امروز براتون دستور تهیه کلوچه خرمایی رو گذاشتم. علت گذاشتن این پست این بود که خرما یک ماده غذایی بسیار مهم برای سلامت بدن هست و عدهای از افراد تمایل زیادی به خوردن خرما ندارند، ولی اگر تغییری در سرو آن انجام دهیم نظرشان شاید عوض شود.
مواد لازم برای برای خمیر کلوچه:
شیر ..............۱ پیمانه
تخم مرغ.............. ۲ عدد
روغن مایع.............. ۵۰ گرم
کره............ ۵۰ گرم
شکر........... ۱/۲ پیمانه (معادل ۱۰۰ گرم)
آب ولرم.............. ۱/۴ پیمانه
خمیر مایه ..............۲ قاشق چایخوری (معادل ۷ گرم)
پودر هل............... ۱ قاشق چایخوری
نمک ...........۱/۲ قاشق چایخوری
آرد ...............۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم
بیشتربخوانید:
کلوچه های نارگیلی
مواد لازم برای داخل کلوچه
خرما بدون هسته............... ۳۰۰ گرم
پودر هل ...............۲ قاشق چایخوری
پودر دارچین.............. ۲ قاشق چایخوری
جوز هندی............... ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر گردو................ ۵۰ گرم
آب............. ۱/۲ پیمانه
بیشتربخوانید:
کلوچه توت فرنگی و پرتقال
مواد لازم برای رومال:
زرده تخم مرغ.............. ۱ عدد
شکر................ ۱ قاشق چایخوری
آب جوش................ ۱ قاشق چایخوری
پودر زعفران........... به میزان لازم
مرحله اول: آماده کردن خمیر مایه
ابتدا یک قاشق غذاخوری شکر، خمیر مایه و آب ولرم (به حدی که گرم باشد، اما انگشت را نسوزاند) را مخلوط میکنیم و روی آن را میپوشانیم. ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا عمل بیاید.
مرحله دوم: آماده کردن خمیر کلوچه خرمایی
در فاصله عمل آمدن خمیر مایه شیر ولرم، کره ذوب شده سرد، روغن مایع، تخم مرغ و شکر را داخل یک ظرف مناسب ریخته و با چنگال مخلوط کنید. آرد، نمک و هل را سه بار الک میکنید و کنار بگذارید. وقتی خمیر مایه عمل آمد و حجمش دو برابر شد، آن را به مواد مایع اضافه کنید. در ادامه ۳/۴ آرد را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و به خمیر تبدیل شود. مابقی آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده بگذارید و حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید و به یک کاسه چرب شده منتقل کنید و روی آن را بپوشانید و ۱ ساعت و نیم در جای گرمی قرار دهید تا خمیر کلوچه خرمایی ور بیاید و حجم آن دو برابر شود
منبع: شبکه آشپزی