تحریریه زندگی آنلاین - گروه آشپزی : مربای زردآلو خانگی را میتوان مثل مرباهای خوشمزه مجلسی که در برخی از میهمانی ها سرو می شود، تهیه کرد بشرط آنکه آموزش پخت مربا را درست و مرحله به مرحله طبق آنچه درادامه گفتهایم، پیش ببرید. از مهمترین خواص زردآلو میتوان به این موارد اشاره کرد که منبع عالی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به سلامتی چشم ها، پوست، مو، دهان و … کمک می کند. زرد آلو یکی از میوه های پر کاربردی است که می توان به شیوه های مختلفی از آن استفاده کرد. به عنوان مثال کمپوت زرد آلو، لواشک، زرد آلو خشک و همچنین مربای زرد آلو که ما در ادامه طرز تهیه این مربا را برای شما آماده کرده ایم.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مربای پوست لیمو ترش
مواد لازم
زرد آلو.......... ۱ کیلو
شکر.......... ۹۰۰ گرم
جوهر لیمو.......... ۱ قاشق چای خوری
گلاب.......... ۱/۴ لیوان
زعفران دم کرده............. ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
یک کیلو زرد آلو را شسته و از وسط ببرید و هسته های آن را خارج کنید.
داخل یک قابلمه مناسب یک لایه زرد آلو بچینید.
ک لایه شکر نیز روی زرد آلو ها بریزید.
دوبار یک لایه زرد آلو روی شکر ها ریخته سپس روی آن شکر بریزید این کار را تا اتمام زرد آلو ها انجام دهید.
درب قابلمه زرد آلو ها را بگذارید و اجازه دهید تا حدود ۱۲ الی ۲۴ ساعت در یخچال باقی بماند و زرد آلوها آب بیاندازد.
قابلمه حاوی زرد آلو شکر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
زمانی که زرد آلوها به جوش آمدند کفی روی آن ایجاد میشود که باید با کمک یک قاشق این کف را برداشته و در یک ظرف جداگانه نگه دارید.
گلاب را به مربا زرد آلو اضافه کنید و هم بزنید.
زعفران را نیز به مربا افزوده و هم بزنید تا هم مربا خوش رنگ تر و هم خوش عطر تر بشود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مربا کنجد مقوی و خوشمزه
پس از اینکه مربا کمی جوش خورد برای داشتن ظاهری بهتر، زرد آلوهای نرم شده را از مربا خارج کنید.
اجازه دهید تا شربت قوام خود را پیدا کند و حالا کفی که ابتدا جدا کرده اید و حاوی مقداری شربت است، را به شربت درون قابلمه اضافه کنید.
پس از اینکه شربت قوام پیدا کرد زردآلو ها را به شربت اضافه کنید.
در آخر جوهر لیمو را به مربا اضفه کنید.
بگذارید تا مربا در قابلمه خنک شود سپس داخل ظرفی که می خواهید مربا را در آن نگهداری کنید بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه مربا زرد آلو له شده و درسته
این مربا به دو روش تهیه می شود روش دوم به این صورت است که شکر را با مقدار آب حل می کنند سپس زرد آلو های هسته گرفته شده را به آن اضافه می کنند و با مقداری زعفران آن را می بپزند.
برای تهیه مربای زردآلوی له شده، میتوانید مرحله ای که زردآلوها را جدا میکنیم، را از دستور تهیه خود حذف کرده و اجازه دهید زردآلوها خوب نرم شود.
به جای جوهرلیمو می توانید از آبلیمو نیز استفاده کنید. ولی جوهر لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: