Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 13:49

24
بهمن
کتاب خوانی در بین زنان

کتاب خوانی در بین زنان

زنان شاغل بیش از زنان خانه‌دار مطالعه می‌ کنند که شاید یکی از دلایل این امر احساس ضرورت بیشتر زنان شاغل به ارتقای اطلاعات خود و هم‌چنین پیشبرد اهداف شغلی باشد.

مطالعه و افزایش قدرت کلام

 

دکتر وحید نوروززاده؛ روان‌شناس و مشاور

امروزه پیشرفت علوم و تکنولوژی بهرهمندی از فضای مجازی، زمینه را برای مطالعه و کتاب‌خوانی کم کرده و در این میان زنان به‌دلایل خاص، بیشتر از مردان تحت تاثیر این امر واقع شده‌اند که از جمله آن‌ها خانه‌داری و حضور در فضای خانه و به نوعی پر کردن اوقات فراغت از طریق فضای مجازی است.

زنان خانه‌دار بیشتر از زنان شاغل فرصت استفاده از فضای مجازی را دارند و این امر باعث کاهش وقت مطالعه و کتاب‌خوانی آن‌ها شده است.

زمانی می‌توان فرهنگ مطالعه را در بین خانم‌ها ترویج داد که سطح آگاهی و دانش آن‌ها را بالا ببریم.

نتایج تحقیقات نشان می‌‌دهند که زنان شاغل بیش از زنان خانه‌دار مطالعه می‌ کنند که شاید یکی از دلایل این امر احساس ضرورت بیشتر زنان شاغل به ارتقای اطلاعات خود و هم‌چنین پیشبرد اهداف شغلی باشد.

نهایتا ضرورت توجه زنان خانه‌دار به برنامه‌ریزی در جهت اختصاص وقت به مطالعه و کتاب‌خوانی امری است اجتناب‌ناپذیر؛ چرا که با افزایش اطلاعات خود، هم از بُعد ارتباط اجتماعی و بین‌فردی و هم از بُعد شیوه‌های نوین فرزندپروری و ... می‌تواند مفید باشد. البته ناگفته نماند که لازمه انجام این امر، برنامه زمانی مشخص برای مطالعه است.

ضرورت فرهنگ‌سازی در خصوص توجه به افزایش مطالعه و کسب آگاهی بیشتر از طریق خواندن کتاب، مقالات و مجلات امری است انکارنشدنی.

با توجه به تعریف ساده از سرانه مطالعه، یعنی مدت زمان مطالعه یک شخص در یک شبانه‌روز، می‌توان به اهمیت موضوع در امور روزمره پی برد.

از جمله فواید مطالعه کتاب، افزایش توانایی کلامی است. بدین معنی که دامنه لغات بالاتری نسبت به سایر افراد کسب می‌کنند و با ذخیره دایره واژگان بیشتر، بهتر می‌توان احساسات خود را بیان کرد و در انتقال احساسات و افکار به طرف مقابل قوی‌تر بود.

هم‌چنین مطالعه تمرکز افراد را ارتقا می‌بخشد ‌طوری‌که با متمرکز شدن روی موضوعات و سطور کتاب، می‌توان حواس‌جمع بود.

در کل، افراد کتاب‌خوان نسبت به جهان اطرافشان فعال‌تر و پویاترند و این امر به بهبود وضعیت اجتماعی افراد نیز کمک می‌کند.

کتاب‌خوانی می‌تواند زاویه دید افراد را نسبت به جهان پیرامونشان گسترش دهد و به قول معروف: مرز آدم‌ها قدرت تخیل‌شان است.

از جمله کم‌هزینه‌ترین کارهایی که می‌تواند برای افزایش دانش انسان کمک‌حال باشد، کتاب‌خوانی است. مطالعات نشان می‌دهند، که افراد کتاب‌خوان نسبت به آن‌هایی که وقت خود را صرف چیزهای دیگر می‌کنند دانش بیشتری نسبت به مکان‌ها، چیزها و حتی آدم‌های اطرافشان دارند، به‌همین خاطر است که افراد کتاب‌خوان بیشتر تمایل به شرکت در بحث‌های مختلف و اظهار نظر کردن در خصوص موضوعات مورد بحث در جمع دارند.

هم‌چنین مطالعه می‌تواند در کاهش استرس افراد نیز موثر واقع شود به‌طوری‌که از طریق مطالعه و کتاب‌خوانی می‌توان استرس را کاهش داد تا ضربان قلب و تنش فیزیکی کاهش یافته و احساس آرامش در انسان احساس شود و در نهایت علاوه از اینکه مطالعه یکی از راه‌های سرگرم کردن مثبت خودمان است راهی برای کشف خودمان نیز محسوب می‌شود.

مطالعه راهی برای افزایش قوه تخیل، تمرکز و آرام کردن خودمان، با کسب اطلاعات بیشتر، فرصتی برای خودشناسی است.

امیدوارم با مد نظر قرار دادن مزایای مطالعه و کتاب‌خوانی در مقابل مضرات فضای مجازی، خانم‌های محترم با توجه بیشتری به ضرورت این امر، زمان بیشتری را برای مطالعه اختصاص داده و در مدیریت زمان شبانه‌روزی‌شان، مطالعه را نیز در اولویت قرار دهند.

 

برچسب ها: کتاب و کتاب خوانی، کتاب و کتابخوانی، کتاب خواندن زنان، کتاب خوانی زنان، کتابخوانی زنان، کتاب خوانی در بین زنان، مطالعه زنان، مطالعه زنان شاغل تعداد بازديد: 1385 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز