تحریریه زندگی آنلاین : در تمامی سالهای قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توان و همت بسیاری از مردان و زنان ایران اسلامی صرف دفاع از اسلام، مبارزه، مقابله با اقدامات توطئه گران و خنثی سازی تهدیدات دشمنان داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران گردیده است.
شرح یا اشاره به خاطرات مربوط به شکل گیری، نگارش و انتشار کتاب «روزی که در اتاق عمل گریستم» نیازمند روایت مفصل و بلندی از صبوری و پشتکار یک پزشک پرشور و احساس است که طی یک دوره زمانی نزدیک به یک دهه با عزمی راسخ و اراده ی استوار کوشیده تا پیام رسان از جان گذشتگی و شهامت دوستان و همکارانش در جامعه پزشکی و درمان طی سالهای جنگ تحمیلی بوده و برای تحقق این مهم از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است.
بیشتربخوانید:
کــــــتاب بخوانیم : درباره خوب بودن
پیشنویس خاطرات آقای دکتر ایرج محجوب بهروز به صورت خودنوشت در سال 1394 توسط ایشان ارائه و مورد کارشناسی قرار گرفت. برای تکمیل و تقویت خاطرات و افزودن خاطراتی از سال های قبل از وقوع جنگ تحمیلی به مدت هشت ساعت مصاحبه شفاهی با ایشان صورت گرفت و متن پیاده سازی شده مصاحبه ها جهت الحاق، بازنویسی و پیوند به متن اصلی خاطرات در اختیار ایشان قرار گرفت.
طی سال های 1395 و 1396 حاصل تلاش قلمی صاحب خاطره چندین نوبت مورد کارشناسی و بررسی قرار گرفت و ایشان علیرغم اشتغالات پزشکی و دوری از فضای نویسندگی با پشتکار و همت مثال زدنی کار بازنویسی و تقویت و اصلاح خاطرات را شخصاً به انجام رساندند. در مسیر ویرایش و پیرایش نهایی این اثر و تکمیل و شرح برخی پانوشت های کتاب نیز کارشناسان همکار دفتر خانم ها زهرا قاسمی، فاطمه اسلامی و فاطمه دفتری متقبل زحمات زیادی شدند.
هم اینک کتاب «روزی که در اتاق عمل گریستم» روایتگر حضور مصمم متعهدانه و خالصانه یک پزشک در عرصه زندگی، خدمات اجتماعی و بالاخره دفاع مقدس است که با بیانی واقع گرا، صادقانه و کاملاً مستند به بازگویی خاطرات دوران کودکی، نوجوانی، تحصیل و حضور در مراکز درمانی مختلف شرکت ملی نفت ایران در خوزستان و بالاخص بیمارستان های منطقه آبادان و سایر مناطق جنگی برای حفاظت از جان رزمندگان مجروح و ساکنین مناطق درگیر با جنگ تحمیلی پرداخته است.
خاطرات مربوط به ماههای محاصره آبادان و حضور صاحب خاطره در بیمارستان های مناطق عملیاتی در بردارنده اطلاعات و جزئیات کمتر روایت شده ایست که بر ارزش های تاریخی و اجتماعی اثر افزوده و برخی از آن ها می توانند محمل فعالیت های تحقیقی و مستندسازی مستقل گردند. امید که به عنوان نمونه ای متفاوت از خاطرات خودنوشت در موضوع پزشکی، که همراه با جزئیات و با وسواس و سلیقه فردی صاحب خاطره نگارش یافته است مورد مطالعه و استفاده علاقهمندان به خاطرات دفاع مقدس و جامعه پزشکی کشور قرار گیرد.
دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی حوزه هنری
بیشتربخوانید:
کـــــتاب بخوانیم : تاریکیِ معلقِ روز
کــــــتاب بخوانیم : شکوه مادری