Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 22:24

12
تیر
زندگی سالمندی یا پیری سالم

زندگی سالمندی یا پیری سالم

زندگی سالم عبارت است از روشی از زندگی که خطر بیماری شــدید یا مرگ زودرس را کاهش میدهد و زندگی سالمندی دراصل رفتار مناسب با توجه به وضعیت جسمانی و سنی هر فرد است. سالم ماندن و داشتن

به قلم : دکتر مسعود صبغی ؛ موسس و مدیرعامل بنیاد فرهنگ سالمندی

 

تحریره زندگی آنلاین : زندگی سالم عبارت است از روشی از زندگی که خطر بیماری شــدید یا مرگ زودرس را کاهش میدهد و زندگی سالمندی دراصل رفتار مناسب با توجه به وضعیت جسمانی و سنی هر فرد است. سالم ماندن و داشتن بهترین حالات در هر سنی یک اصل بوده وبسیار مهم است. ما در این نوشته سعی خواهیم کرد نکاتی را یادآور شویم که می توانند به شما کمک کند تا با تغییرات ناشی از پیرشدن کنار آمده و از زندگی به صورت هر چه بهتر بهره ببرید.

 

کلیدهای پیری سالم

هرچه پیرتر می شویم ، تعداد فزاینده ای از تغییرات عمده زندگی ، از جمله ترک شغل و بازنشستگی ، رفتن فرزندان از خانه ، از دست دادن عزیزان ، چالش های جسمی و سلامتی و حتی از دست دادن استقلال را تجربه می کنیم. نحوه کنترل و رشد ما از این تغییرات اغلب عامل پیری سالم است. کنار آمدن با تغییر در هر سنی دشوار است و طبیعی است که ضررهایی را که متحمل می شوید احساس کنید. با این حال ، با یافتن تعادل مثبت ، می توانید سالم بمانید و با گذر از سنین بالای 60 ، 70 ، 80 و حتی بیشتر از آن ، به بازآفرینی خود ادامه دهید.

علاوه بر یادگیری سازگاری با تغییر ، پیری سالم به معنای یافتن چیزهای جدیدی است که از آنها لذت می برید ، از نظر جسمی و اجتماعی فعال می مانید و احساس ارتباط با جامعه و عزیزان خود دارید. متأسفانه ، برای بسیاری از ما افزایش سن اضطراب و ترس نیز به همراه دارد. اظطراب هایی از این دست:

چگونه در اواخر زندگی از خودم مراقبت می کنم؟

اگر همسرم را از دست بدهم چه می کنم؟

چه اتفاقی قرار است برای ذهن من بیفتد؟

 بیشتربخوانید:

تاثیر نور و رنگ در دکوراسیون اتاق سالمندان

 

 

 

 

خوب پیر شدن 

روش اول: یاد بگیرید که با تغییرات کنار بیایید

با افزایش سن ، دوره های شادی و استرس نیز وجود خواهد داشت. این مهم است که ایجاد انعطاف پذیری خود و پیدا کردن راه های سالم برای مقابله با چالش ها را یاد بگیرید. این توانایی به شما کمک می کند تا از زمان های خوب نهایت استفاده را ببرید و در شرایط سخت شرایط بد را از نظر دور نگه دارید.

روی چیزهایی که از آنها سپاسگزار هستید تمرکز کنید. 

هرچه بیشتر زندگی کنید ، مسلما بیشتر موارد نگران کننده را خواهد دید. مواردی مانند از دست دادن افراد و اشیا ، زندگی از این هم سخت تر می شود. وقتی دیگر چیزهای خوب را ندیده و تنها به عوامل نگران کننده فکر کنید. پس از آنچه دارید قدردانی کرده و از لحظات و بودن ها لذت ببرید.

 

احساسات خود را ابراز کنید. 

شما ممکن است در نشان دادن احساسات مشکل داشته باشید ، شاید احساس کنید که این کار نمایشی نامناسب و نشانه ضعف است. امادفن احساسات می تواند منجر به عصبانیت ، کینه و افسردگی شود. انکار پیری خودش تولید مشکل می کند پس آن را انکار نکنید.

روش های سالم برای پردازش احساسات خود را پیدا کنید ، شاید با صحبت با یک دوست نزدیک یا نوشتن در یک مجله حال شما رابهتر کند.

بیشتربخوانید:

بازنشستگی پویا با آینده‌نگری

 

 

 

چیزهایی را که نمی توانید تغییر دهید بپذیرید. 

بسیاری از امور زندگی از عهده ما خارج است. به جای اینکه بر آنها پافشاری کنید ، روی مواردی که می توانید کنترل کنید مانند روش انتخاب خود برای واکنش به مشکلات تمرکز کنید. با محدودیت های خود با وقار و دوز سالم شوخ طبعی روبرو شوید.

به دنبال پوشش نقره ای باشید. 

به قول معروف ، “آنچه ما را نمی کشد ، ما را قویتر می کند.” هنگام مواجهه با چالش های اساسی ، سعی کنید به آنها به عنوان فرصت هایی برای رشد شخصی نگاه کنید. اگر انتخاب های ضعیف خود باعث ایجاد یک وضعیت استرس زا شده اید ، روی آنها تأمل کنید و از اشتباهات خود درس بگیریدبرای مقابله با چالش های زندگی روزانه اقدام کنید. 

هنگامی که یک چالش خیلی بزرگ به نظر می رسد ، دفن کردن آن یا پاک کردن صورت مسئله، اغلب ساده ترین گزینه به نظر می رسد. اما نادیده گرفتن مشکل باعث از بین رفتن آن نمی شود. اینکار اجازه می دهد تا مشکل و اضطراب برای شما ایجاد شود. بجای فرار، هر بار یک قدم کوچک بردارید. حتی یک قدم کوچک می تواند کمک زیادی به تقویت اعتماد به نفس شما کند و به شما یادآوری کند که شما ناتوان نیستید.

بیشتربخوانید:

پاتوقی برای دورهمی های بازنشستگان

 

 

 

 

سالم ماندن از طریق شوخ طبعی ، خنده و بازی

خنده یک داروی قوی برای بدن و ذهن است. این به شما کمک می کند در هر سنی متعادل ، پرانرژی ، شاد و سالم باشید. شوخ طبعی به شما کمک می کند تا دوران سختی را پشت سر بگذارید ، به بیرون از خود نگاه کنید ، به پوچ بودن زندگی بخندید و از مشکلات عبور کنید.

 ببینید: خنده بهترین دارو است.

روش دوم: معنی و لذت را پیدا کنید

یک ماده اصلی در دستورالعمل پیری سالم ، توانایی مداوم در یافتن معنا و لذت در زندگی است. با افزایش سن ، زندگی شما تغییر خواهد کرد و به تدریج چیزهایی را که قبلاً وقت شما را به خود مشغول کرده و به شما زندگی می بخشید ، از دست خواهید داد. به عنوان مثال ، ممکن است شغل شما تغییر کند ، یا سرانجام از کار خود بازنشسته شوید ، فرزندانتان خانه را ترک کنند یا سایر دوستان و خانواده دور شوند. اما این زمان خوبی برای توقف حرکت به جلو نیست. اگر اجازه دهید زندگی دوم می تواند زمان ماجراهای جدید مهیج باشد.

همه افراد روشهای مختلفی برای تجربه معنا و لذت دارند. فعالیتهایی که از آنها لذت می برید ممکن است به مرور تغییر کنند. اگر شغل شما محدود شده و یا بازنشسته شوید ، یا اگر فرزندانتان از خانه خارج شوند ، ممکن است زمان بیشتری برای لذت بردن از فعالیت های خارج از کار و خانواده نزدیک داشته باشید. در هر صورت ، وقت گذاشتن برای تغذیه روحیه شما هرگز تلف نمی شود.

اگر نمیدانید برای   از کجا شروع کنید ، برخی از پیشنهادات زیر را امتحان کنید:

یک سرگرمی فراموش شده را انتخاب کنید یا یک سرگرمی جدید را امتحان کنید. شرکت در یک کلاس یا عضویت در یک باشگاه یا تیم ورزشی راهی عالی برای پیگیری یک سرگرمی و گسترش همزمان شبکه اجتماعی است.

بیشتربخوانید:

نقش تغذیه در درمان اختلالات روانشناختی

 

 

 

 

دیدن آموزش های جدید

آموزش هایی مانند ساز ، زبان خارجی ، بازی جدید یا ورزش جدید یاد بگیرید. یادگیری فعالیت های جدید نه تنها به زندگی معنا و لذت می بخشد ، بلکه می تواند به حفظ سلامت مغز و جلوگیری از زوال روانی کمک کند.

وارد جامعه خود شوید

سعی کنید در یک رویداد محلی شرکت کنید یا برای علتی که برای شما مهم است داوطلب شوید. معنی و هدفی که از کمک به دیگران می یابید زندگی شما را غنی و گسترش می دهد. کار در اجتماع همچنین می تواند راهی عالی برای استفاده و انتقال مهارتهایی باشد که در حرفه خود به کار گرفته اید.

به جایی جدید سفر کنید

محل های یا مکان های جدید داخلی یا خارجی را بازدید کنید و یا در آخر هفته به مکانی بروید که قبلا هرگز بازدید نکرده اید اوقات خود را در طبیعت بگذرانید یک پیاده روی تماشایی انجام دهید ، به ماهیگیری یا کمپینگ بروید ، از یک سفر اسکی لذت ببرید یا حیوان خانگی را در پارک قدم بزنید.

 

لذت بردن از هنر

از یک موزه بازدید کنید ، به یک کنسرت یا یک نمایش بروید ، به یک گروه کتاب خوانی بپیوندید یا در یک کلاس قدردانی از هنر شرکت کنید.

نویسندگی

خاطرات خود یا نمایشنامه ای درباره تجربیات زندگی خود بنویسید  راه ها بی پایان است. نکته مهم این است که فعالیت هایی را پیدا کنید که هم برای شما معنی دار و هم لذت بخش باشند.

روش سوم: در ارتباط باشید 

یکی از بزرگترین چالش های پیری حفظ شبکه اجتماعی شماست. ماندن در ارتباط با دیگران در سالمندی آسان نیست . حتی برای کسانی که همیشه زندگی اجتماعی فعالی داشته اند. تغییرات شغلی ، بازنشستگی ، بیماری و نقل مکان از منطقه یا محلی می تواند دوستان نزدیک و اعضای خانواده را از بین ببرد. و هرچه پیرتر می شوید ، افراد بیشتری به ناچار از دست می دهید.

در زندگی بعدی ، رفت و آمد ممکن است برای شما یا اعضای شبکه اجتماعی شما دشوار شود.   

یافتن راه هایی برای داشتن ارتباط با دیگران مهم است ، صرف نظر از اینکه با همسر یا شریک زندگی می کنید یا نه. همراه با ورزش منظم ، اجتماعی ماندن با افزایش سن می تواند بیشترین تأثیر را بر سلامتی شما بگذارد. داشتن مجموعه ای از افراد که با آنهابتوانید با افزایش سن به عنوان یک همراه در برابر تنهایی ، افسردگی ، ناتوانی ، سختی و از دست دادن ها استفاده کنید.

خبر خوب این است که راه های زیادی برای حضور در کنار دیگران وجود دارد. مهم نیست که چه کاری انجام می دهید ، به شرطی که راهی برای بیرون رفتن از خانه (در صورت امکان) و معاشرت پیدا کنید:

بیشتربخوانید:

عبور از بحران با «مرور زندگی»

 

 

 

با دوستان و خانواده خود مرتباً ارتباط برقرار کنید. 

وقت خود را با افرادی که از آنها لذت می برید و احساس خوشبختی به شما می دهند بگذرانید. این ممکن است همسایه ای باشد که دوست دارید با او ورزش کنید ، قرار ناهار با یک دوست قدیمی ، خرید با فرزندانتان یا بازی با مادربزرگ هایتان. حتی اگر نزدیک نیستید ، برای تازه نگه داشتن روابط مرتباً تماس بگیرید یا ایمیل بزنید. 

سعی کنید دوستان جدید پیدا کنید. 

همانطور که افراد در اطراف خود را از دست می دهید ، ایجاد ارتباطات جدید بسیار حیاتی است تا زندگی اجتماعی شما رو به زوال نباشد. برای دوست شدن با افرادی که از شما کوچکترند ، یک نکته را مطرح کنید. دوستان جوانتر می توانند دوباره به شما نیرو دهند و به شما کمک می کنند زندگی را از یک منظر تازه ببینید. 

حداقل روزانه با یک نفر وقت بگذارید. 

وضعیت زندگی یا شغل شما هرچه باشد ، نباید روز به روز تنها باشید. تماس تلفنی یا ایمیل جایگزین گذراندن وقت با دیگران نیست. تماس منظم رو در رو به شما کمک می کند افسردگی را دفع کرده و مثبت باشید.

داوطلب بازگشت به جامعه یک روش شگفت انگیز برای تقویت پیوندهای اجتماعی و ملاقات با دیگران است که به فعالیت های مشابه علاقه مند هستند و یا دارای ارزش های مشابه هستند. حتی اگر تحرک شما محدود شود ، می توانید با داوطلبانه تلفنی درگیر شوید .   

در زمان تغییر گروههای پشتیبانی را پیدا کنید. 

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با یک بیماری جدی یا از دست دادن اخیر کنار آمده اید ، شرکت در یک گروه پشتیبانی با دیگران که همان چالش ها را دارند ، بسیار مفید خواهد بود.

 

شاید برای شما مفید باشد :

مدیریت استرس در سالمندان   

سلامت سالمندی   

الفبای سلامتی سالمند   

آرزوهای سالمندی   

 

روش چهارم: فعال باشید و نشاط را تقویت کنید 

این افسانه را قبول نکنید که پیر شدن به طور خودکار به معنای این است که دیگر احساس خوبی نخواهید داشت. درست است که پیری شامل تغییرات جسمی است ، اما به معنای ناراحتی و ناتوانی نیست. در حالی که همه بیماری ها یا دردها قابل اجتناب نیستند ، اما با ورزش ، درست غذا خوردن و مراقبت از خود می توان بسیاری از چالش های جسمی مرتبط با افزایش سن را پشت سر گذاشت یا به شدت کاهش داد.

 هرگز برای شروع دیر نیست. صرف نظر از سن و سال شما و یا محدودیت های بیماری ، مراقبت از بدن فواید بسیار زیادی دارد که به شما در فعال ماندن ، تقویت حافظه ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، مدیریت مشکلات سلامتی و افزایش انرژی کمک می کند. در حقیقت ، بزرگسالانی که بعداً در زندگی خود ورزش می کنند ، معمولاً از لحاظ جسمی و روحی بیشتر از همتایان جوان خود پیشرفت می کنند.

زیرا درگیر همان آسیب های ورزشی نیستند که بسیاری از ورزشکاران عادی با افزایش سن تجربه می کنند. به همین ترتیب ، بسیاری از افراد مسن احساس بهتر بودن نسبت به گذشته را دارند زیرا آنها بیشتر از آنچه در جوانی بوده اند تلاش می کنند تا سالم باشند.

ورزش

اخیرا مطالعه ای در سوئد نشان داد که ورزش عامل اصلی در افزایش طول عمر است ، و سالهای اضافی را به عمر شما اضافه می کند – حتی اگر از سالمندی ورزش را شروع کنید. ورزش به شما کمک می کند تا قدرت و چابکی خود را حفظ کنید ، نشاط را افزایش می دهد ، خواب را بهبود می بخشد ، سلامت روان شما را تقویت می کند و حتی می تواند به کاهش درد مزمن کمک کند.

ورزش همچنین می تواند تأثیر عمیقی بر روی مغز بگذارد و به جلوگیری از کاهش حافظه ، کاهش شناخت و زوال عقل کمک کند.   

 

نکات مربوط به ورزش برای بزرگسالان مسن تر 

قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. دریابید که آیا شرایط بهداشتی یا دارویی که مصرف می کنید بر نوع تمرینی که باید انتخاب کنید تأثیر دارد.

فعالیتی را که دوست دارید پیدا کنید تا انگیزه شما برای ادامه کار باشد. ممکن است بخواهید در یک گروه مانند یک باشگاه یا کلاس ورزشی شرکت کنید. یا یک ورزش فردی مانند شنا را ترجیح دهید.

آهسته شروع کنید اگر تازه ورزش می کنید ، چند دقیقه در روز شما را در مسیر ایجاد عادت سالم قرار می دهد. برای جلوگیری از آسیب دیدگی ، سرعت و زمان را به آرامی افزایش دهید.

پیاده روی راهی فوق العاده برای شروع ورزش است. لزوماً ورزش به معنای فعالیت سنگین یا زمان حضور در ورزش نیست. در واقع پیاده روی یکی از بهترین راه ها برای تناسب اندام است. از همه بهتر ، به تجهیزات و تجربه ای احتیاج ندارد

و می توانید آن را در هر کجا انجام دهید.

با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده ورزش کنید. شما می توانید به حفظ انگیزه یکدیگر کمک کنید، نه تنها از فعالیت بدنی ، بلکه از ارتباط اجتماعی نیز بهره مند خواهید شد.

غذای سالم بخورید

با افزایش سن ، ممکن است رابطه شما با غذا همراه با بدن تغییر کند. کاهش متابولیسم ، تغییر در چشایی و بویایی و هضم کندتر غذا می تواند بر اشتهای شما ، غذاهایی که می توانید بخورید. و همچنین نحوه هضم غذا توسط بدن تأثیر بگذارد. اما اکنون بیش از هر زمان دیگری ، تغذیه سالم برای حفظ انرژی و سلامتی مهم است.   

اجتناب از غذاهای شیرین و کربوهیدرات های تصفیه شده و بارگیری آن در میوه ها ، سبزیجات و غلات کامل با فیبر بالا به شما کمک می کند تا انرژی بیشتری داشته باشید. در حالی که غذا خوردن با دیگران راهی عالی برای برقراری ارتباط با دوستان است.

به اندازه کافی بخواب 

بسیاری از بزرگسالان با افزایش سن از مشکلات خواب ، از جمله بی خوابی ، خواب آلودگی روزانه و بیدار شدن مکرر در طول شب شکایت دارند. اما پیر شدن به طور خودکار مشکلات خواب را به همراه ندارد. ایجاد عادت های خواب سالم با افزایش سن می تواند به شما کمک کند اطمینان حاصل کنید که هر شب خواب کافی و با کیفیت دارید.   

اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب شما ساکت ، تاریک و خنک است ، حداقل یک ساعت قبل از خواب از نور مصنوعی صفحه ها خودداری کنید و سطح فعالیت خود را در طول روز افزایش دهید. یک مراسم آرامش بخش قبل از خواب ، مانند حمام کردن یا پخش موسیقی می تواند به شما کمک کند تا خواب راحت و خوبی داشته باشید.   

 

روش پنجم: ذهن خود را پویا نگه دارید 

 دلایل زیادی برای فعال نگه داشتن مغز به اندازه بدن وجود دارد. ورزش ، فعال نگه داشتن مغز و حفظ خلاقیت در واقع می تواند به جلوگیری از افت شناختی و مشکلات حافظه کمک کند. هرچه فعالیت و اجتماعی بیشتری داشته باشید و هرچه بیشتر از مغز خود استفاده و تمرین کنید ، مزایای بیشتری خواهید داشت. این امر به ویژه اگر شغل شما دیگر شما را به چالش نکشد یا اینکه به طور کلی از کار خود بازنشسته شده باشید ، بسیار صدق می کند.

مغز خود را به چالش بکشید.     

برای برخی از افراد ، به چالش کشیدن مغز شما می تواند شامل بازی های جدید یا ورزش باشد. افراد دیگر ممکن است از پازل لذت ببرند یا دستورالعمل های جدید آشپزی را امتحان کنند. چیزی را پیدا کنید که از آن لذت می برید و با آزمایش تغییرات جدید یا افزایش میزان انجام یک فعالیت ، مغز خود را به چالش می کشید.   

اگر جدول کلمات متقاطع را دوست دارید ، به یک سری جدول کلمات متقاطع چالش برانگیز بروید یا در یک بازی با کلمات جدید تلاش کنید. اگر دوست دارید آشپزی کنید ، نوع کاملاً متفاوتی از غذا را امتحان کنید یا اگر گلف باز هستید ، اقدام کنید.

عادت های خود را متفاوت کنید.     

برای پویا نگه داشتن حافظه ، نیازی به کار با جدول کلمات متقاطع یا پازل پیچیده نیست. سعی کنید هر روز در کار جدیدی کار کنید ، خواه مسیر دیگری برای کار باشد یا فروشگاه مواد غذایی یا مسواک زدن با دست دیگر. متفاوت بودن عادت های شما می تواند به ایجاد مسیرهای جدید در مغز کمک کند.

سوژه ای کاملاً جدید را در نظر بگیرید. 

استفاده از یک موضوع جدید راهی عالی برای ادامه یادگیری است. آیا همیشه دوست داشتید زبان متفاوتی یاد بگیرید؟ مهارت های جدید کامپیوتر را یاد بگیرید؟ نواختن پیانو را یاد می گیرید؟ بسیاری از کلاسهای ارزان قیمت در مراکز اجتماعی یا آموزشگاه های محلی وجود دارد که به شما امکان می دهد موضوعات جدید را حل کنید.

برچسب ها: ورزش، سالمندان، افسردگی، شبکه های اجتماعی، سبک زندگی، بازنشستگی، زوال عقل، عصبانیت، پیری، مرگ زودرس تعداد بازديد: 80 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز