Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 18:02

5
اسفند
راه های درمان عرق کردن کف دست و پا

راه های درمان عرق کردن کف دست و پا

درمان های پیچیده و پرهزینه یا پرعارضه همچون تزریق بوتاکس یا عمل جراحی پیشنهاد می شود. درمان موثر تعریق زیاد خصوصا در نواحی کف دست وپا یا زیر بغل استفاده از دستگاه یونتوفورزیس می باشد.

دکتر آناهیتا والی؛ متخصص پوست و مو

تعریق زیاد کف دست وپا مشکلی است که ایجاد محدودیت های شغلی واجتماعی بسیاری برای مبتلایان میکند. درمان این مسئله با تجویز داروهای موضعی چون محلول کلراید آلومینیوم یا داروهای خوراکی چون آنتی کولینرژیک ها وبتابلوکرها یا بنزودیازپین ها شروع می شود اما متاسفانه بسیاری از بیماران به داروها پاسخ کافی نداده یا قادربه تحمل عوارض آن ها نیستند.

بنابراین درمان های پیچیده و پرهزینه یا پرعارضه همچون تزریق بوتاکس یا عمل جراحی پیشنهاد می شود. درمان موثر تعریق زیاد خصوصا در نواحی کف دست وپا یا زیر بغل استفاده از دستگاه یونتوفورزیس می باشد که تا 90 درصد اثربخشی دارد. این درمان نیازبه صرف هزینه های زیاد نداشته و عوارض جراحی را ندارد.

یونتوفورزیس درواقع نوعی روش تحویل دارو به پوست از راه شارژ الکتریکی اندک می باشد. دست های بیمار درون دو محفظه قرار می‌گیرد که یکی شارژ الکتریکی مثبت(جریان آندی) و دیگری شارژالکتریکی منفی (جریان کاتدی) دارد. یونتوفورزیس دردرمان تعریق با آب شیرانجام می شود اما اگرداروهای مهارکننده ی کولینرژیک مثل گلیکوپیرونیوم برومید به آن اضافه شود نتایج بهتری دارد. در موارد تعریق شدید و مقاوم به درمان یا وقتی آلومینیوم کلراید موضعی اثربخش نیست و ایجاد تحریک و اگزمای پوستی می‌کند بیمار از یونتوفورزیس نتیجه خواهد گرفت.

 

معمولا بیماران پس از سه هفته درمان که در هفته سه بار انجام می شود نتیجه میگیرند اگرچه مواردی هست که پس از یک جلسه تعریق کمتر شود و مواردی که تا 8 هفته نتیجه ظاهر نشده است. این درمان اگرچه اثربخشی تا 09 درصد دارد و عارضه آن تنها ایجاد احساس قلقلک یا احساس شوک ملایم می باشد اما تدریجی اثر می کند.

پس از خشک شدن دست ها جلسات با فواصل طولانی تر ابتدا هر هفته یکبار و سپس هر دو هفته یکبار ادامه می‌یابد و سپس بسته به شخص فواصل جلسات درمانی تعیین می شود. اگر بیمار شکیبا باشد و پشتکار داشته باشد تا جلسات درمانی را کامل کند می‌تواند احساس خوب داشتن دست های گرم وخشک را بعد از سالها داشتن دست های سرد ومرطوب تجربه کرده و حقیقتا احساس آزادی کند.

 

برچسب ها: ترشحات عرق، غدد عرق، تعریق زیاد کف دست و پا، دلايل تعريق زياد، علل تعريق، تعديل عرق تعداد بازديد: 1859 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز