مواد لازم برای پودینگ لیمو:
آب لیموترش تازه.............. 150میلی لیتر
شکر................... 125 گرم
ورق ژلاتین..................چهار و نیم عدد
ماست تازه..................150 میلیلیتر(پرچرب)
خامهی فرم گرفته....................300 گرم
رنگ خوراکی زرد...........................یک تا 2 قطره
اسانس لیمو.....................یک تا 2 قطره
برای لایهی پرتقالی:
آب پرتقال...................سهچهارم پیمانه
شکر..................3 قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین.....................یک و نیم قاشق چایخوری
رنگ نارنجی خوراکی........................یک قطره
اسانس پرتقالیک تا...................... 2 قطره
بیشتر بخوانید:
دونات کدو حلوایی با آیسینگ شکر قهوهای
روشتهیه
مرحلهی اول- طرز تهیه پودینگ پرتقال:
برای تهیهی لایهی پرتقالی، شکر و پودر ژلاتین را در کاسهای مخلوط کرده و آب پرتقال را روی آن بریزید. این مایه را در مایکروویو یا روی بخار آب قرار دهید تا پودر ژلاتین حل شود. در آخر رنگ خوراکی و اسانس را افزوده و مایهی ژله را کف قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا کاملاً بسته شود. در مرحلهی بعد پودینگ لیمو را تهیه کرده و روی این لایه بریزید.
بیشتربخوانید:
پودینگ موزی با بیسکوئیت + طرز تهیه
مرحلهی دوم- طرز تهیه پودینگ لیمو:
ورقهای ژلاتین را در یک کاسهی آب سرد قرار دهید تا نرم شوند. آب لیموترش و شکر را در شیرجوش کوچکی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شده ولی نجوشد و شکر در آن حل شود. سپس ورقهای ژلاتین را از آب بیرون آورده و با دست خوب فشار دهید تا آب آن گرفته شود و به مخلوط آبلیمو و شکر بیفزایید. مخلوط را با همزن یا قاشق هم بزنید تا ژلاتین حل شود. این مایه را کنار بگذارید تا سرد شود و سپس ماست را بیفزایید. این مایه را در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد ولی سفت نشود. 100 گرم از خامه را برای تزیین کنار گذاشته و بقیهی خامه را همراه رنگ و اسانس داخل دسر بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. دسر را داخل قالب بریزید و به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد. سپس قالب را یک لحظه در آب ولرم فرو کرده و دسر را برگردانید. برای تزیین، خامه را در قیف بریزید و به سلیقهی خود کرم را تزیین کنید و از برشهای پرتقال و لیمو برای تزیین استفاده کنید. این دسر نمونه ای از روش کار با ورق ژلاتین در دسرهایی است که از آب میوه طبیعی و یا آب میوه همراه مواد دیگر استفاده شده است. برای تزیین دور پودینگ، 100 گرم شکلات سفید را ذوب کنید و روی ورقهای شکلاتی طرحدار بریزید و اجازه دهید کمی خودش را بگیرد. سپس قالب زده و شکلات را مدتی در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود. سپس شکلها را از شکلات جدا کرده و دور دسر بچسبانید. چون دسر بعد از برگرداندن از قالب هنوز مرطوب است شکلاتها به راحتی به آن میچسبد.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه دسر پانانات با پاناکوتا
نکته:
این دسر بسیار لذیذ است و در تابستان و زمستان مورد مصرف دارد. به جای لایهی پرتقالی میتوانید از آب انواع میوههای فصل و توتفرنگی، آلبالو، انگور و ... استفاده کنید.