Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:41

25
خرداد
چرا ریزش مو؟؟

چرا ریزش مو؟؟

یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم می‌‌کنند، ریزش مو است. چون داشتن موی مناسب یکی از نشانه‌های جوانی و سلامت است. حدود 40 درصد مردان و 20 درصد زنان بالای 50 سال دچار درجاتی از ریزش مو هستند.

دكتر محمدعلی نیلفروش زاده؛ متخصص پوست، مو و زیبایی

 

ریزش مو

یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم می‌‌کنند، ریزش مو است. چون داشتن موی مناسب یکی از نشانه‌های جوانی و سلامت است. حدود 40 درصد مردان و 20 درصد زنان بالای 50 سال دچار درجاتی از ریزش مو هستند.

بیماری تریکوتیلومانیا

کندن اجباری و بی‌اختیار موها به طوریکه از نظر دیگران کاملا مشهود و محسوس باشد، بیماری تریکوتیلومانیا نام دارد. این بیماری همیشه با یک احساس تنش و فشار درونی همراه است و پس از اقدام به این عمل، شخص احساس راحتی یا آرامش پیدا می‌‌کند.

این عارضه نادر بیشتر در دختر بچه‌‌ها مشاهده می‌‌شود. در محل طاسی ایجاد شده بر اثر کندن مداوم موها و اندازه‌‌های مختلفی وجود دارد. حداکثر شیوع در دخترهای نوجوان 12 تا 17 ساله است.

عادت کندن مو به طور تدریجی و نا‌آگاهانه در بیمار شروع می‌‌شود و ممکن است تا جایی که منجر به کندن تمام موهای سر شود ادامه یابد.

در معاینه موهای قطع شده به فواصل متفاوتی از پوست سر دیده می‌‌شود و پوست سر از سلامت کامل برخوردار است. حاشیه موها معمولا دست نخورده است و در مرکز به شکل کاسه‌ای موها قطع شده‌اند.

این بیماران باید تحت درمانهای روان پزشکی قرار بگیرند.

همانگونه که ذکر شد درمان این اختلال روانپزشکی است ولی دیده شده که این بیماران تحت عمل پیوند مو توسط افرادی که در این زمینه آگاهی کامل ندارند یا به عبارتی متخصص پوست و مو نیستند انجام گرفته است.

طاسی منطقه‌ای

بیماری دیگر طاسی منطقه‌ای یا آلوپسی آره آتا است که عبارت است از ریزش ناگهانی موها در یک منطقه دایره‌ای بر روی سر، همراه با ریزش مو هیچ‌گونه شواهد قابل مشاهده‌ای از بیماری بر روی پوست سر به چشم نمی‌خورد.

البته این بیماری غیر از پوست سر، مژه، ابرو، ناحیه تناسلی و زیر بغل را هم درگیر می‌‌کند.

در موارد نادر ممکن است ریزش مو کامل باشد. تحقیقات نشان می‌‌دهد این بیماری با برخی بیماریهای تیروئید، کم‌خونی‌‌ها، کمبود ویتامین B12 و برخی بیماری‌های خود ایمنی همراهی دارد. 

در این بیماری سیستم ایمنی به غلط به فولیکول مو حمله کرده و سبب تخریب ریشه مو می‌‌شوند.

این نوع ریزش مو دائمی نیست و احتمال برگشت بیماری وجود دارد. این بیماری پیشگیری خاصی ندارد و چون علت اصلی ناشناخته است راهی به جز سرکوب کردن سیستم ایمنی بدن اساس درمان نیست از جمله تزریق استروئید با دوز مناسب در موضع که سبب کاسته شدن تهاجم لنفوسیت می‌‌شود.

باید توجه کرد درمان غلط این بیماری به مراتب از درمان نکردن آن بدتر است و فرد را دچار عوارض جبران ناپذیری می‌‌کند. در موارد شدید بهترین درمان قانع کردن بیمار به استفاده از کلاه گیس می‌‌باشد. همانگونه که ذکر شد در این بیماری سیستم ایمنی درگیر است و پیوند مو جایی در درمان این بیماری ندارد.

درمان ریزش مو

درمان‌هایی که در حال حاضر برای ریزش مو وجود دارد شامل درمان‌های دارویی و پیوند مو است. بعضی داروها به صورت گذرا باعث افزایش رشد مو می‌‌شود ولی این شیوه درمان تنها جهت ریزش موی خفیف موثر است و در درمان ریزش موی شدید تاثیر قابل توجهی ندارد.

پیوند مو

به علاوه عوارض جانبی مصرف دراز مدت داروها را نیز باید مد نظر داشت. پیوند مو با تکنیک‌های مختلف از جمله FUT و FUE با انتقال گرافت از پشت به جلوی سر انجام می‌‌شود، روش درمان دیگری است که در این متد تعداد موهای موجود تغییر پیدا نمی‌کند بلکه با توزیع آنها اثر درمانی خود را ایفا می‌‌کند.

این شیوه می‌‌تواند بهترین تکنیک برای درمان ریزش مو در موارد مناسب باشد. بنابراین قبل از هرگونه اقدام درمانی حتما با متخصص پوست مشورت کنید تا درگیر عوارض سوء ناشی از درمان غلط توسط افراد غیر متخصص نشوید.

 

برچسب ها: ریزش مو، طاسی، پوست و مو، مراقبت از مو، سلامت مو، پیوند مو، ترمیم مو، آلوپسی تعداد بازديد: 996 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز