Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 06:07

30
بهمن
تشخیص بیماری ها با دردهای گوش

تشخیص بیماری ها با دردهای گوش

احساس ناراحتی در گوش می تواند به دلیل عفونت گوش و یا مشکلاتی باشد که بیانگر بیماری جدی تری است. به طور کلی مشکلات گوش می تواند کیفیت زندگی بیمار را تحت الشعاع قرار بدهد.

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین

 

احساس ناراحتی در گوش می تواند به دلیل عفونت گوش و یا مشکلاتی باشد که بیانگر بیماری جدی تری است. به طور کلی مشکلات گوش می تواند کیفیت زندگی بیمار را تحت الشعاع قرار بدهد.

بسیاری از مشکلاتی که سلامتی افراد را به مخاطره می اندازند ممکن است با گوش ارتباط مستقیمی نداشته باشند اما سیستم شنوایی را هدف بگیرد.

بنابراین با بررسی مشکلات مرتبط با گوش می توان بسیاری از بیماری ها را تشخیص داد. در این مقاله برخی از مهم ترین و متداول ترین بیماری هایی که گوش را تحت تاثیر قرار می دهند، مطرح و شرح داده شده است.

1- عفونت سینوس ها و سرماخوردگی

تمام علائم عفونت سینوسی و سرماخوردگی یک شکل نیست. عموما سرماخوردگی، سیستم تنفسی، گلو، بینی و سینوس ها را هدف می گیرد.

معمولا ویروس هایی که متعلق به گروه راینوویروس هستند که باعث سرماخوردگی می شوند، اما برخی از ویروس های دیگر نیز می توانند این مشکل را به وجود آورند.

علائم سرماخوردگی عموما شامل سردرد، آبریزش و یا کیپ شدن بینی، عطسه، سرفه، تب بالا، قرمزی و خارش چشم ها، گلودرد و بدن درد می باشد.

اما اگر سرماخوردگی وارد مرحله شدیدتری بشود، ممکن است عفونت گوش نیز به موارد گفته شده اضافه گردد. علائم عمومی که به مشکلات گوش مرتبط است شامل عفونت، کیپ شدن و درد در این ناحیه می شود.

از طرفی دیگر، درصورتی که سینوس ها عفونت کرده باشند، فشار زیادی روی گوش ها آورده و باعث بروز درد می شوند.

علاوه بر این علائم، ممکن است سرماخوردگی و یا عفونت سینوس ها منجر به وزوز گوش شده و صدای آن به شکل ناراحت کننده ای در گوش بیمار بپیچد.

2- عفونت گلو

عفونت گلو در دراز مدت ممکن است به سختی درمان شود. برخی از باکتری ها و یا یک ویروس ممکن است مسبب این مشکل شود.

البته گلودرد ممکن است در اثر حساسیت، آلودگی و یا مشکلات درونی نیز به وجود آید. وقتی عفونت گوش به مرحله وخیم تری می رسد، گوش دچار درد و عفونت می شود.

3- نشانگان منییر

این بیماری عموما افراد بین 40 تا 60 سال را مبتلا می کند. با اینکه این مشکل یک بیماری مزمن است، اما تغییر الگوی زندگی می تواند علائم بیماری را کاهش داده و آن را تحت کنترل قرار دهد.

علائم ممکن است طی چند سال از بین بروند، اما به یکباره و ناگهانی دوباره ظاهر شوند.

نشانه های بیماری منییر شامل سرگیجه، از دست دادن شنوایی، وزوز گوش، عدم تعادل، تهوع، سردرد، احساس صدای زیاد در گوش و درد در این ناحیه می باشند.

اگر به این بیماری مبتلا شده اید، تجویز دارو می تواند به شما کمک کند و در ضمن مصرف نمک را به حداقل برسانید.

4- بیماری کرون

بیماری کرون عموما با علائم تحریک و تورم در ناحیه دستگاه گوارش از دهان تا مقعد همراه است. نشانه های این بیماری به طور کلی شامل اسهال، خونریزی از مقعد، کاهش وزن نامنظم، گرفتگی های شکمی، تب، خستگی و انرژی کم و همچنین کاهش اشتها می باشد.

دلیل اصلی بروز این بیماری هنوز مشخص نیست اما بسیاری موارد از قبیل وراثت، بیش فعالی سیستم ایمنی بدن و همچنین مشکلات محیطی مثل باکتری، ویروس ها و مشکلات عصبی نیز ممکن است مسبب این بیماری شوند.

برخی از افراد مبتلا ممکن است به ناشنوایی شدید مبتلا شوند.

5- اوریون

اوریون یک بیماری مسری ویروسی است که توسط ویروس اوریون بروز می کند. این بیماری روی غده پاروتید تاثیر می گذارد.

این غده جزء غدد بزاقی اولیه بوده و در مقابل گوش و زیر آن قرار دارد. علائم رایج این بیماری شامل تورم این غدد، تب سردرد، خستگی، کاهش اشتها و همچنین دردهای ماهیچه ای است.

علاوه بر این، بیمار مبتلا به اوریون ممکن است دچار کاهش شنوایی نیز بشود.

البته در برخی موارد ممکن است کاهش شنوایی به طور همیشگی شده و بیمار حتی پس از درمان، قدرت شنوایی گذشته خود را نداشته باشد.

6- سرخک

سرخک یک بیماری ویروسی جدی می باشد. این ویروس سیستم تنفسی افراد را هدف گرفته و عموما از راه تنفس و هوا سرایت می کند.

نشانه های این بیماری شامل تب بالا، آبریزش، سرفه، قرمزی چشم و بروز لکه های سفید روی گونه هاست. از جمله علائم دیگر می توان به دردهای ماهیچه ای، گلودرد، خارش پوستی در سر و نقاط دیگر بدن اشاره کرد.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که بین سرخک و اتواسکلروز، ارتباط مستقیمی وجود دارد.

این بیماری دراصل یک بیماری مرتبط با استخوان بوده که در بافت های جدید استخوان به درستی شکل نمی گیرند، در نتیجه استخوان های گوش داخلی گیر کرده و به خوبی ارتعاش نمی کند.

بدین ترتیب ظرفیت شنوایی فرد بیمار کاهش می یابد.

7- مننژیت

مننژیت بیماری تورم غشای مغز و نخاع می باشد. این تورم عموما به دلیل عفونت های باکتریایی و یا ویروسی ایجاد می شود.

نشانه های این بیماری شامل تب زیاد ناگهانی، سردرد غیر معمول با حالت تهوع، عدم توانایی در تمرکز، تشنج، کاهش و یا عدم اشتها، به سختی از خواب بیدار شدن و یا خواب آلودگی، حساسیت به نور و بثورات پوستی می باشد.

علاوه بر این، کاهش سطح شنوایی نیز ممکن است در اثر این بیماری رخ بدهد که معمولا در کودکان شایع است.

علت ابتلا به مننژیت را باید به خوبی تشخیص داد تا بتوان آن را درمان کرد. در غیر اینصورت می تواند مرگبار باشد. به محض شروع علایم مننژیت باید به پزشک مراجعه کرد. 

8- مشکلات عروقی و نارسایی های قلبی

اگر به طور منظم صدای چکش و یا شلیک گلوله در گوش خود می شنوید که کاملا با وزوز طبیعی گوش فرق دارد، ممکن است مسبب آن مشکلات عروقی و نارسایی قلبی باشد.

در حقیقت وزوز تپشی، ناشی از چندبرابر شدن صدای جریان خون درون رگ هاست. علایم اولیه این بیماری، شنیدن صدایی مانند تپش قلب درون گوش است.

ممکن است احساس سرگیجه داشته باشید و قلب تان به سرعت بتپد. حال اگر این علائم با درد در ناحیه قفسه سینه همراه باشد، بیمار بلافاصله باید به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کند.

این علائم معمولا به علت مشکلات مرتبط با سیستم گردش خون مثل فشار خون بالا، انسداد شریان ها توسط کلسترول، چربی و یا سایر ضایعات، تومور سر و گردن و همچنین مویرگ های غیرطبیعی بروز می کند.

9- عدم توازن هورمون ها

برهم خوردن توازن هورمون ها نیز ممکن است باعث بروز مشکلات مرتبط با گوش شود. تیروئید و درست کار نکردن این غده نیز ممکن است منجر به ایجاد وزوز گوش شود.

علاوه بر این، علائمی مثل افسردگی، سطح انرژی پایین و کاهش وزن نیز می تواند به دلیل مشکلات غده تیروئید در فرد بیمار ایجاد شود.

از طرفی دیگر، تغییران هورمونی در زنان نیز می تواند باعث ایجاد علائمی مثل سرگیجه، کاهش سطح شنوایی، وزوز گوش و یا فشار در ناحیه گوش شود.

10- تومورهای مغزی

سرطان های مغز و انواع تومورهای مغزی می توانند باعث بروز مشکلاتی مثل کاهش شنوایی مرتبط با تومورهای مغزی، سردرد، تشنج، از دست دادن کنترل حرکت، از دست دادن بینایی، خستگی، افسردگی و تغییرات خلق و خو شود.

منبع:

https://www.top10homeremedies.com

 

برچسب ها: گوش و حلق و بینی، درد گوش، عفونت گوش، گوش درد، عفونت سینوس، علل درد گوش، عفونت گلو، منییر، اوریون، مشکلات گوش تعداد بازديد: 1003 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز