به قلم : مهدی مجیدی - نایب رییس کانون بازنشستگان تهران
تحریریه زندگی آنلاین : نایب رییس کانون بازنشستگان تهران با اشاره به اینکه دستگاههای مختلف از جمله رسانه ها و صداوسیما به مردم توصیه می کنند که برای مقابله با شیوع کرونا بیشتر در خانه بمانند گفت: به صورت گسترده نهضت در خانه بمانیم را ترویج می کنند، اما چقدر می توان در خانه ماند، بهتر است همانطور که مردم را تشویق می کنند در خانه بمانند، امتیازها، برنامه های سرگرم کننده و شرایط خاصی هم برای آنان در نظر بگیرند تا بتوانند چهاردیواری خانه را تحمل کنند.
بیشتربخوانید:
علایم چهره جدید ویروس کرونا را بشناسید
انتقاد از برنامه های سیما در دوران کرونا
مهدی مجیدی با تاکید بر اینکه هر سنی مقتضیات خاص خودش را دارد و نمی توان برای همه مردم یک نسخه پیچید گفت: اکنون به دلیل شیوع کرونا تبلیغ در خانه بمانیم قوت گرفته و این در حالی است که هیچ برنامه ای برای اقشار گوناگون تعریف نشده و تبعات در خانه ماندن را در نظر نمی گیرند. وی با طرح این پرسش که یک بازنشسته چقدر می تواند در خانه بماند گفت: بازنشسته چقدر می تواند تلویزیون تماشا کند یا چقدر می تواند کتاب بخواند، البته اگر اهل مطالعه باشد با انتقاد از برنامه هایی که صدا وسیما تهیه می کند گفت: این برنامه ها به هیچ عنوان جذابیت ندارد، به ویژه آنکه صداوسیما دوره گذاشته تا سریالهای تکراری را برای بار چندم پخش کند که این رویکرد نه تنها جذابیتی ندارد، بلکه دافعه دارد و باعث می شود مردم نسبت به برنامه های صداوسیما بی علاقه شوند.
مشکلات معیشتی بازنشستگان در دوران کرونا
وی از دولت خواست برای بازنشستگانی که کسری می آورند و توان اقتصادی لازم را هم ندارند چاره ای بیاندیشد و گفت: اگر قرار است بازنشسته را وادار کنید در خانه بماند، باید برای درآمد آنها در قالب کمک معیشتی چاره اندیشی کنید.مجیدی با اشاره وام کرونایی که پرداخت شده گفت: امروز بابت اقساط وام کرونا، بخشی از یارانه بازنشستگان را نیز کم می کنند، بنابر این با شدت بیشتری در کمبود و مشکلات هستند. به همین دلیل کمکها باید بدون برگشت باشد تا جذابیت داشته باشد.وی خطاب به مسوولان گفت: براستی چه جذابیتی برای بازنشستگان ایجاد کرده اید که دستور می دهید در خانه بمانند؟ امروزه یک روزنامه حداقل 2 هزار تومان است و کتاب کمتر از 50 هزار تومان نیست. بنابر این چگونه می خواهیم به بازنشسته ای که برای نان سفره اش مشکل دارد، فرمان بدهیم که کتاب بخرد و مطالعه کند تا در خانه ماندن را تحمل کند؟نایب رییس کانون بازنشستگان تهران با یادآوری اینکه در گذشته بازنشستگان به پارکها میرفتند و دورهمی داشتند گفت: امروز این دورهمی هم نیست زیرا به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، مردم از جمله بازنشستگان از هم گریزان هستند. بنابر این باید برای این مساله چاره اندیشی شود. مسوولان باید برای خلا دورهمی ها و در پارک جمع شدنهای بازنشستگان چاره اندیشی کنند.وی با ابراز خرسندی از اینکه متناسب سازی به هر حال انجام شد و حقوق ها نیز بالا رفت که جای تشکر دارد گفت: یادمان باشد که سبد هزینه متناسب با قیمتهای سال 98 برای سال 99 به میزان 4 میلیون و 900 هزار تومان تعیین شد، اما سبد هزینه ای که قرار است برای سال 1400 تعیین شود، قیمت کالاها و اجناس آن، متناسب با آنچیزی است که در سال 99 اتفاق افتاده که هزینه ها بسیار وحشتناک رشد داشته است. گوشتی که در سال 98 کیلویی 60 هزار تومان بوده، امسال به 150 هزار تومان هم رسید، یعنی حدود سه برابر شده است، بنابر این هزینه سبد خانوار بسیار بالا خواهد بود.مجیدی گفت: دولتمردان به ویژه مسوولان اقتصادی باید وضعیت بازار را به نوعی کنترل کنند که این گرانی ها باعث بدتر شدن وضعیت بازنشستگان نشود، به خصوص اینکه به سوی ماههای پایانی سال می رویم و کسبه با اختیار و اراده خودشان، قیمت ها را بالا می برند و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
بیشتربخوانید:
پاسخ به پرسش های متداول کرونایی
مشکلات روحی و روانی در خانه ماندن برای بازنشسته ها
مجیدی با تاکید بر اینکه در خانه ماندن بدون برنامه برای مردم مشکل ایجاد می کند گفت: در خانه ماندن مشکلات روحی روانی ایجاد می کند و بدتر اینکه اعضای خانواده به جان هم می افتند، زیرا تحمل یک جا ماندن و هیچ کاری نکردن بسیار سخت است و همین بی برنامگی چالش درست می کند. مسوولان باید باور کنند که یک بازنشسته وقتی در خانه می ماند، نه تنها اعصاب خودش بلکه اعصاب اعضای خانواده اش را نیز به هم می ریزد.وی خطاب به مسوولان گفت: همانطور که مردم را تشویق به خانه ماندن می کنید، همانطور هم باید برنامهریزی هایی داشته باشید که آستانه تحمل مردم را بالا ببرید.نایب رییس کانون بازنشستگان تهران با تاکید بر اینکه درخانه ماندن یک بعد تاثیرات روحی روانی دارد و بعد دیگر ماجرا مسایل اقتصادی است گفت: اکنون 60 درصد بازنشستگان حداقل بگیر یا زیر حداقل بیگیر هستند. با این وضعیت، گرانی و مشکلات اقتصادی به بازنشستگان اجازه نمی دهد در خانه بمانند و دست روی دست بگذارند. بنابر این ناچار هستند برای تامین هزینه های خانواده به مشاغل دوم و سوم دست بزنند. بسیاری از بازنشستگان مسافرکشی می کنند یا در بنگاههای معاملات املاک یا اتوموبیل یا شرکتها به کارهای خدماتی مشغول هستند و حتی بسیاری از آنها دستفروشی می کنند.
عدم پاسخگویی مسئولان به افزایش قیمتها
وی از پاسخگو نبودن مسوولان در قبال گرانی ها انتقاد کرد و گفت: هر گاه که اعتراضی به گرانی ها صورت می گیرد، مسوولان توپ را در زمین دیگری انداختهاند به نوعی که امروزه معلوم نیست ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت از مصرف کننده، سازمان تعزیرات، معاونت بازرسی وزارت صمت یا دستگاههای دیگر چه نقشی در کنترل گرانی و تورم دارند.
نایب رییس کانون بازنشستگان تهران با ابراز تاسف از اینکه هیچکدام از دستگاههای مسوول نمی پذیرند که گرانی در نتیجه سهل انگاری آنها بدین اندازه رشد داشته است گفت: در اصل همه این دستگاهها هر کدام به سهم خود در گرانی و تورم نفش دارند که البته برخی در نظارت کوتاهی کرده اند و برخی دیگر در تامین کالاها بی توجه بوده اند.
وی با ابراز تاسف از اینکه اصل مساله گرانی است که همچنان ادامه می یابد گفت: بازنشسته و حقوق بگیر همواره عقب تر از نرخ تورم روز هستند و در اصل با حقوق ناچیزی که می گیرند، متناسب با هزینه های سال قبل باید زندگی کنند.