توصیههای خانگی
الف: داروها
داروهای زیادی وجود دارند که میتوانند بر توانایی شما در کنترل بر ادرارتان تاثیر بگذارند. این داروها، هم در میان داروهای بدون نسخه و هم داروهای نیازمند نسخه یافت میشوند. از شایع ترین داروهایی که میتوانند مشکل دفع ادرار ایجاد کنند میتوان به قرصهای خواب، مسکنهای ضد التهابی (نظیر بروفن)، آرام بخشها، قرصهای کنترل فشار خون، داروهای سرفه و سرماخوردگی و دیورتیکها (داروهایی که برای درمان پرفشاری خون یا نارسایی احتقانی قلب تجویز میشوند)، اشاره کرد.گاهی داروهایی که در درمان افسردگی، پارکینسون و دیگر بیماریهای روانی تجویز میشوند کارکرد مثانه را مختل میکنند.
اگر پزشکتان داروی جدیدی برای شما تجویز کرد یا دارویی را تغییر دوز داد و مشکلی در کنترل ادرار پدید آمد، بهتر است در اینباره با وی گفتگو کنید. اگر مشکل پس از مصرف داروی بدون نسخه به وجود آمده از دکتر داروساز برای تغییر آن مشورت بخواهید.
فعالیت
اگر به تازگی به دلیل نقل مکان به محل جدید، بیماری یا مصدومیت، تغییر یا محدودیت در توانایی جابهجایی و تحرک پیدا کردهاید، به یاد داشته باشید که این وضعیت ممکن است به از دست رفتن گذرای کنترل ادراری بیانجامد. اغلب با گذر زمان وضعیت به حال طبیعی برگشته و بیاختیاری از میان میرود.
یبوست
یبوست یا گیر کردن مدفوع در سالمندان به خصوص اگر مایعات کمتر از معمول بنوشند مشکلی آزاردهنده است. یبوست میتواند بر کارکرد مثانه اثر گذارد و باعث بیاختیاری ادرار شود. به خاطر داشته باشید که کاهش نوشیدن مایعات به این علت که ادرار کمتری تشکیل شود تنها مشکل را بدتر میکند. هنگامی که یبوست رفع شود مثانه دوباره به کارکرد طبیعی خود باز میگردد. توصیه میشود که رژیم پرفیبر مصرف کنید.
افسردگی یا اضطراب
اگر به تازگی افسردگی یا تنش زیادی را تجربه کردهاید، شاید به طور موقت با مشکل کنترل مثانه مواجه شوید.نقل مکان به خانهای جدید، از دست دادن یا جدایی از نزدیکان و دوستان همگی شرایطی هستند که میتوانند باعث آشفتگی کارکردهای پایدار و با ثبات زندگی رومزه شوند. با بهبود علایم افسردگی و اضطراب اغلب بهبود عملکرد مثانه نیز مشاهده میشود.
دیابت یا اختلال هورمونی
دیابت باعث افزایش قند خون و حجم ادرار میگردد. بعضی بیماریها میتوانند باعث افزایش سطح کلسیم گردند. گاهی اولین علامت این اختلالات میتواند به صورت تغییر کنترل ادراری رخ دهد. پزشک میتواند به شما کمک کند که بدانید به این بیماریها دچار شدهاید یا خیر. اگر شما به دیابت مبتلا هستید، با کنترل مناسب قند خون میتوانید میزان بیاختیاری را کاهش دهید.
برای خواندن بخش دوم - مشکلات دفع ادرار - اینجا کلیک کنید.