مواد لازم
شکر...........۴ لیوان فرانسوی دستهدار
کیوی.............کمی بیشتر از ۱/۵ کیلوگرم
آب لیمو ترش تازه............۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مربا کنجد مقوی و خوشمزه
طرز تهیه
طرز تهیه مربای کیوی به این صورت است که ابتدا پوست کیویها را جدا میکنید. سپس کیوی را به اندازه دلخواه بر میدهید و یا آن را کاملاً له میکنید تا یکدست شود. در این مقاله ما قصد داریم مربای له شده کیوی درست کنیم، اما شما میتوانید این مربا را به هر شکلی که دوست دارید، تهیه نمایید. بعد از له کردن کیویها آن را داخل یک قابلمه استیل بریزید. سپس شکر و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
در این مرحله از طرز تهیه مربای کیوی باید گاز را با حرارت متوسط روشن کنید تا کیوی به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید کیویها برای ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت به آهستگی بجوشند. در این مدت چند بار مربای کیوی را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد و حالت مارمالاد به خودش بگیرد. معمولاً اگر مربا به اندازه کافی قوام پیدا نکند، بعد از مدتی کپک میزند، بهتر است مربای کیوی را به اندازه بجوشانید و اگر حس کردید بعد از سرد شدن، هنوز رقیق است باز هم مربا را روی گاز بگذارید تا غلظت مناسبی بگیرد.
در مرحله سوم از طرز تهیه مربای کیوی باید شیشه مربا و درب آن را استریل کنید تا مربای شما کپک نزند و خراب نشود. برای این کار شیشه مرباهایتان را داخل یک قابلمه بزرگ که تا نیمه آن آب داغ است قرار دهید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. برای استریل کردن درب شیشه مربا نیز آن را داخل یک قابلمه کوچک بیندازید و بجوشانید. شیشه و درب آن را از درون آب جوش بردارید و کمی صبر کنید تا خشک شود. سپس مربای کیوی را داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه مربا گوجه فرنگی در ۳۰ دقیقه
برای این که یک مربای بدون شکرک و کپک داشته باشید، شیشه مربا را داخل آب جوش قرار دهید. آب باید کاملاً روی سطح شیشه را بپوشاند. گاز را روشن کنید و شیشه مربای کیوی را برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. این کار موجب میشود مربای شما بعد از مدتی کپک و شکرک نزند. در نهایت مربای کیوی را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید سرد شود و سپس داخل یخچال نگهداری کنید. از طرف دیگر زمانی که برای برداشتن مربا از قاشق خیس یا کثیف استفاده کنید، بعد از مدتی مشاهده میکنید که روی مربا کپکهایی ظاهر شده است.
شکرک زدن مربا معمولاً به دلیل استفاده بیش از اندازه از شکر و همچنین جوشاندن مربا با دمای بالا اتفاق میافتد. برای درست کردن مربا باید شعله گاز را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند. از طرف دیگر زمانی که بعد از پخت مربا آن را در آب جوش بجوشانید و در زمان پخت مربا از آب لیمو ترش استفاده کنید، مربا به هیچ عنوان شکرک نمیزند. اگر بعد از مدتی حس کردید مربای شما شکرک زده، بهتر است مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرک مربا از بین برود