Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:45

9
مرداد
کتاب بخوانیم : کتاب «درباره خوب بودن»

کتاب بخوانیم : کتاب «درباره خوب بودن»

کتاب درباره خوب بودن اثری از آلن دوباتن، نویسنده و فیلسوف سوئیسی است که دوره دکترای فلسفه در دانشگاه هاروارد را رها کرد تا کتاب‌های فلسفی قابل فهمی به زبان ساده بنویسد.

تحریریه زندگی آنلاین : کتاب درباره خوب بودن اثری از آلن دوباتن، نویسنده و فیلسوف سوئیسی است که دوره دکترای فلسفه در دانشگاه هاروارد را رها کرد تا کتاب‌های فلسفی قابل فهمی به زبان ساده بنویسد. در این کتاب دوباتن به سراغ موضوعی رفته است که احتمالاً در طول روز حتی به آن فکر هم نمی‌کنیم و یا وقتی برای فکر کردن به آن نداریم. موضوع پیش پا افتاده‌ای که اگر به اندازه کافی به آن توجه کنیم احتمالاً کیفیت زندگی‌مان بالاتر خواهد رفت: خوب بودن.

آلن دوباتن را می‌توان نویسنده موفقی دانست که کتاب‌هایش طرفداران زیادی دارد و در ایران نیز بسیار معروف است و شمار زیادی از کتاب‌های او ترجمه و حتی به چاپ‌های بالا رسیده است. کتاب حاضر نیز از سری کتاب‌های مدرسه زندگی – The School of Life – است که خود دوباتن از جمله اعضای هیئت مؤسس آن است.

 بیشتربخوانید:

کتاب بخوانیم : بدن هرگز دروغ نمی‌گوید

 

 

کتاب «درباره خوب بودن» چه می‌گوید؟

طبیعتاً همه ما دوست داریم آدم خوبی باشیم. در آموزه‌های دینی و یا حتی خانوادگی ما تاکید بر خوب بودن همیشه وجود داشته است. اما همیشه خوب بودن ممکن است باعث شود دیگران فکر کنند ما آدم ساده‌ای هستیم. یا شاید جرات درخواست حق خود را نداریم و یا هر چیز اشتباه دیگری که در برابر یک رفتار خوب قرار می‌گیرد. در دنیای امروز بی‌جهت خوب بودن ممکن است همیشه باعث علامت سؤال شود. آلن دوباتن نیز در ابتدای کتاب خوب چنین توضیح می‌دهد:

اینکه بکوشیم تا آدم خوب‌تری باشیم، آرزوی بی‌وجه و نومیدکننده‌ای به نظر می‌رسد. ما در تئوری، به خوب علاقه داریم. اما در عمل، این مفهوم به‌شکل خجالت‌آوری بی‌خاصیت، سربه‌زیر، خسته‌کننده و حتی بی‌بخار است. این روزها آدم خوبی بودن مثل این است که تنها وقتی‌که همه گزینه‌های دشوارتر و سودمندتری از بین رفتند، بکوشیم که آن‌گونه باشیم.

اما این ذهنیت و این محافظه‌کاری در برابر یک فرد خوب و یا یک رفتار خوب از کجا نشأت گرفته است؟ ممکن است بدگمانی ما ناشی از شخصیت خودمان باشد اما بدون تردید جریان‌های تاریخی نیز دراین‌باره تأثیر دارند. از دیدگاه آلن دوباتن که طبیعتاً جوامع غربی را مورد مطالعه قرار داده است حداقل چهار جریان فرهنگی باعث پدید آمدن این بدگمانی شده است:

میراث مسیحیت: خوب اما ضعیف

میراث رومانتیسیسم: خوب اما ملال‌آور

میراث سرمایه‌داری: خوب اما ورشکسته

میراث تن کام‌خواهی: خوب اما بی‌بخار

بیشتربخوانید:

کتاب بخوانیم: چگونه با مشکلات رفتاری کودکم برخورد کنم؟!

 

 

به‌عنوان مثال نویسنده در میراث سرمایه‌داری بررسی می‌کند که این فرهنگ خوی رقابتی بودن را در ما زنده می‌کند. جهانی که سرمایه‌داری بر آن حاکم است باید با قاطعیت عمل کند، مدام با سرعت پیش برود تا سهم بیشتری از بازار را در اختیار بگیرد و از خود نرمی نشان ندهد. در این جهان یک فرد خوب که مثلاً بخواهد دستمزدها را بالا نگه دارد احتمالاً به سرعت حذف خواهد شد.

بنابراین با توجه به این چهار میراث ما خودبه‌خود از «خوب بودن» فاصله می‌گیریم. خوشبختانه آلن دوباتن با این کتاب می‌خواهد به ما نشان دهد که هنوز می‌شود خوب بود. در واقع نویسنده امیدوار است و می‌خواهد به خواننده در جهت بهتر شدن کمک کند.

 

مشخصات کتاب

کتاب درباره خوب بودن

نویسنده: آلن دوباتن

ترجمه: عطا حشمتی

انتشارات: کتابسرای نیک

تعداد صفحات: ۱۰۸

قیمت: ۳۰۵۰۰ تومان

 

 بیشتربخوانید:

کتاب بخوانیم: عاقلانه انتخاب کنید و عاشقانه ازدواج کنید!

کتاب بخوانیم: چگونه با مشکلات رفتاری کودکم برخورد کنم؟!

 

 

برچسب ها: مطالعه، معرفی کتاب، کتاب، نویسنده، کتاب درباره خوب بودن، کتاب خوب تعداد بازديد: 238 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز