افسانه ظروفی :
مواد لازم براي 6-8 نفر
آرد.............. 185 گرم
كرهي سرد و خردكرده................. 100 گرم
آب سرد................. 2-4 قاشق سوپخوري
گردوي نصفكرده................... 200 گرم
بیشتر بخوانید:
کيك خرما و دارچين
مواد لازم مياني
تخم مرغ................ 3 عدد
كرهي آبكرده..............60 گرم
شكر قهوهاي............. 125 گرم
عسل يا كورن سيروپ170................. ميليليتر (دوسوم پيمانه)
وانيلين.................... يكچهارم قاشق چايخوري
نمك .................1 پينچ
گردوی سالم و مقوی یکی از مقوی ترین انواع مغزها می باشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است. گردو به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند، باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است. خواص گردوی تازه هم مانند خواص گردوی خشک میباشد.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کونوفه پنیری؛ دسر خاورمیانهای
مشکوفی + طرز تهیه
روش تهیه
قالب پاي را به قطر 23 سانتيمتر چرب كنيد. آرد را در كاسهاي الك كنيد و كره را بيفزائيد. آنگاه با نوك انگشتان، كره را به خورد آرد بدهيد تا به شكل خردهنان درآيد. سپس آب را بيفزائيد و مخلوط را خميركنيد. حالا خمير را درون كيسهي نايلوني بگذاريد و به مدت20 دقيقه در يخچال نگهداريد. بعد خمير را به ضخامت 3 ميليمتر باز كنيد و در قالب پهن نمائيد. اكنون اضافيهاي خمير را بگيريد و لبههاي آن را مرتب كنيد. حالا با خمير باقيمانده، اطراف خمير را تزئين نمائيد و براي چسباندن آن به خمير، از قدري آب استفاده كنيد. دوباره قالب را در يخچال بگذاريد و 20 دقيقهي ديگر صبر كنيد تا خمير، سرد شود. حالا روي خمير را با كاغذ روغني بپوشانيد و با حبوبات سنگينكنيد و در فر(تاون) گرمشده با دماي 180 درجهي سانتيگراد، به مدت 15 دقيقه بپزيد. سپس كاغذ و حبوبات را برداريد و 5 دقيقهي ديگر خمير را بپزيد تا قدري طلائي رنگ شود. اكنون صبر كنيد تا كاملاً خنك شود. بعد گردوها را روي آن بچينيد و مواد مياني را رويش بريزيد. اينك قالب را در سيني بگذاريد و به مدت تقريبي
45 دقيقه يا تا زماني كه مايهي مياني ببندد، پاي را بپزيد. اكنون پاي گردو براي پذيرائي آماده است.
یادآوری : براي جلوگيري از تيرهرنگ شدن اطراف خمير پاي، اين قسمت را با فويل بپوشانيد.