک زمینه است. بیماری هایی مانند بیماری قلبی، اشعه درمانی، جراحی های سینه می توانند زمینه های ابتلا به بعضی سرطان ها با منشا عروقی را در افراد فراهم کنند.

روش های درمان ضایعات عروقی

لیزر PDL وIPL

دستگاه رادیو سرجری ویا عمل جراحی

درصد موفقیت درمان به قطر ضایعه های عروقی، میزان عمرشان بستگی دارد. ضایعه هر چه سطحی تر و ته رنگ قرمزتر داشته باشند و اشعه لیزر به عروقش برسد، طبعاً میزان موفقیت هم بالاست، مانند لکه های ماه گرفتگی و خال های عنکبوتی. ضایعه هایی که عمق بیشتری دارند و بنفش تر هستند، درمان مشکل تر است. در مواردی که ضایعه به درمان مقاومت نشان می دهد، می توان از لیزرهای دیگری مانند اندی یگ و دی اکسیدکربن استفاده کرد. ضایعه هایی که عمق خیلی زیادی دارند و بخشی از آنها از تابش اشعه لیزر جان سالم می برد، قابلیت عود دوباره را دارند. در ضایعه های بزرگ و پر از رگ و خون، به دلیل خونریزی های زیاد و غیرقابل کنترلی که اتفاق می افتد از جراحی استفاده نمی شود و از سایر روش های درمانی کمک گرفته می شود.

بیشتر بخوانید:

جدیدترین روش های درمان قطعی واریس پا

دلیل واریس صورت چیست و راههای درمان آن

 

 

 

برچسب ها: دکتر سید مسعود داودی تعداد بازديد: 106 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز